Tipparade: Kevin is hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Kevin Emma Heesters Lucas & Steve Tones And I Miss Montreal Dotan Celeste Winona Oak Robin Schulz
Kevin

Deze week hebben drie tracks het Top 40-diploma in ontvangst mogen nemen waar een vijftal anderen zelfs geen herexamen mogen doen. In de lijst zien we dus acht binnenkomers.

De lijst van nieuwe tracks bestaat nagenoeg alleen uit soloacts, aangevoerd door Kevin. Uitzondering op die regel is de samenwerking tussen de Zweedse Winona Oak en de Duitse dj en producer Robin Schulz. 

Voor Surfaces is, na tien weken Tipparade, de overstap naar de Top 40 niet gelukt. Dat maakt nu dat een viertal tracks met zes weken Tipparade de langst genoteerde nummers zijn. Conkarah en Shaggy kwamen vorige week op nummer 27 binnen in de lijst. Met 15 plekken winst is hun Banana nu de snelste stijger.

Bekijk hier de volledige Tipparade 

11 (--) GORDELWEG- Kevin
Kevin is met Animal Stories zijn eigen platenlabel begonnen als sublabel bij Noah’s Ark, het label van Jiggy Dje. Op Animal Stories is de track  Gordelweg de eerste release. Met het nummer bouwt de rapper aan een album dat later zal verschijnen. In 2018 maakte hij zijn Top 40-debuut met Beetje Moe dat toen nog bij Rotterdam Airlines verscheen. Gordelweg gaat als een malle op Spotify en is deze week de hoogste binnenkomer in de Top 40.

24 (--) WAAR GA JE HEEN- Emma Heesters
In Dua Lipa moet ze internationaal haar meerdere erkennen maar wel is Emma Heesters de meest succesvolle Nederlandse zangeres in de Top 40. Emma, die in oktober van het afgelopen jaar pas voor het eerst in de lijst stond, overklast nu al Davina Michelle en Maan en komt nu, na Pa Olvidarte en Loop Niet Weg, met een compleet eigen nummer; Waar Ga Je Heen.

25 (--) LETTERS- Lucas & Steve
Lucas & Steve hebben we nog niet vaak zelf horen zingen maar via Instagram is te zien dat ze wel hun best doen in de achtergrondzang van Letters, de nieuwste track van het duo. De samenwerking met W&W wist eerder dit jaar de oversteek naar de Top 40 niet te maken en nu proberen ze het weer zelf met Letters. Een aanstekelijke dancetrack met een internationaal kaliber.

26 (--) UR SO FXXKING COOL- Tones And I
De titel van de nieuwste track van Tones And I doet vermoeden dat het draait om een enorm compliment maar het tegendeel is waar. Tones And I heeft het over loze beloften waarbij niets is wat het lijkt. De 27-jarige stond met haar debuut-hit 15 weken op nummer 1 maar wist met de opvolger, Never Seen The Rain, net tot nummer 20 te komen.

27 (--) ALS JE ALLES WEET- Miss Montreal
Als Je Alles Weet verscheen in 1988 op het album van André Hazes, Liefde, Leven, Geven. Het nummer werd toen ook als single uitgebracht maar geen hit. Sanne Hans zong het nummer vorig jaar tijdens Holland Zingt Hazes en sindsdien krijgt ze veel vraag of ze het nummer toch niet ook wil uitbrengen. Op Koningsdag zong ze het vanuit haar achtertuin voor Qmusic en vanaf deze week is het dan ook officieel uitgebracht.

28 (--) NO WORDS- Dotan
De coronapandemie was een fikse streep door de rekening van Dotan. De zanger zou namelijk op tournee gaan door de Verenigde Staten maar dat gebeurde niet. In Amerika besloot hij vervolgens de tijd nuttig te gebruiken met No Words als resultaat. De track kreeg met zijn drie vorige singles een plek op de ep Numb.

29 (--) I CAN SEE THE CHANGE- Celeste
Ze werd bestempeld als de belofte voor 2020 en dat heeft ze inmiddels meer dan waar weten te maken. Begin februari maakte de toen 25-jarige zangeres haar debuut in de Top 40. Stop This Flame werd Alarmschijf en stond uiteindelijk 15 weken in de lijst. Met I Can See The Change komt er nu een internationale opvolger.

30 (--) OXYGEN- Winona Oak & Robin Schulz
Robin Schulz behoeft geen introductie. De Duitse dj en producer is sinds 2014 al regelmatig in de lijst te vinden. Deze week staat hij met In Your Eyes opnieuw bij de tien grootste hits. Winona Oak is afkomstig uit Zweden en kon je in 2018 al horen op Hope, een track met de Chainsmokers. Nu werkt ze samen met Schulz op Oxygen.