Tipparade: Giant is hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Post MaloneAya nakamura Chris Brown Sia Normani Sam Smith Calvin Harris Rag'n'Bone Man
Rag'N'Bone Man | Tipparade

De kerstvakantie zit er op en ook de muziekindustrie pakt het gewone leven weer op. Deze week zien we zes binnenkomers in de Tipparade.

Zara Larsson staat met haar Ruin My Life inmiddels voor de 13e week in de Tipparade en heeft daarbij deze week ook meteen het plafond van de lijst met kanshebbers bereikt. Ondertussen raast Fallin’ (van Idaly, SFB en Ronnie Flex) rap door de Tipparade. De track pakt deze week, als snelste stijger, 19 plaatsen winst.

Zoals gebruikelijk op donderdag zetten we de nieuwe binnenkomers voor je op een rij. De complete Tipparade check je hier.

20 (--) GIANTS- Calvin Harris & Rag’n’Bone Man
Inmiddels hebben we na Human en Skin al ruim anderhalf jaar geen hitparadesucces meer gezien voor Rag’n’Bone Man. Maar daar gaat zeker verandering in komen met de release van Giants. De Britse zanger werkt samen met Calvin Harris en die gaat ondertussen als een speer in de hitlijsten. Deze vrijdag scoort de dj zijn 20e Top 40-hit met I Found You en het lijkt niet heel lang te duren voordat we er met Giants een 21e aan gaan toevoegen.

23 (--) WOW- Post Malone
2018 is beslist het jaar van Post Malone. De 23-jarige Amerikaan wist in ons land vijf Top 40-hits te scoren en de track met Tiësto, Dzeko en Preme (Jackie Chan) wist zelfs de tweede plaats te bereiken. Wow kwam deze week binnen in de Amerikaanse hitlijst op nummer 13 en in Scandinavië is het inmiddels al een dikke hit met zelfs een nummer 1-hit in Finland. En Wow kan, in alle eenvoud die de track laat horen, wel eens een verrassende hit zijn.

27 (--) DANCING WITH A STRANGER- Sam Smith & Normani
Eind december kwam Sam Smith al binnen in de Tipparade met Fire On Fire, het nummer dat de Britse zanger maakte voor de Netflix-miniserie Waterschapsheuvel. Ondertussen is duidelijk dat Smith nog veel meer in petto heeft. Deze vrijdag brengt hij namelijk een samenwerking met Normani uit. De Fifth Harmony-zangeres pakte afgelopen voorjaar al een eerste Top 40-hit via haar samenwerking met Khalid. Met Checklist, de track met Calvin Harris en WizKid, lukte het vorig jaar niet. 

28 (--) COPINES- Aya Nakamura
Met Djadja was Aya Nakamura een van de verrassingen in de Top 40 van het afgelopen jaar. De zangeres zette alle mannen die denken vrouwen eenvoudig in een hoek te kunnen zetten op hun plek. Ook met de opvolger van Djadja zwaait ze met een wijzende vinger richting haar ex die vreemd is gegaan met haar beste vriendin. In het Franstalige deel van Belgie stond Copines al op nummer 7 waar ze in Frankrijk deze week weer is teruggekeerd in de top 5.

29 (--) UNDECIDED- Chris Brown
De klanken van Undecided komen je wellicht bekend voor. Da’s niet zo vreemd want Chris Brown gebruikt de voormalige nummer 1-hit van Shanice uit 1991, I Love Your Smile, als basis. Da’s zeker geen garantie voor succes maar ook met de 45 tracks van zijn laatste album Heatbreak On A Full Moon (2017) wist hij geen potten te breken. Sinds 2015 staat de hit-teller van Chris Brown in ons land dan ook stil op 12.

30 (--) I’M STILL HERE- Sia
Een oudje van Sia komt begin 2019 weer bovendrijven. I’m Still Here bracht ze in oktober uit ter promotie van haar nieuwe schoenenlijn die ze samen met Maison Repetto maakte. Daarmee lijkt ze een periode met Labrinth en Diplo, met wie ze het LSD-project deed, af te sluiten. Afgelopen jaar scoorde ze voor de vierde keer een hit met David Guetta en, na Titanium, kwam ze voor de tweede keer op nummer 2. Ook schreef ze toen muziek voor Jennifer Lopez en zong ze met Dolly Parton voor de film Dumplin.