Tipparade: Dua Lipa hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Dua Lipa Sevenn Robbie Williams Bob Sinclar Lady Gaga
Dua Lipa

Swan Song is de nieuwe track van Dua Lipa die deze week verkrijgbaar is.

De 23-jarige Britse voert een rij van zes nieuwe nummers aan die we deze week verwelkomen in de Tipparade. Veel tracks schuiven deze week een enkel plekje naar boven waar Wait Another Day (van Mike Williams en Mesto) zelfs blijft zitten op nummer 8. Let Me Down Slowly (van Alec Benjamin) is met 13 plaatsen winst de snelste stijger. De binnenkomers uit de nieuwe Tipparade zetten we voor je op een rij.

De volledige Tipparade lees je hier.

21 (--) SWAN SONG- Dua Lipa
Deze week hebben we, voor het eerst na 80 weken, een Top 40 waarin Dua Lipa ontbreekt. Sinds de binnenkomst van New Rules stond er iedere week wel een track van de Britse in de lijst. Swan Song komt misschien wel net wat te laat want ook die track zou maar zo een dikke hit kunnen worden. Het nummer is afkomstig uit de film Alita: Battle Angel. Die film, met een hoofdrol voor Rosa Salazar, gaat komende maand in première.

23 (--) WAZABI- 3robi
“Vanaf jongs af aan maak ik stappen en heb ik niks te maken met school of werk. Ik werk voor mezelf”, zo vertelde hij ooit in een interview. Anderhalf jaar geleden kwamen we de naam van 3robi tegen op Cartier, een samenwerking met Dopebwoy en Chivv. Inmiddels dropte hij vorig jaar met Risico’s weer een eigen track en dat deed hij vorige week ook met de release van Wazabi. 

25 (--) POWER OVER ME- Dermot Kennedy
Dermot Kennedy begon met het spelen van muziek op straat. Zo herinnert hij zich een moment waarop een groep dames passeerde en een pak melk naar hem gooide. Hij en zijn gitaar zaten helemaal onder de melk. Toch was er ook waardering want een andere passant gaf hen een briefje van 100 dollar.
Inmiddels speelt Dermot voor uitverkochte zalen en dit jaar verscheen ook zijn debuutalbum. Power Over Me hoor je al geregeld op de radio en is nu op weg naar een plek in de Top 40.

28 (--) LOLLIPOP- Sevenn
Afgelopen jaar had dit Amerikaanse dj-duo een floorfiller met Boom, de track die ze met Gucci Mane en Tiësto maakten. “De visie van Tiësto is zo uniek. Het is alsof hij in de toekomst kan kijken en zien waar de dansvloer op zit te wachten.” Met Lollipop lijken ze ook zelf een soortgelijke visie te hebben ontwikkeld. Die track weet zelfs nog verder dan de dansvloer te reiken… 

29 (--) ALWAYS REMEMBER US THIS WAY- Lady Gaga
Na Swallow is Always Remember Us This Way de tweede single van het album A Star Is Born. De film is een grote kanshebber op prijzen bij de komende Oscar-uitreiking en daar maakt Swallow (van Lady Gaga en Bradley Cooper) ook kans op het belangrijke filmbeeldje voor beste song. Always Remember Us This way stond inmiddels al in de top 10 van Ierland, Ijsland, Schotland en Zwitserland.

30 (--) ELECTRICO ROMANTICO- Bob Sinclar feat. Robbie Williams
Robbie Williams en Bob Sinclar kwamen elkaar toevallig tegen in Los Angeles. Dat was op een liefdadigheidsinitiatief op een middelbare school. De twee besloten af te spreken en zo kwam Electrico Romantico tot stand. Voor Sinclar is het al wel even geleden dat hij succes had; dat gebeurde voor het laatst in 2012 met Rock The Boat, zijn tiende hit. Ondertussen schreef de Franse dj wel al zes top 10-hits op zijn naam met onder meer Love Generation, World Hold On en What A Wonderful World.