Tipparade: Glass Animals de snelste stijger

- Hitlijsten

Tipparade: Glass Animals de snelste stijger

Evenals vorige week blijven Rain Radio & dj Craig Gorman de Tipparade aanvoeren met hun remake van Nelly Furtado's Big Hoops (Bigger The Better): Talk About. De lijst kent verder 10 nieuwe binnenkomers.

Op het erepodium van de Tipparade zien we onder Talk About van Rain Radio & dj Craig Gorman een lichte stijging voor Doja Cat's Woman (van 4 naar 2). Op nummer 5 zien we de snelste stijger van de week. Die eer is deze week voor Heat Waves van de Glass Animals met een stijging van maar liefst 21 plaatsen! Één plekje lager vinden we de nieuwste van Jason Derulo, die het ook allesbehalve slecht doet met 14 plekken winst: Acapulco gaat van 20 naar 6. Buiten de top 10 zijn er nog noemenswaardige noteringen voor Tom Grennan (Don't Break The Heart, van 22 naar 13) en Racoon (Geef Je Hart Niet Zomaar Weg, van 30 naar 15).

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 10 binnenkomers aan je voor.

16 (--) LOVE NWANTITI – NORTH AFRICAN REMIX – CKay feat. ElGrandetoto
Ckay, ofwel Chukwuka Ekweani, is een singer-songwriter uit Nigeria. Het balletje begon voor hem een beetje te rollen toen hij in 2015 in de Nigeriaanse miljoenenstad Lagos werd ontdekt door het platenlabel Chocolate Cty, gelieerd aan Warner Music. In augustus 2019 zag zijn track Love Nwantiti (Ah Ah Ah) het levenslicht. Een nummer dat nu 2 jaar later wereldwijd lijkt door te dringen. In de meeste recente lijst van meest geshazamde nummers wereldwijd stond de track (in een remix-versie) zelfs op nummer 1!

17 (--) SAMEN – Kevin feat. Yade Lauren
Het is inmiddels alweer de derde keer dat Kevin en Yade Lauren samenwerken. In 2020 gebeurde dat met Als Ik Je Niet Zie (#29 in 2020) en onlangs nog met Praat Met Mij, die bleef steken in de Tipparade. Met Samen proberen ze samen weer de oversteek naar de Top 40 te maken. Voor Kevin is er sowieso weinig reden tot klagen, hij staat momenteel nog in de enige echte met de remix van S10’s Adem Je In, samen met Frenna.

22 (--) TOT LAAT – Ashafar feat. Boef & Srno
Tot Laat is de tweede samenwerking van Boef en Ashafar. Vorig jaar lukte het ze met Nooit Thuis om de Top 40 te halen, de track kwam toen tot nummer 31. Met Tot Laat willen ze proberen om dit succes minstens te evenaren. Boef en Ashafar krijgen hulp van Srno, die tevens de producer is van Tot Laat. Hij heeft zelf 2 keer eerder in de Tipparade gestaan, in 2019 met TikTok (met Boef en Dopebwoy) en een jaar later met Champagne Papi (met Boef, Dopebwoy en 3robi).

24 (--) THUNDER – Gabry Ponte x Lum!x x Prezioso
Bij de naam Gabry Ponte gaat er bij de meeste van ons waarschijnlijk geen lichtje branden. Hoe anders is dat als de naam Eiffel 65 valt, het trio dat eind jaren ’90 een wereldwijde hit scoorde met Blue (Da Ba Dee). Gabry Ponte maakte onderdeel uit van de groep, totdat hij in 2005 officieel solo ging (maar Eiffel 65 overigens nooit officieel heeft verlaten). Hij heeft sindsdien al veel eigen materiaal uitgebracht, dat in thuisland Italië goed wist te scoren. Op Thunder werkt hij samen met collega dj’s Prezioso en Lum!x en hopen ze alle drie op hun eerste Europese hit.

25 (--) KISS MY (UH OH) – Anne-Marie & Little Mix
Bij het horen van de eerste tonen van Kiss My (Uh Oh) zal menigeen gelijk een flashback krijgen naar de zeroes. Kiss My (Uh-Oh) is duidelijk geïnspireerd op de nummer 1 hit van Lumidee uit 2003: Never Leave You (Uh Oooh, Uh Oooh). De track gaat over het bevrijdende gevoel om uit een relatie te stappen die niet gezond is. In de video zien we dat zowel Anne-Marie als Little Mix grote fan zijn van de film Bridesmaids uit 2011. Momenteel staan zowel Anne-Marie als Little Mix nog in de Top 40 met respectievelijk Our Song (met Niall Horan) en Heartbreak Anthem (met Galantis en David Guetta).

26 (--) THATS WHAT I WANT – Lil Nas X
Lil Nas X is op dreef! Nadat hij eerder dit jaar al scoorde met Montero (Call Me By Your Name) en Industry Baby (met Jack Harlow) is er nu Thats What I Want. Morgen is zowel de release van de laatstgenoemde track als zijn debuutalbum Montero. Het maken van dit album was één grote therapiesessie voor de Amerikaanse rapper. Hij heeft geleerd dat hij geen controle heeft over hetgeen iedereen van hem zegt en denkt en dat laat hij dan ook los. In de video is hij te zien in een roze overall en lijkt hij zojuist uit de gevangenis te zijn ontsnapt.

27 (--) WHO’S IN YOUR HEAD – Jonas Brothers
Afgelopen weekend traden de Jonas Brothers op het Red Rocks Park and Amphitheatre in Colorado, als onderdeel van de Remember This tournee. Ze brachten daar ook een nieuw nummer ten gehore: Who’s In Your Head. Later lieten ze via Instagram weten dat dit de nieuwe single betrof die morgen verschijnt. Het is de opvolger van hun (nog steeds) succesvolle single met Marshmello, Leave Before You Love Me. Of er dit jaar ook nog een nieuw studio album volgt is niet bekend.

28 (--) MEISJE ZONDER NAAM – Emma Heesters, Ronnie Flex, Trobi
Op de Instagram accounts van zowel Emma Heesters als Ronnie Flex verschenen deze week foto’s van de 2 artiesten (met team) in tennistenue. Er werd een belangrijke wedstrijd aangekondigd! Die wedstrijd heeft alles te maken met de nieuwste track van Emma, Ronnie & Trobi. In de video van Meisje Zonder Naam zien we dat Team Emma het op gaat nemen tegen Team Ronnie. Het is, na Alles Wat Ik Mis (met Kris Kross Amsterdam) de tweede samenwerking tussen het duo (#7 eerder dit jaar). Trobi, ofwel Bryan du Chatenier, is een wat onbekendere naam. Hem zien we als dj en producer voor het eerst terug in de Tipparade.

29 (--) DOWN FOR LOVE – La Pegatina & Chef’Special
Wat een jaar is 2021 voor de heren van Chef’Special! Ze scoorden dit jaar hun grootste hit tot dusver met Afraid Of The Dark (555 punten). Tijd om een vervolg te geven aan dit succes! Ze zijn een samenwerking aangegaan met La Pegatina, een ska- en rumbaband uit Spanje. Op Down For Love wordt er zowel in het Engels als in het Spaans gezongen, een combinatie die we nog niet eerder terug zagen bij de band uit Haarlem. Het is überhaupt de eerste keer dat Chef’Special een track uitbrengt met een andere band, dat belooft wat!

30 (--) HURRICANE – Ofenbach & Ella Henderson
Het is nog maar een paar weken geleden dat Ofenbach verdween uit de Lijst der Lijsten. Het Franse dj-duo verliet toen na 20 weken de lijst met Wasted Love. Grappig detail: het nummer wist precies 1 punt meer te scoren dan de voorganger Head Shoulders Knees & Toes! Voor hun nieuwste track hebben ze de hulp van Ella Henderson uit Engeland ingeroepen. De 2 dj’s zijn naar eigen zeggen al jaren lang fan van haar muziek en zijn dan ook dolbij dat ze met haar mogen samenwerken. Ook Ella kijkt met veel plezier terug op de samenwerking.