Tipparade: Mark en Miley binnen op 1

- Hitlijsten

 George Ezra Years & Years Jax Jones P!nk Pharell Williams Coldplay Gerard Joling Mark Ronson Miley Cyrus
Miley Cyrus

Afgelopen vrijdag verrasten Mark Ronson en Miley Cyrus met de release van hun samenwerking.

Nothing Breaks Like A Heart verscheen afgelopen vrijdag meteen met een pakkende videoclip en kreeg later die dag ook direct het stempel Alarmschijf. De track is bovenaan de Tipparade de hoogste van zeven nieuwe tracks.

Gavin James worstelt nog steeds richting de Media Markt Top 40 met Glow, dat in de elfde week op nummer 4 weet te komen. Ondertussen blijft Ruin My Life (van Zara Larsson) in de achtste week Tipparade bewegingsloos op nummer 11.

Imagine Dragons staat met Natural inmiddels 17 weken in de Top 40 en komende vrijdag gaat de hit van de Amerikaanse band zelfs nog omhoog. De volgende single van het album Origins, dat een maand geleden verscheen, is Bad Liar en langzaam maar zeker laadt die track zich op om ook de Top 40 te betreden. Bad Liar is met 12 plaatsen winst één van de twee snelste stijgers. Ook de Dance Smash van twee weken geleden, Speechless (van Robin Schulz en Erika Sirola) weet 12 plaatsen winst te boeken.

De binnenkomers van deze week zetten we, zoals je gewend bent, voor je op een rij. Wil je de volledige Tipparade zien dan klik je hier.

1 (--) NOTHING BREAKS LIKE A HEART- Mark Ronson feat: Miley Cyrus
Mark Ronson lijkt te grossieren in grote hits. Zo kwam hij in 2008 met Valerie op nummer 1 waarna hij in 2015 met Uptown Funk de vierde plek wist te bereiken. Met de hulp van Amy Winehouse en Bruno Mars. Zijn nieuwste single verscheen afgelopen vrijdag als voorloper van een nieuw album en op Nothing Breaks Like A Heart werkt hij samen met Miley Cyrus.

22 (--) VOOR JOU- Qucee feat. Tabitha
In 2017 stond Supergaande met Keizer voor het eerst in de Tipparade. De nieuwste track van Qucee, die het nu zonder Nesim stelt, maakte voor de vijfde verjaardag van zijn dochter een verjaardagscadeautje met de single Voor Jou. Op die track kreeg hij de hulp van Tabitha, die je eerder in 2017 in de Tipparade zag met Is Dit Over.

24 (--) E-LO- Los Unidades feat. Jozzy
Of Los Unidades de definitieve naam van Coldplay is blijft onduidelijk. Wel maakte de Britse band met onder meer Stargate, Stormzy en David Guetta vier nieuwe tracks. Daarbij ook E-Lo, de track met Pharrell Williams en Jozzy. En die laatste legde eerder ook al de hand aan Live It Up, de hit van Nicky Jam van eerder dit jaar.

27 (--) A MILLION DREAMS- P!nk
Na Rewrite The Stars komen we deze week de volgende track tegen die afkomstig is van The Greatest Showman – Reimagined. A Million Dreams werd onder handen genomen door P!nk, die terloops haar vorige notering in de Tipparade (Secrets) inlevert. En mocht je ook de dochter van P!nk haar versie van het nummer horen zingen dan kun je het duet van P!nk en Willow vinden op YouTube.

28 (--) CHRISTMAS ON THE DANCE FLOOR- Gerard Joling
Ongetwijfeld zullen de kerstklassiekers de komende weken de streaming- en airplaycijfers gaan bestormen. In de Tipparade deze week een verse kersthit in wording. Gerard Joling bracht vorige week de studio van RTL Late Night al in de juiste kerststemming en deze week maakt hij voor de tweede keer dit jaar zijn opwachting in de lijst van kanshebbers. Eerder dit jaar kwam Dochter Van De Groenteboer niet verder dan nummer 21.

29 (--) HOLD MY GIRL- George Ezra
Shotgun is nog steeds onderweg naar de top 3 van het jaaroverzicht. De tweede hit van de 25-jarige Brit, die eerder al 2 weken op de eerste plaats stond, kan zelfs nog het succes van Budapest (zijn debuut uit 2014) gaan overtreffen. Terwijl Shotgun komende vrijdag nog gewoon in de top 10 staat komt de opvolger en vierde single van Staying At Tamara’s, Hold My Girl, deze week binnen in de Tipparade.

30 (--) PLAY- Jax Jones and Years & Years
De fans van Jax Jones warden eind November misschien wel verrast met een ‘kat in de zak’. Toen verscheen namelijk Play en dat was niets meer dan een verzameling van vijf hits die de Britse dj al eerder had uitgebracht. Toch was er, via de samenwerking met Years & Years, nog een extra track op Snacks te vinden. En dat is de volgende hit waarmee het viertal de weg richting de Top 40 is ingeslagen.