Tipparade: nieuwe Davina Michelle

- Hitlijsten

 Louis Tomlinson Lost Frequencies
Davina Michelle

Deze week telt de Tipparade het bescheiden aantal van vier binnenkomers.

Twee nummers uit de lijst van vorige week weten de oversteek naar de Top 40 te maken. Verder schuift alles langzaam verder naar boven met Scared Of Love (van Wulf en Miss Montreal) als snelste stijger. Voor Think About Us (van Little Mix en Ty Dolla $ign) en Polizei (van Jebroer) is er deze week geen winst te bespeuren.

De binnenkomers zetten we, zoals altijd, voor je op een rij. De complete Tipparade bekijk je hier.

26 (--) SKYWARD- Davina Michelle
Onverwachts maar vooral met overtuiging scoorde Davina Michelle met Duurt Te Lang een hele dikke nummer 1-hit. Toch liet ze destijds in een interview met Metro al los dat de Nederlandse taal niet haar voorkeur heeft: “Nederlands komt nooit zo lekker uit mijn mond.” In januari liet ze al los dat haar volgende single eind februari zou verschijnen; dat is nu dus 15 maart geworden. Toen al onthulde ze ook de titel van die nieuwe track, Skyward.

28 (--) FARAWAY LOOK- Yola
Eind vorige maand verscheen met Walk Through Fire het debuutalbum van Yola. Voor dat album werkte ze samen met de frontman van de Black Keys, Dan Auerbach. En die had niets dan lof voor de zangeres: “Ze heeft de eigenschap om kolossaal te zingen of juist heel zacht. En dat is een ware gave. Ze wist iedereen in de studio meteen te overtuigen”, zo vertelde hij vorig jaar tijdens de opnames. Over haar single zei ze: “Het doet me denken aan een tijd uit mijn leven waarin ik werd geïnspireerd mijn eigen weg te volgen. En dat zorgde voor flink wat zelfreflectie.”

29 (--) TWO OF US- Louis Tomlinson
In december 2016 overleed de moeder van Louis Tomlinson, Johannah Deakin, op 43-jarige aan de gevolgen van leukemie. “Mijn moeder wist altijd wat ik voelde en wat ik wilde”, zo liet hij weten in een interview. De One Direction-zanger wist dat hij een nummer moest schrijven om zijn verdriet te kunnen verwerken. Maar tot dit jaar kon hij het nog niet op papier zetten. De 27-jarige zanger scoorde solo slechts een keer een hit met Back To You. Die track, een samenwerking met Bebe Rexha en Digital Farm Animals stond eind 2017 op nummer 17.

30 (--) RECOGNISE- Lost Frequencies ft. Flynn
Lost Frequencies wil met zijn eigen platenlabel, Found Frequencies, plek maken voor nieuw talent. Voor zijn nieuwste track wist hij de Ierse zanger Flynn te strikken. Darren Flynn werd geboren in Mullingar en woonde daarna een tijdje in Bristol en Londen. In 2016 besloot hij weer terug te keren naar Ierland. Sindsdien bracht hij verschillende eigen nummers uit, waaronder Gold, Red Light en Piece Of Mind.