Tipparade: Sam Smith hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Rudimental Julia Michaels 5 Seconds Of Summer Sam Smith
Sam Smith

De nieuwste Tipparade telt zes binnenkomers met Fire On Fire van Sam Smith als hoogste nieuwe.

Van de drie zittenblijvers in de lijst is Ruin My Life (van Zara Larsson) de langst genoteerde met 11 weken. Ondertussen maakt Grip (van Seeb en Bastille) de grootste opmars door met 17 plaatsen winst op nummer 10 te komen.

De oplettende kijker mist deze week de Alarmschijf in de Tipparade. Het eerbetoon aan Edwin Evers van de Vrienden Van De Show maakte echter, vanwege het ontbreken van het nummer op een betaald muziekplatform, geen aanspraak op een notering in de lijst.

De binnenkomers van deze week hebben we, zoals je gewend bent, voor je op een rij gezet. De volledige Tipparade lees je hier.

22 (--) FIRE ON FIRE- Sam Smith
Met Calvin Harris is Sam Smith hard op weg het succes van Stay With Me te evenaren en wellicht zelfs te overtreffen. Deze vrijdag staat de track opnieuw op het erepodium van de Top 40. Afgelopen vrijdag verscheen de nieuwste single van de 26-jarige Brit. Voor de nieuwe Netflix-serie Watership Down maakte hij de track Fire On Fire.

26 (--) LIE TO ME- 5SOS ft. Julia Michaels
Nummers als She Looks So Perfect en She’s Kinda Hot wisten 5 Seconds Of Summer geen Top 40-hit op te leveren. Opvallend, want de Australische groep is ongekend popular. Alles veranderde met Youngblood, de titelsong van hun derde studioalbum. In augustus verscheen er met Valentine een derde single van dat album die aan ons voorbij is gegaan. Lie To Me staat dan wel op het album maar de track die deze week in de Tipparade staat is een uitvoering met Julia Michaels.

27 (--) WAIT ANOTHER DAY- Mike Williams x Mesto
Mike Willemsen bespeelt al zijn zesde piano. Hij leerde muziek lezen maar vond het veel leuker om eigen nummers te componeren en op zijn twaalfde produceerde hij zijn eerste dancetracks. In de jaren die volgden maakte hij remixen die via SoundCloud een groot bereik wisten te scoren. Begin 2015 is Konnichiwa zijn eerste single. Een jaar later is Sweet & Sour zijn eerste release bij het label van Tiësto. In 2018 stond Mike op de 66e plaats van de DJ Mag Top 100. Met Mesto scoorde hij deze week voor het eerst de Dance Smash bij Radio 538.

28 (--) OLD FRIEND- Elderbrook
De naam van Elderbrook ben je al eens eerder tegengekomen in de Tipparade en het toeval treft… dat was met Camelphat die deze week ook als binnenkomer in de lijst staat. Alexander, zoals Elderbrook eigenlijk heet, speelde eerst als gitarist in een band. Via de urban kwam hij uiteindelijk in de trance en in de zomer van vorig jaar scoorde hij met Cola een kneiter van een hit in de clubs en op de festival. Old Friend is de titeltrack van zijn nieuwste ep met daarop nog een drietal nummers.

29 (--) THEY DON’T CARE ABOUT US- Rudimental feat. Maverick Sabre & Yabba
OP 25 januari moet dan eindelijk het derde album van Rudimental verschijnen. En daarop komen we talloze samenwerkingen tegen met onder meer Tom Walker, Anne-Marie, James Arthur, Stefflon Don en Rita Ora. Ook hun grootste hit ooit, These Days, heeft een plek bij de 16 tracks op het album. Daarvan is They Don’t Care About Us de meest recente track die als voorloper is verschenen.

30 (--) BREATHE- Camelphat x Cristoph feat. Jem Cooke
Na twee keer niet zou je toch verwachten dat het de derde keer moet lukken… Cola en Panic Room werden beide door Radio 538 uitverkoren tot Dance Smash. Voor de nieuwste Camelphat-track werden de namen van Cristoph en Jem Cooke toegevoegd en daarmee is Breathe de hekkensluiter in de lijst van binnenkomers in de Tipparade van 2018.