Tipparade: Rondé stijgt het snelst

- Hitlijsten

 Oxlade Dean Lewis Kygo Lucas & Steve Rondé Beyoncé Yade Lauren Kevin Cho Ofenbach Fast Boy Alessio M-22 Ella Henderson Tate McRae Shawn Mendes
Tipparade:  Rondé stijgt het snelst

De Nigeriaanse Afrobeat-hiphopartiest Oxlade stijgt met zijn Ku Lo Sa - A Colors Show gestaag naar de bovenste positie van de Tipparade.

Dean Lewis klimt in zijn vierde week stevig door van 12 naar nummer 2 en aast op zijn derde Top 40-hit. Daarmee passeert hij zichzelf in de hoogste regionen van de Tipparade, want Lost Without You staat op nummer 3 en is samen met Kygo deze week met 13 weken de langst genoteerde track. In de tip 10 vinden we deze week 4 tracks die dezelfde positie behouden als vorige week. Lucas & Steve x 4 Strings (feat. Lagique) stijgen lekker door van 15 naar 8. De snelste stijger is voor Rondé. Met 14 plekken winst naar nummer 13 zijn hun heldere ogen opnieuw gericht op de Top 40. Ook Beyoncé maakt een aardige move. Met Cuff It stijgt ze van 25 naar 15.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 6 binnenkomers aan je voor.

23 (--) Swim Deep - Yade Lauren ft. Cho & Kevin

Yade Lauren is inmiddels een gevestigde naam in de Nederlandse hiphop- en R&B-scene. Op 2 juni van dit jaar is zij de grote winnares geworden van de NPO FunX Music Awards. De zangeres won de prijzen voor Artist Of The Year - Female, Best Singer en Beste Song voor haar single In De Nacht. Ofschoon ze diverse Top 40 hits scoorde met o.a. Yellow Claw, Snelle en Kris Kross Amsterdam heeft ze in haar eentje nog niet in de enige echte gestaan. In De Nacht werd een grote streaming-hit en sindsdien brengt ze haar tracks in eigen beheer uit, maar door ontbrekende airplay kwam In De Nacht niet in de Top 40. Misschien dat het met Swim Deep wel gaat lukken. Kevin is voor haar een goede bekende, ze heeft samen met de rapper twee keer eerder in de Tipparade gestaan. Voor Cho is Swim Deep zijn eerste track met Yade.26 (--) Love Me Now - Ofenbach feat. Fast Boy

Het Franse dj-duo César Laurent de Rumel en Dorian Lauduique, beter bekend als Ofenbach, hebben met 3 vrolijke dance-knallers vooralsnog een 100% top 10-score in de Top 40. Voor hun nieuwste single Love Me Now zijn ze de samenwerking aangegaan met een ander duo: Fast Boy. Deze Duitsers hebben al eerder gewerkt met Martin Jensen en recent met Meduza. Met Bad Memories staan ze nu zelfs in de top 5. Love Me Now is de opwarmer voor hun debuutalbum ‘I’ (One), dat 4 november verschijnt.

27 (--) 1 Blik - Alessio

De 19-jarige Alessio De Martino is een Nederlandse artiest met Italiaanse roots. Hij begon al piepjong als model en verscheen in allerlei commercials van grote ketens. Vanaf 2019 maakt hij deel uit van de populaire YouTube jongensgroep Spaze en op social media heeft hij meer dan 120.000 volgers. In 2020 bracht Alessio zijn eerste eigen single uit, Ciao Bella. Nu tikt hij voor het eerst de Tipparade aan met 1 Blik.

28 (--) Heartstrings - M-22 & Ella Henderson

M-22 is een Brits-Duits DJ- en producersduo, bestaande uit Matt James en Frank Sanders. Het duo is genoemd naar de dag waarop ze elkaar hebben ontmoet: 22 maart 2015. Ze werkten o.a. samen met Robin Schulz en produceerden remixes voor Avicii, Sigala, Sigma, Axwell & Ingrosso, Deepend en Sam Feldt. Met de Britse Ella Henderson proberen ze hun eerste hit te scoren. De zangeres die ooit aan X-factor meedeed heeft heel wat hit-ervaring met dj’s. Alleen dit jaar scoorde ze al twee dikke top 10-hits met Hurricane (Ofenbach) en Crazy What Love Can Do (David Guetta). Met Heartstrings zou ze wel eens haar 6e Top 40-hit kunnen scoren.

29 (--) Uh Oh - Tate McRae

Op 17-jarige leeftijd brak de Canadese Tate Mcrae wereldwijd door met het Billie Eilish-achtige You Broke Me First. Tate is een zangeres die alle emotionele registers uit de kast trekt. De hit stond bij ons maar liefst 25 weken in de Top 40 en piekte tot de vierde plaats. Inmiddels zijn we twee jaar verder en heeft de zangeres haar debuutalbum I Used To Think I Could Fly uitgebracht, waarvan de single She's All I Wanna Be tot #15 kwam. Deze vrijdag verschijnt een gloednieuwe single Uh Oh en die gaan we vast nog vaak horen.

30 (--) Heartbeat - Shawn Mendes

De laatste twee hits van Shawn Mendes It’ll Be Okay en When You’re Gone werkten therapeutisch voor de zanger. Na een relatie van drie jaar met Camila Cabello probeerde hij de breuk te verwerken door zich in zijn liedjes kwetsbaar op te stellen. Maar Shawn is niet bij de pakken neer gaan zitten, want er is nieuw materiaal. Deze vrijdag verschijnt Heartbeat, als soundtrack voor de animatiefilm Lyle, Lyle, Crocodile! Hij schreef de song zelf en zal de zingende stem van Lyle de krokodil vertolken. De animatiefilm verschijnt op 7 oktober.