Tipparade: Give Dem hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Frenna Chivv
Frenna | Chivv

Frenna en Chivv zijn deze week met Give Dem de hoogste van zeven binnenkomers in de Tipparade.

Drie nummers die vorige week in de Tipparade stonden hebben de oversteek naar de Top 40 weten te maken waar vier andere nummers zijn verdwenen om plek te bieden aan zeven verversingen. Dean Lewis staat met Stay Awake nu 8 weken in de lijst en boekt, op nummer 13, slechts een plekje winst. Ronnie Flex en Sarita Lorena maken juist de snelste stijging mee door met Haal Me Naar Boven 18 plaatsen te klimmen naar plek 11.

De volledige Tipparade bekijk je hier.

24 (--) GIVE DEM- Frenna ft. Chivv
We hebben Chivv dit jaar al twee keer in de Top 40 gezien; eerst via zijn bijdrage op Huts en daarna met zijn eigen track Ewa Ewa. Frenna is op zijn beurt al toe aan zijn vierde Top 40-hit van dit jaar na Louboutin, Viraal en Rompe. De twee hebben elkaar gevonden op Give Dem. Ondertussen verschijnt met Fake Love al weer de volgende track van Frenna op de radar want de 27-jarige bracht deze donderdag met Fake Love een samenwerking met Delany uit.

25 (--) SOLDI- Mahmood
Alessandro Mahmoud wist in de jongerencategorie het San Remo Festival te winnen waarna hij met Soldi ook het ‘grote’ festival op zijn naam wist te schrijven. Het bracht hem als Italiaanse inzending naar het Eurovisiesongfestival. Dat avontuur leek bijna mis te gaan toen hij in de aanloop een zware keelontsteking en hoge koorts kreeg. In de finale was daar niets meer van te merken en Mahmood eindigde als tweede achter Arcade van Duncan Laurence.

26 (--) EASIER- 5 Seconds Of Summer
Nog geen jaar geleden kwamen we 5 Seconds Of Summer pas voor het eerst tegen in de Top 40. Youngblood bleek een enorme hit want de track stond uiteindelijk 33 weken in de lijst. Na een samenwerking met Julia Michaels (Lie To Me) volgde eerder dit jaar een tweede hit via Who Do You Love, de track met The Chainsmokers. Met hun nieuwste track, Easier, laten ze het album Youngblood achter zich.

27 (--) YOU LITTLE BEAUTY- Fisher
Afgelopen najaar scoorde Fisher een clubhit van jewelste met Losing It, de track met het op het geluid van de wekker lijkende toontje. De Australische dj is terug en liet zich voor zijn nieuwste track inspireren door de vocalen van Loleatta Holloway op You Got Me Burning Up. “Die vocalen zijn zo fantastisch. Het enige dat ik wilde doen was er mijn Fisher-charme aan toevoegen. Een grote oude baslijn, wat hats en een goeie kick en weg waren we”, zo zei hij tegen Zane Lowe over You Little Beauty.

28 (--) CROSS ME- Ed Sheeran
Ed Sheeran heeft duidelijk weer zin in hits. De 28-jarige zanger teerde lange tijd op zijn derde studioalbum maar verraste deze maand met een nieuwe single, I Don’t Care. Die single is nog geen twee weken oud en inmiddels is daar al een opvolger met Cross Me. Daarmee doet hij het nét iets anders dan de vorige keer toen hij met Shape Of You en Castle On The Hill na een periode van afwezigheid gewoon twee singles tegelijk uitbracht.

29 (--) BONNIE & CLYDE- Roxeanne Hazes
De inspiratie voor Roxeanne Hazes komt uit de muziek van Vera Lynn en de Netflix-serie Stranger Things.  Voor haar nieuwste single, Bonnie & Clyde, was de muziek van Fleetwood Mac relevant: “Het typische synth-geluid dat ze gebruiken en ik vind Stevie Nicks echt helemaal te gek”, zo laat ze weten. Haar nieuwste single is een bijzonder nummer over de mooie kanten van de liefde. “Voor mij echt wel een favoriet van de muziek die ik nu aan het maken ben.”

30 (--) WISH YOU WELL- Sigala & Becky Hill
De nieuwste track van Sigala is weer zo’n track die het typische geluid van de 29-jarige Brit laat horen. Het past dan ook naadloos in de serie van hits waar Easy Love, Sweet Lovin’ en Came Here For Love deel uitmaken. Voor Wish You Well werkte hij samen met Becky Hill en die kwamen we in 2016 al een keertje tegen in de Tipparade op een samenwerking met Matoma, False Alarm.