Tipparade: P!nk en Khalid terug

- Hitlijsten

 P!nk Khalid 5 Seconds Of Summer Normani Ava Max
P!nk | Khalid

Deze week hebben P!nk en Khalid met Hurts 2B Human de Alarmschijf te pakken en daarmee keert het nummer deze week ook weer terug in de Tipparade.

Een terugkerend nummer in de Tipparade zien we niet regelmatig. In de historie van de lijst hebben we 317 keer eerder een ‘re-entry’ gezien. De meest recente was van Queen op 17 november 2018 nadat Bohemian Rhapsody vanwege de bioscoopfilm weer in de belangstelling stond. De laatste track die de Top 40 nog niet had weten te bereiken en terugkeerde in de Tipparade was Coming Home van Sheppard op 30 juni 2018.

Een terugkerende hit in de Tipparade die het stempel Alarmschijf kreeg of nog niet had is wat meer bijzonder. Dat gebeurde in het najaar van 2014 met Fall van Dotan voor het laatst. Een re-entry op de eerste plek van de Tipparade zagen we elf keer eerder met Zij Gelooft In Mij (van André Hazes) in oktober 2004 voor het laatst.

Drie tracks weten deze week tien plaatsen winst te pakken. Daarbij komen Sunnery James en Ryan Marciano het hoogst in de lijst terecht door naar nummer 14 te stijgen.

De Tipparade, die je hier volledig kunt bekijken, telt verder vijf nieuwe binnenkomers.

1 (RE) HURTS 2B HUMAN- P!nk feat. Khalid
Waar Khalid met Beautiful People momenteel zijn zevende Top 40-hit te pakken heeft stevent P!nk af op haar 35e Top 40-succes. Hurts 2B Human is deze week de Alarmschijf en daarmee is de kans groot dat de samenwerking komende week een plek in de Top 40 zal weten af te dwingen. Op dat moment staat P!nk meteen ook bij de vier zangeressen met de meeste Top 40-hits achter Madonna (55), Rihanna (40) en Anouk (36). Deze week deelt ze die vierde plek nog met Corry Konings voor wie de teller, net als P!nk, nu nog op 34 staat.

26 (--) RAN$OM- Lil Tecca
Inmiddels heeft Lil Tecca de top 3 al weten te bereiken in Noorwegen en Zweden en ondertussen staat Ran$om ook op de achtste plek van de Amerikaanse hitlijst. De rapper timmert al een paar jaar aan de weg met zijn nummers op SoundCloud en Ran$om is deze week de hoogste nieuwe in de Tipparade.

27 (--) MOTIVATION- Normani
Normani stond vorig jaar met Khalid in de Top 40 en scoorde dit jaar een hit met Sam Smith. De 23-jarige Fifth Harmony-zangeres gaat nu voor het eerst solo aan de slag met Motivation, een nummer dat ze schreef met de hulp van onder meer Max Martin en Ariana Grande.

28 (--) STAY HIGH- Brittany Howard
Het stemgeluid van Brittany Howard ken je wellicht uit groepen als Thunderbitch, Bermuda Triangle of Alabama Shakes. Met die laatste stond ze in 2012 met Hold On al eens in de Tipparade. Brittany is nu bezig met haar solowerk en in september moet met Jaime haar debuutalbum verschijnen. Op 2 september is ze te zien in Paradiso, Amsterdam en daar zal ze dan ongetwijfeld ook Stay High laten horen.

29 (--) TORN- Ava Max
Ava Max heeft inmiddels twee top 10-hits op naar naam geschreven met Sweet But Psycho en So Am I. Op haar nieuwste track, die net als haar vorige is geproduceerd door Cirkut, is te horen hoe relaties pieken en dalen kennen. “Liefde en haat zijn twee sterke emoties die er bij komen kijken”, zo vertelt ze in een verklaring bij Torn. In dat nummer is ook duidelijk een Top 40-klassieker te herkennen van ABBA; Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight) stond in 1979 twee weken op de tweede plaats en dat was toen de 18e Top 40-hit voor het Zweedse viertal. Misschien wel slim want dat was in 2008 ook een belangrijk bestandsdeel van de nummer 1-hit van Madonna, 4 Minutes.

30 (--) TEETH- 5 Seconds Of Summer
Iets meer dan een jaar geleden kwamen we 5 Seconds Of Summer voor het eerst in de Top 40 tegen met Youngblood. De Australische band begon meteen met een inhaalslag want de track hield het 33 weken vol in de lijst en kwam daarmee bij de 6 langst genoteerde hits die ooit in de Top 40 stonden. Met Who Do You Love (met The Chainsmokers) en Easier stonden ze dit jaar ook in de lijst. Easier verscheen als voorloper van het vierde studioalbum van het vijftal en deze woensdag voegden ze daar, met de release van Teeth, een volgende track aan toe.