Tipparade: Halsey hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Halsey Major Lazer J Balvin Kevin Mabel The Script Bebe Rexha Maroon 5
Halsey

Vooruitlopend op het album Manic heeft Halsey de track Graveyard uitgebracht en dat is de hoogste van zeven binnenkomers in de Tipparade.

Drie noteringen van vorige week maken de overstap naar de Top 40 waar er vier die oversteek niet hebben weten te maken. Y2K en Bbno$ staan inmiddels voor de achtste week in de Tipparade met La La La dat nu, met acht weken in de lijst, de langst genoteerde track is. Vallende Ster van Kraantje Pappie zat afgelopen week in Repeat Of Niet bij Qmusic en is nu, met tien plaatsen winst, de snelste stijger in de lijst op nummer 8.

Bekijk hier de volledige Tipparade

24 (--) GRAVEYARD- Halsey
Na Without Me, de hit waarmee Halsey haar eerste Amerikaanse nummer 1-hit scoorde, werd Nightmare uitgekozen als volgende single van haar album Manic. Dat album stond op de rol voor 2019 als haar derde studioalbum. Die release is nu inmiddels vooruitgeschoven naar begin 2020. Op 13 september werd Graveyard uitgebracht als volgende single van Halsey. Twee dagen eerder liet ze het nummer voor het eerst live horen tijdens de Savage x Fenty-party van Rihanna, rond de nieuwe lingeriecollectie van RiRi.

25 (--) QUE CALOR- Major Lazer feat. J Balvin & El Alfa
Major Lazer heeft een nieuwe samenstelling nu Jillionaire is vertrokken en Ape Drums zijn vervanger is. Het drietal, onder aanvoering van Diplo, bracht sindsdien al een samenwerking met Skip Marley uit (Can’t Take It From Me) en hoopt nog dit jaar met het vierde studioalbum op de proppen te kunnen komen met voorlopig als titel Music Is The Weapon. Que Calor is een samenwerking met twee grote Latin-namen: J Balvin en El Alfa. Die laatste is bij ons nog relatief onbekend maar is met ruim 4,6 miljoen volgers op Instagram al een stuk groter dan Major Lazer.

26 (--) SCHERP- Ashafar feat. Kevin
Ashafar heeft de vaart er in 2019 goed inzitten. Zo bracht hij al de tracks Panamera, Rockstar en WayWay uit waar de rapper voor zijn nieuwste track, die afgelopen week verscheen, de hulp heeft ingeschakeld van Kevin. Kevin werkte eerder al samen met onder meer Josylvio en Sevn Alias en kwam vorig jaar met Beetje Moe voor het eerst in de Tipparade. De nieuwste samenwerking van Ashafar is Scherp.

27 (--) GOD IS A DANCER- Tiësto and Mabel
De samenwerkingen die Tiësto de laatste tijd uitbrengt zijn succesvol. Eigenlijk begon die rij in 2018 met Jackie Chan, de track met Dzeko, Preme en Post Malone die op de tweede plek wist te komen. Met Ritual leverde de Nederlander een nadrukkelijke Britse samenwerking af door Jonas Blue en Rita Ora in te schakelen; ook Ritual wist de top 5 te bereiken. Voor zijn nieuwste samenwerking, God Is A Dancer, heeft hij Mabel weten te strikken. De 23-jarige zangeres staat momenteel in de Top 40 met Mad Love.

28 (--) THE LAST TIME- The Script
In de zomer van 2017 verscheen het vijfde studioalbum van The Script, Freedom Child. De Ierse groep wist met Rain en Arms Open twee hits van dat album te trekken maar kon het succes van Superheroes (2014) niet overtreffen. Na ruim anderhalf jaar stilte rond de band begonnen ze erder deze maand met het plaatsen van mysterieuze berichten op hun website. Langzaam maar zeker werd de titel van hun nieuwe single daarbij duidelijk, The Last Time. 

29 (--) YOU CAN’T STOP THE GIRL- Bebe Rexha
Sneller dan verwacht verschijnt niet op 29 mei 2020 maar al op 18 oktober van dit jaar de Disney-film Maleficent: Mistress Of Evil. De film is een vervolg op Maleficent uit 2014 en de hoofdrolspeler van toen, Angelina Jolie, is ook in dit nieuwe deel te zien. Voor de film leverde Bebe Rexha de track You Can’t Stop The Girl af en dat zorgt er deze week in de Tipparade voor dat de 30-jarige met twee nummers in de Tipparade staat want ook Harder, haar samenwerking met de Brit Jax Jones, klimt in de vierde week vijf plaatsen omhoog naar nummer 6.

30 (--) MEMORIES- Maroon 5
In november 2017 bracht Maroon 5 het zesde studioalbum, Red Pill Blues uit, dat met Girls Like You en What Lovers Do twee Top 40-hits opleverde. Die tracks (met Cardi B en Sza) waren opnieuw samenwerkingen waar hun voorgaande twee hits ook samenwerkingen waren (met Kendrick Lamar en Future). De Amerikaanse band heeft nog een paar optredens staan van hun Red Pill Blues-tour die ze op 10 juni ook naar de Amsterdamse Ziggo Dome bracht. De nieuwste single, Memories, is ongetwijfeld de aanloop naar meer nieuw werk van Maroon 5. En op die track horen we de band voor het eerst weer zonder hulp van anderen.