Tipparade: Rockstar is hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Justin Bieber Niall Horan Jorja Smith Maverick Sabre Friday DaBaby Beyoncé Ariana Grande Ozuna Megan Thee Stallion Roddy Ricch
DaBaby

DaBaby en Rockstar pakken met Rockstar de hoogste nieuwe in de Tipparade.

De Top 40 van deze week telt vier binnenkomers. Een viertal andere tracks zijn gesneuveld in de opmars richting die lijst en dat betekent ruimte voor acht verversingen in de lijst. Boven in de Tipparade blijft het dringen geblazen. De complete top 3 is ongewijzigd met Do It For You (W&W en Lucas & Steve) en Something Unreal (The Script) inmiddels met negen weken Tipparade op de teller. Regard bracht met Secrets een track met Raye als opvolger van Ride It. Dat is deze week de snelste stijger met tien plaatsen winst op nummer 17.

De complete Tipparade bekijk je hier.

18 (--) ROCKSTAR- DaBaby feat. Roddy Ricch
In 2018 begon K.i.D. zijn samenwerking met DaBaby en inmiddels heeft hij zes van de 13 nummers op Blame It On Baby mogen produceren. Waar ze in hun thuisstudio werken aan de beats schrijft DaBaby veel van zijn teksten onderweg. Samen kwamen ze op het idee om een aantal tracks naar Summer Walker en Roddy Ricch te sturen. Ricch deed dat op Rockstar, een pakkende track met een smaakvolle akoestische gitaar een pakkende bass. De track stond wereldwijd al bovenaan de hitlijsten van Spotify en Apple Music.

23 (--) SAVAGE / SAVAGE REMIX- Megan Thee Stallion / Megan Thee Stallion feat. Beyoncé
Op 6 maart verscheen Savage als nummer op de ep Suga. Voor Megan Thee Stallion was Suga inmiddels haar derde ep. Uit de verzameling nummers werden eerder al B.I.T.C.H. en Captain Hook als singles uitgekozen. Savage ging al viral via TikTok nadat Keara Watson halverwege maart al dik 15 miljoen views te pakken had. Inmiddels is er een challenge met een snelle en energieke dans. Afgelopen week verscheen er een remix van Savage met ook de vocalen van Beyoncé. De opbrengsten van die versie komen ten goede aan hulpbehoevenden in Houston die te lijden hebben onder de coronacrisis. Keara Wilson besloot speciaal voor die gelegenheid haar dansje ook van nieuwe moves te voorzien.

24 (--) 21- Friday
Koen Brouwer en Quinten Huigen kennen elkaar al een jaar op of tien nadat ze eerstejaars aan het Amsterdamse conservatorium studeerden. Sindsdien maakten ze samen muziek maar tot een daadwerkelijke release kwam het niet. 21 is inmiddels de eerste release die ze doen als Friday. In de studio werden ze technisch ondersteund door Cenzo Townshend die eerder de knoppen bediende bij tracks van onder meer U2 en Snow Patrol.

26 (--) SLOW DOWN (VINTAGE CULTURE & SLOW MOTION REMIX)- Maverick Sabre (feat. Jorja Smith)
Inmiddels dik een jaar geleden verscheen Slow Down als voorloper op het album When I Wake Up van Maverick Sabre. Op het nummer kreeg hij de vocale support van Jorja Smith. De veelbelovende Britse wist het vorig jaar al tot de Tipparade te schoppen met Be Honest. Nu is Slow Down onder handen genomen door Vintage Culture en die versie van de Braziliaanse dj pikt nu snel populariteit op.

27 (--) MAMACITA- Black Eyed Peas & Ozuna + J.Rey Soul
Met het vertrek van Fergie doet al lang de discussie de ronde over haar opvolger. De veel genoemde Nicole Scherzinger is nog geen lid van de groep en dus lijkt het er op dat Will.I.Am, Apl.De.Ap en Taboo al drietal verder zullen gaan. Voor het zomerse Mamacita krijgt het drietal de support van Ozuna en worden de vrouwelijke vocalen verzorgd door Jessica Reynoso. Die deed in 2013 mee aan The Voice Philippines en daar was Apl.De.Ap haar coach.

28 (--) IF YOU’RE TOO SHY (LET ME KNOW)- The 1975
Op 22 mei moet het vierde studioalbum van The 1975 verschijnen, Notes On A Conditional Form. People was in 2019 de eerste track die verscheen en een plek kreeg op het album. If You’re Too Shy (Let Me Know) verscheen in april als de zesde track in de aanloop naar dat nieuwe album. Vanwege de quarantainesituatie is The 1975 productief gebleven en Annie Mac liet de BBC weten dat er misschien wel weer een kans bestaat dat er op korte termijn nog een verzameling nummers gaat verschijnen.

29 (--) BLACK AND WHITE- Niall Horan
Niall Horan maakt zich met Black And White wellicht al op voor zijn achtste Top 40-succes. In de serie van zeven voorgaande hits wist hij de top 10 niet te bereiken en bleven This Town en Too Much To Ask steken op nummer 12. This Town werd wel de grootste hit van Horan. Nice To Meet Ya en No Judgement verschenen als voorlopers van het tweede studioalbum van de One Direction-zanger. In Ierland werd het inmiddels al een top 20-hit.

30 (--) STUCK WITH U- Justin Bieber & Ariana Grande
Wellicht dat Stuck With U wel de samenwerking van 2020 is. Als we kijken naar de meest succesvolle acts dan staat Justin Bieber op nummer 11 en Ariana Grande op nummer 61. Bieber scoorde al dikke hits via samenwerkingen met Major Lazer, DJ Khaled, David Guetta en Ed Sheeran. Grande deed dat op haar beurt met Zedd en The Weeknd. Toch wist zij de eerste plaats nog niet te bereiken en was No Tears Left To Cry, dat tot nummer 2 kwam, haar beste prestatie. Justin schreef op zijn beurt inmiddels al zes nummer 1-hits op zijn naam.