Tipparade: kerstnummers overspoelen de lijst

- Hitlijsten

 Davina Michelle Emma Heesters Ava Max Dimitri Vegas & Like Mike Armin Van Buuren Brennan Heart Jason Derulo Tabitha Paskal Jakobsen Foo Fighters Nick Klyne Miss Montreal Rolf Sanchez
Tipparade: kerstnummers overspoelen de lijst

In de nieuwe Tipparade is Davina Michelle met Liar de snelste stijger. Zeven tracks komen de lijst versterken, waaronder een aantal kerstnummers.

Langzaam maar zeker worden de dagen korter en komen de kerstdagen dichtbij. Terwijl Sinterklaas vanuit huis met de verlanglijstje stoeit, bevat de Tipparade al een flinke dosis Kerstmis. Als De Eerste Sneeuw Valt van Emma Heesters stijgt bijvoorbeeld van 30 naar 23, Ava Max gaat met Christmas Without You van 26 naar 22 en Lil Nas X kaatst met Holiday naar de zeventiende plek. De grotere stijgers hebben dan weer weinig met kerstgeluid te maken. Liar van Davina Michelle schiet bijvoorbeeld van 29 naar 8, Minefields van Faouzia en John Legend knalt van 24 naar 7 en Home Sweet Home van Sam Feldt, Alma en Digital Farm Animals wint negen plaatsen en staat nu op 16. Scooter van Yssi B, Qlas & Blacka, Ashafar en ADF Samski blijft de nummer 1 in de Tipparade.

De complete Tipparade kun je hier bekijken. Hieronder check je welke zeven tracks nieuw zijn.

24 (--) LOVE NOT WAR – THE TAMPA BEAT – Jason Derulo x Nuka
Jason Derulo en TikTok: ze zijn inmiddels onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Amerikaanse zanger scoorde dit jaar mede dankzij de Laxed – Siren Beat van de Nieuw-Zeelandse tiener Jawsh 685 een dikke nummer 1-hit. Hij ontdekte die beat op de populaire app en dat gebeurde ook met die van Love Not War (The Tampa Beat). Die beat is afkomstig van de 19-jarige Nuka, die doorbrak met zijn 4 Brylean (WayzRmx2018) op TikTok. Jason zag daar wel een track in en zocht contact met de jonge producer. Een droom voor Nuka, die momenteel een opleiding tot bakker doet. Samenwerken met Jason noemt hij dan ook een jongensdroom.

25 (--) BLIJF NOG EVEN HIER – Tabitha feat. Paskal Jakobsen
Dankzij het AVROTROS-programma Beste Zangers zagen we telkens weer een andere kant van Tabitha. Het zorgde voor een boost van de carriere van de zangeres, die momenteel zwanger is. Ze bracht een aantal maanden geleden meteen het kwetsbare album Hallo Met Mij Uit, waarmee ze niet alleen de gelukkige kanten van een relatie wilde laten zien. “Van buiten lijkt alles perfect, maar dat is niet zo. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn,” zo liet ze weten bij het verschijnen van het album, met daarop ook haar Top 40-hit met die titel. Blijf Nog Even Hier maakte veel indruk bij haar fans. Tabitha schreef het met BLØF-zanger Paskal Jakobsen, die ook een deel inzong. Ze is bijzonder trots op de track: “De hele dag liep Paskal bij de opnames van de clip met zijn gitaar en zong ons liedje mee. Ik kon nog steeds maar moeilijk geloven dat we samen een liedje hebben geschreven.”

26 (--) CHRISTMAS TIME – Dimitri Vegas & Like Mike x Armin van Buuren x Brennan Heart ft. Jeremy Oceans
Bij kerstmuziek denk je niet vaak aan muziek van de grootste dj’s van de wereld. Toch besloten Dimitri Vegas & Like Mike om zelfs een compleet kerstalbum te maken. Home Alone, On The Night Before Christmas heet het en het bevat 18 gloednieuwe tracks. Als eerste single van dat album kozen de Belgen voor een samenwerking met Armin van Buuren en hardstyle-dj Brennan Heart. Daar hoort natuurlijk ook een zanger bij en daarvoor viel de keuze op Jeremy Oceans. Dikke kans dat die naam je niets zegt, maar als je goed luistert dan hoor je de bekende stem van Niels Geusebroek.

27 (--) SHAME SHAME – Foo Fighters
"Er staan refreinen op deze plaat die 50.000 mensen zullen zingen, en het zal op dat moment de harten van iedereen bij elkaar brengen", zo liet Foo Fighters-zanger Dave Grohl al weten over het nieuwe album van zijn band. Fans moeten nog even geduld hebben, want Medicine At Midnight verschijnt pas op 5 februari volgend jaar. De eerste single van het album is al wel uit en dat is Shame Shame. Het is geen track met het typische Foo Fighters-geluid, maar een rustiger nummer dan normaal. Misschien is dat ook wel passend bij de huidige tijd. Mocht je de snoeiharde gitaren en drums missen, maak je dan geen zorgen. Dave heeft al door laten schemeren dat niet het hele album zo ingetogen zal zijn.

28 (--) HOW DO YOU FEEL – Nick Klyne
Eindelijk brak de Nederlandse Nick Klyne dit jaar dan echt door, na al jaren in de muziekwereld actief te zijn geweest. De zanger was op verschillende radiostations te horen met zijn track Rain On Your Parade, waarmee hij grote indruk maken. Een internationaal geluid, zo oordeelden kenners. How Do You Feel is de opvolger van dat nummer, dat helaas in de Tipparade bleef steken. How Do You Feel is speciaal voor Nick. Hij schreef het nadat zijn relatie strandde. In die tijd piekerde hij zich suf over wat hij anders had kunnen doen. Uit die stroom van gedachten kwam uiteindelijk zijn nieuwe single.

29 (--) ANGELS IN THE SKY – Miss Montreal
Afgelopen week bekende Miss Montreal bij Domien Verschuuren op Qmusic dat ze het drukker heeft dan ooit. Op het moment dat Domien belde, was ze heel wat shows in België af geweest. Door haar grote Beste Zangers-hit Door De Wind wordt er nu dus ook bij onze zuiderburen aan haar getrokken. Ondertussen brengt de zangeres ook nog een kerstnummer uit. Angels In The Sky is natuurlijk niet haar eerste liedje dat je in decembersferen zal brengen. Met Being Alone At Christmas, dat in 2009 tot de vijfde plek in de Top 40 wist te komen, heeft Sanne Hans al jaren de meeste gedraaide kersthit van een Nederlandse act in handen.

30 (--) IK WENS – Rolf Sanchez
Het is de vraag die de afgelopen dagen misschien wel het meest in de media is opgedoken: komt er een versoepeling van de coronamaatregelen rond de kerstdagen? Zoals het er nu naar uitziet zal het op die dagen anders zijn dan anders. Bepaalde geliefden zullen niet kunnen aanschuiven. Rolf Sanchez speelt hierop in met zijn kerstsingle Ik Wens. Een track waarvan hij hoopt dat mensen er kracht uit kunnen putten. Het is de opvolger van zijn zomerhit Más Más Más waarmee hij op nummer 1 in de Top 40 kwam.

Foto: Qmusic