Tipparade: Lady Gaga snelt naar de top!

- Hitlijsten

 Lady Gaga Ed Sheeran Lil Baby Son Mieux Alvaro Soler Topic Kraantje Pappie Rolf Sanchez Zoë Tauran Bilal Wahib Shouse Madeline The Person Alesso Zara Larsson Kalush Orchestra 5 Seconds Of Summer Måneskin
Tipparade: Lady Gaga snelt naar de top!

Na 2 jaar afwezigheid lijken we Lady Gaga binnenkort weer te mogen verwelkomen in de enige echte. Met Hold My Hand, vorige week nog uitgeroepen tot Alarmschijf bij Qmusic, stijgt ze deze week van 27 naar 1 in de Tipparade.

Met haar stijging van 26 plekken is Hold My Hand van Lady Gaga niet alleen de nieuwe nummer 1 in de Tipparade, maar ook de snelste stijger van de week. Verder staat een groot deel van de top 10 deze week een beetje stil. Ed Sheeran en Lil Baby zijn de uitzondering, hun 2step gaat in de vierde week van 16 naar 6. Na 4 weken mogen we Son Mieux met Multicolor nu ook verwelkomen bij de bovenste 10. Buiten de top 10 lijken Alvaro Soler en Topic met een succesvolle poging bezig te zijn om een zomerhit te scoren: Solo Para Ti gaat van 21 naar 12. Van eigen bodem doen Kraantje Pappie (Lang Leve The Life, van 22 naar 14) en Rolf Sanchez (Darte Un Beso, van 29 naar 17) het nog bovengemiddeld goed.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 7 binnenkomers aan je voor.

20 (--) SOLO - Zoë Tauran & Bilal Wahib
Misschien heb je nog nooit van de 25-jarige Zoë Tauran gehoord, maar ze draait inmiddels toch al een flinke tijd mee in de muziekwereld. Ze deed in 2014 mee aan Holland’s Got Talent en ze zat in de girlband TP4Y, die de Top 40 nooit wisten te halen. Die groep is inmiddels verleden tijd en dus is Zoë nu solo aan de weg aan het timmeren. Dat doet ze onder andere via TikTok en Instagram, waarop ze duizenden volgers heeft. Maar ook via haar muziek. Solo is een samenwerking met Bilal Wahib, die vorige week nog zijn grootste show ooit gaf in de Gashouder in Amsterdam. De track gaat over een intiem moment: het moment in de auto waarop je beseft dat je relatie ten einde is en je even alleen bent met je tranen.

25 (--) WON’T FORGET YOU – Shouse
“All I Need Is Your Love Tonight”, klonk het vorig jaar veelvuldig op de radio. De track van het Australisch-Nieuw Zeelandse duo Jack Madin en Ed Service kwam eigenlijk al in 2017 uit, maar stond vorig jaar pas echt in de belangstelling door verschillende remixes (onder meer van David Guetta) die werden opgepikt op TikTok. Afgelopen februari was daar opvolger Won’t Forget You, die nu de Tipparade binnenkomt. Shouse over het nummer: “Won’t Forget You is a song about friendship and love, on the connections that last forever. We have all endured a period of disconnection, but we never forget the people who are so important to us.”

26 (--) MEAN – Madeline The Person
De laatste tijd vliegen de TikTok-sterren ons om de oren. Nu is daar Madeline The Person, een 20-jarige zangeres, afkomstig uit het Amerikaanse Houston. Haar muzikale voorbeelden verschillen nogal van elkaar. Enerzijds werd ze op jonge leeftijd geïnspireerd door Demi Lovato, anderzijds kreeg ze de muziek van Aretha Franklin mee van haar moeder. Inmiddels heeft Madeline The Person meer dan 850.000 volgers op TikTok en is Mean viral gegaan. De track is, in tegenstelling tot wat de titel en het thema (hoe mensen je pijn kunnen doen) doen vermoeden, vrij rustig.

27 (--) WORDS – Alesso & Zara Larsson
Alesso heeft er onlangs toch maar mooi voor kunnen zorgen dat de carrière van Katy Perry weer een beetje uit het slop is getrokken. De laatste keer dat Katy een goede hit scoorde was in 2017: Feels (met Calvin Harris, Pharrell Williams en Big Sean). Zara Larsson hebben we sinds datzelfde jaar helemaal niet meer teruggezien in de enige echte. Haar laatste hit was Symphony (met Clean Bandit). Nu is er het Zweedse onderonsje met Alesso. Van de dj werd onlangs bekend dat hij in het voorprogramma zal staan van de worldtour van Swedish House Mafia, die eind juli start in de VS.

28 (--) STEFANIA – Kalush Orchestra
Deze week staat natuurlijk in het teken van het Eurovisiesongfestival. Komende zaterdag zal de opvolger worden gekozen van Måneskin, die vorig jaar met Zitti E Buoni een wereldwijde hit wisten te scoren. Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne is de Oekraïense inzending van dit jaar, Stefania van Kalush Orchestra, naar 1 gestegen bij de bookmakers (met een winstkans van inmiddels meer dan 50%). Of ze dat echt gaan waarmaken is natuurlijk nog even afwachten. Kalush Orchestra is een rapgroep die in 2019 werd opgericht. Op Stefania, een ode aan de moeder van één van de groepsleden, horen we naast hiphop invloeden ook folkse muziek en traditionele Oekraïense muziek.

29 (--) ME MYSELF AND I – 5 Seconds Of Summer
Complete Mess betekende onlangs de terugkeer van 5SOS in de Top 40. De Australische band, die vorige maand nog in een bomvolle AFAS Live en Ahoy stonden, zullen in september hun vijfde studio album uitbrengen: 5SOS5. Na Complete Mess en Take My Hand is Me Myself And I nu de derde single van dit album.

30 (--) SUPERMODEL – Måneskin
Rondom de maand mei kun je de klok erop gelijkzetten, veel Eurovisiesterren brengen dan nieuw materiaal uit. Zo ook de meest recente winnaars van het festival, Måneskin. Zij zullen zaterdag tijdens de finale natuurlijk ook optreden, waarbij naast Zitti E Buoni ook hun nieuwe track Supermodel voorbij zal komen. In het najaar start de band met hun worldtour, die begint in het Amerikaanse Seattle.