Tipparade: Duncan Laurence dropt Electric Life

- Hitlijsten

 Duncan Laurence S10 Bløf Idaly Emms Angèle Central Cee Big2 Antoon Farruko Boef Numidia Cristian D Diquenza Ellie Goulding Big Sean Joel Corry Becky Hill Zoë Tauran Frenna Robbie Williams
Tipparade: Duncan Laurence dropt Electric Life

S10 en BLØF blijven deze week staan op de eerste plek van de Tipparade. De hoogte nieuwe binnenkomer vinden we terug op nummer 13.

Evenals S10 en BLØF vinden we ook Idaly en Emms terug op dezelfde plek als vorige week, Amazin’ is met 11 weken ook de langst genoteerde track in de Tipparade. Nieuw in de top 3 is Libre van Angèle. Gelijk daarachter maakt Central Cee grote stappen voor het scoren van zijn eerste hit: Doja stijgt van 14 naar 4. Ook Echo van Big2 en Antoon en Nazareno van Farruko zijn nieuw bij de bovenste 10. De hoogste nieuwe binnenkomer is voor Flexxen van Boef, Numidia, Cristian D en Diquenza op nummer 13. De snelste stijger is deze week voor Ellie Goulding en Big Sean: Easy Lover gaat van 29 naar 16.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 5 binnenkomers aan je voor.

13 (--) FLEXXEN – Boef x Numidia x Cristian D x Diquenza
Boef is druk bezig met zijn derde studio album. Eerder dit jaar verscheen de eerste single Excuseer, die de Tipparade helaas niet wist te halen. Met Flexxen, een collab met Numidia, Cristian D en Diquenza pakt hij het duidelijk anders aan en is hij deze week de hoogste nieuwe binnenkomer. Boef en Numidia werkten eerder al samen op de track Tout Est Bon (#13 in 2020). De track werd, evenals nu met Flexxen, geproduceerd door Diquenza. De combi met Cristian D zagen we eerder dit jaar terug op Als Je Bij Me Blijft (met $hirak, Bilal Wahib, Ronnie Flex en Boef).

27 (--) ELECTRIC LIFE – Duncan Laurence
Duncan Laurence is toe aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. Na hits als Arcade, Love Don’t Hate It en Feel Something (met Armin van Buuren) heeft de zanger uit Spijkenisse zich de laatste tijd teruggetrokken om te werken aan nieuwe muziek. Hij kreeg hierbij hulp van onder meer singer-songwriter Jordan Garfield, met wie hij sinds oktober 2020 is verloofd. Duncan voelde dat hij was gegroeid als artiest en had behoefte aan nieuwe muzikale impulsen. Electric Life is het eerste resultaat van deze zoektocht. Hij vertelt erover: “In Electric Life zing ik over het bewust en met plezier en dankbaarheid terugblikken op dierbaren die er niet meer zijn. Een positief liedje over het omzetten van intens verdriet in hoop. Een duik in je herinneringen komt waarschijnlijk het dichtst bij een bezoekje aan de hemel, bij de mensen die je verloren bent." Ondertussen staat zijn Europese tournee op het punt van beginnen en komt er wellicht zelfs een wereldtour.

28 (--) HISTORY – Joel Corry & Becky Hill
De aanstaande release van Joel Corry en Becky Hill heeft een Nederlands tintje. De 2 kwamen elkaar tegen bij een Koningsdagfeestje in Breda en besloten samen een lied te maken. Dat beide acts momenteel hot zijn is een mooie bijkomstigheid. Joel Corry scoorde onlangs nog een hit met David Guetta en Bryson Tiller (What Would You Do?) en Becky Hill kan met History haar derde notering van dit jaar gaan scoren, na Run (met Galantis) en Crazy What Love Can Do (met David Guetta en Ella Henderson).

29 (--) GEBRUIK ME – Zoë Tauran feat. Frenna
De carrière van de Nederlands-Molukse Zoë Tauran kent een vliegende start. De zangeres scoorde onlangs haar debuut in de Top 40 met Bilal Wahib: Solo kwam uiteindelijk tot nummer 26. Eind juli begon Zoë haar nieuwste track te teasen. Haar volgers mochten raden met welke rapper ze op Gebruik Me ging samenwerken. Het duurde niet lang voordat duidelijk werd dat Frenna de gelukkige is. Solo werd uiteindelijk goud, wat veel belooft voor deze nieuwe track.

30 (--) LOST – Robbie Williams
Het is alweer ruim 25 jaar geleden dat mister Robbie Williams voor het eerst solo de Top 40 haalde. Met Freedom scoorde hij destijds gelijk een top 10 hit in de Lijst der Lijsten. Er zouden nog 29 hits volgen, waarvan Candy uit 2012 de laatste was. Na wat minder succesvolle singles is het nu tijd voor Lost. Lost is de leadsingle van het in september te verschijnen album XXV. Met dit album viert de Britse zanger dat hij 25 jaar in het vak zit. Op XXV worden Robbie’s grootste hits in een nieuw jasje gestoken, met medewerking van het Nederlands Metropole Orkest. Lost is daarentegen een volledig nieuwe track.