Tipparade: Neckless is hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Saaff Lucas & Steve Gabby Barrett Charlie Puth Antoon Big2 Celeste Justin Bieber Krezip
Tipparade: Neckless is hoogste nieuwe

Vorige week bleef de top 3 van de Tipparade en deze week blijft zelfs de complete top 6 zitten. De lijst verwelkomt, wel net als vorige week, zeven nieuwe binnenkomers. Neckless van Saaff is de hoogste nieuwe.

Geen spektakel dus in de top 6, maar daarachter vinden we een aantal nummers die wel bewegen. Zo schiet Get Out My Head van Shane Codd van 10 naar 7 en gaat Without You van The Kid Laroi zelfs van 21 naar 10. Lovefool van Twocolors (#21) en Flags van Coldplay (#22) winnen allebei dan weer 8 plekken. Daarnaast zijn er een aantal kleine stijgers, zoals 34+35 van Ariana Grande (van 13 naar 11), Coco van 24kGoldn en DaBaby (van 16 naar 12), Hell And High Water van Major Lazer en Alessia Cara (van 14 naar 13) en Girl Like Me van de Black Eyed Peas en Shakira (van 20 naar 16).

De complete Tipparade bekijk je hier. Uiteraard stellen we de eerste nieuwkomers in 2021 aan je voor.

20 (--) NECKLESS – Saaff
Saaff is de artiestennaam van de Amsterdamse rapper Jethro Lobo. Hij wordt bestempeld als een groot talent, dat de afgelopen drie jaar flink wat vlieguren heeft gemaakt. Hij gooide in 2019 hoge ogen met nummers als Maserati Freestyle en Allang Met Die Get en afgelopen jaar dropte hij zijn eigen album SAAFFIG, met daarop ook de track Mask On, die hij met Ajax-voetballer Quincy Promes maakte. Neckless is net als zijn eerdere release Stunners een compleet nieuw nummer. 

25 (--) I WANT IT ALL – Lucas & Steve
Voor Lucas & Steve was 2020 een succesvol jaar, waarin zijn hun debuutalbum Letters To Remember uitbrachten en in de Top 40 stonden met Perfect (met Haris), Letters en Another Life (met Alida). Van het album komt nu ook I Want It All, waar Haris en producer en muzikant Adriaan Persons opnieuw aan hebben meegewerkt. 

26 (--) I HOPE – Gabby Barrett / Gabby Barrett featuring Charlie Puth
Dikke kans dat je de 20-jarige countryzangeres Gabby Barrett nog niet kent. Ze is namelijk vooral populair in de Verenigde Staten, waar ze in 2018 als derde finishte bij American Idol. Ze bracht daarna wel wat nummers uit, maar echt succesvol waren ze niet. Tot ze I Hope uitbracht, dat flink in de smaak viel bij Charlie Puth. Dat komt misschien wel door de weinig liefdevolle boodschap die Gabby voor een ex heeft. Waar de meeste liedjes over exen nog weleens liefdevol willen zijn, is I Hope er juist één vol wrok.

27 (--) DISCO DUIVEL – Antoon & Big2
Vraag je je weleens af wat Big2, oftewel Twan van Steenhoven, van The Opposites tegenwoordig doet? Nou, onder andere jonge artiesten de kans gunnen om door te breken. Dat doet hij via zijn eigen label Dreamteam Music. De alleskunner Antoon was vorig jaar de eerste die daar tekende. Het leverde meteen de albums De Nacht Is Van Ons en Heilig Water op. Disco Duivel staat op dat laatste album. De track is geen typische hiphopnummer. Je hoort dan ook goed dat Antoon EDM-roots heeft.

28 (--) LOVE IS BACK – Celeste
Voor Celeste was 2020 een druk jaar. Ze brak in januari door met haar Top 40-hit Stop This Flame en bracht gedurende het jaar verschillende tracks uit, zoals I Can See The Change, Little Runaway en I’m Here. Afgelopen maand schitterde haar single A Little Love in de UK nog in de John Lewis-kerstcommercial en momenteel is ze ook nog te horen in het Disney / Pixar-meesterwerk Soul met It’s Alright. Alsof dat nog niet genoeg is, begint ze 2021 met een ander werkje: Love Is Back. Dat is eigenlijk een oudje, want de zangeres bracht het nummer al op het Britse festival Glastonbury in 2019. Toch komt het op haar album Not Your Muse, dat op 26 februari te streamen is. 

29 (--) ANYONE – Justin Bieber
De afgelopen maand kwam je bij Justin Bieber op Instagram heel wat foto's tegen waarop hij zich in het zweet werkte. Op oudejaarsavond gaf hij namelijk een groot en spectaculair concert, dat via een livestream te volgen was. En ja, dan moet die overtollige coronakilo's er natuurlijk af. Bovendien moest The Biebs ook weer de nodige choreografieën instuderen en inoefenen. Als surprise voor zijn fans bracht hij tijdens de show ook maar meteen zijn nieuwe track Anyone. Die borduurt voort op zijn huidige Top 40-hits Holy (met Chance The Rapper) en Lonely (met Benny Blanco). Opnieuw verlegt hij zijn muzikale grenzen.  

30 (--) YOU ARE NOT ALONE – Krezip
Wie de afgelopen weken naar de radio luisterde, hoorde het al tijdens een speciale commercial: Krezip komt met een nieuwe track. De band maakte in 2019 met Lost Without You een comeback en later dat jaar volgde ook de hit How Would You Feel. Ook stonden ze op Pinkpop en in de Ziggo Dome en brachten ze het album Sweet High uit. De vraag was of deze reünie ook meteen het einde was. Dat blijkt nu niet zo te zijn. 

Foto: YouTube