Tipparade: Rompe hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Frenna Priceless
Priceless | Frenna | Murda | Rompe

Na drie weken met liefst 9 binnenkomers in de Tipparade deze week, met een vijftal nieuwe tracks, een wat meer bescheiden aantal binnenkomers.

Vier nummers weten deze week de overstap naar de Top 40 te maken. Bovenin de lijst schuifelt alles een paar plekjes dichterbij die lijst. Ali B, Chivv en Boef weten met tien plaatsen winst de grootste winst te pakken met hun Sneaky Money.

De complete Tipparade staat hier voor je klaar.

23 (--) ROMPE- priceless & frenna & murda
Met Rompe dropt Priceless voor het eerst een eigen track en die klinkt ook meteen best bekend. In 2002 leverde Daddy Yankee een nummer met dezelfde titel af. En ondanks dat de productie van Spanker lijkt die track ook wel degelijk een belangrijke inspiratiebron te zijn geweest. In gesprek met Fernando Halman liet de rapper weten dat het eigenlijk de bedoeling was dat ook Feis aan de track zou meewerken.

27 (--) SUCKER- jonas brothers
De tijd heelt alle wonden. Duizenden fans huilden tranen toen de drie broers in oktober van 2013, na een pauze van twee jaar, bekend maakten dat de Jonas Brothers verleden tijd waren. Kevin ging als ondernemer aan de slag, Joe met DNCE en Nick solo. Inmiddels zijn er bij de echte fans van de Jonas Brothers nu opnieuw tranen, maar dan van geluk. Want eind februari werd duidelijk dat ze weer met elkaar muziek gaan maken. Het eerste resultaat is de track Sucker.

28 (--) HERE WITH ME- marshmello ft. chvrches
De laatste drie Top 40-hits van Marshmello kwamen bij de beste vijf van ons land. Wolves (met Selena Gomez) werd zijn grootste hit, Friends (met Anne-Marie) stond twee weken op nummer 1 en Happier (met Bastille) werd ook nog eens zijn derde Alarmschijf op rij. Project Dreams, dat begin dit jaar drie weekjes in de Tipparade stond, redde het niet maar zijn nieuwste samenwerking met het Schotse trio Chvrches, heeft alles in zich om opnieuw een hit te worden. “Het nummer met Chvrches is eerlijk één van mijn favorieten”, zo liet hij begin deze maand weten via zijn sociale media.

29 (--) SO AM I- ava max
Vorige maand had Domien de primeur met de releasedatum van de nieuwe single van Ava Max. De zangeres was te gast bij de middagshow op Qmusic en had nog nergens onthuld wanneer we een opvolger voor Sweet But Psycho zouden krijgen. Deze week is het zover en datD is misschien best wel vroeg want ook deze week staat de voormalige nummer 1-hit van de 25-jarige Amerikaanse gewoon nog stevig in de top 10 van de Top 40.

30 (--) ONLYWANTYOU- rita ora feat. 6lack
Als opvolger van Let You Love Me, dat deze vrijdag voor de 23e week in de Top 40 staat, heeft Rita Ora een speciale versie van een nummer van haar Phoenix-album gekozen. Only Want You kreeg namelijk nieuwe vocalen van 6lack. De 26-jarige rapper scoorde in de Verenigde Staten al een hit met OTW, de track met Khalid en Ty Dolla Sign. Inmiddels is er met East Atlanta Love Letter een tweede album verschenen van Ricardo Valentine, zoals de rapper in het dagelijks leven heet.