Tipparade: Drake scoort weer met dansje

- Hitlijsten

 Okke Punt Snelle Selena Gomez Alesso Drake Ilse DeLange Liam Payne Justin Timberlake Pjotr
Drake

Drake is met Toosie Slide de hoogste van zes nieuwe binnenkomers in de Tipparade.

Twee tracks weten deze week de overstap naar de Top 40 te maken waar een viertal andere nummers die stap niet hebben kunnen maken. Boyfriend (Mabel), Stupid Love (Lady Gaga) en Falling (Harry Styles) zijn met 7 weken in de Tipparade nu de langst genoteerde tracks. De grootste stappen richting de Top 40 worden gemaakt door Major Lazer en Marcus Mumford. Lay Your Head On Me wint elf plekken en is daarmee de snelste stijger in de lijst.

De volledige Tipparade bekijk je hier.

16 (--) TOOSIE SLIDE- Drake
Met Toosie Slide heeft Drake opnieuw een danshype te pakken. Dat gebeurde eerder met In My Feelings maar dat was eerder een toevalligheid. Voor Toosie Slide werd door Toosie eerst een dansje bedacht en pas na de routine begon Drake er aan te sleutelen. Via TikTok ging het nummer daarna als een razend vuurtje en dus kon een officiële release van het nummer niet uitblijven. En mocht je niet over de beste danskwaliteiten beschikken… deze pasjes zijn echt voor iedereen eenvoudig om op te pakken.

24 (--) CHANGES- Ilse DeLange
Met Changes doet Ilse DeLange een muzikale oproep om veranderingen te omarmen. De raakvlakken met de huidige crisis vormden voor Ilse geen inspiratie maar waren echt toeval. Ilse had wel haar twijfels rond het uitbrengen van het nummer in deze roerige tijden. In Duitsland is het nummer ook veelvuldig te horen als de muziek bij de leader van Bauer Sucht Frau. Zelf ziet ze het nummer ook als verandering in haar muzikale richting en wellicht dat het haar ook haar 22e Top 40-hit kan opleveren. In 2014 stond Ilse voor het laatst in de Top 40.

25 (--) VERLIEZEN MET JULLIE- Pjotr, Snelle, Okke Punt
Pjotr, Okke Punt en Snelle stelden zich ten doel de ultieme track over vriendschap te maken. Want zonder vrienden zijn successen uiteindelijk niks waard. In de clip bij Verliezen Met Jullie zijn beelden te zien rond Pjotr en Snelle die al een flinke tijd met elkaar optrekken. Pjotr was de eerste naam die een platendeal tekende bij Lieve Jongens, het platenlabel van Snelle die momenteel opnieuw succes heeft met 17 Miljoen Mensen dat afgelopen week de eerste plek van de Top 40 wist te bereiken.

28 (--) DON’T SLACK- Anderson .Paak & Justin Timberlake
De coronacrisis zet een dikke streep door flink wat bioscoopfilms. Grote titels zijn uitgesteld en Trolls World Tour, dat deze vrijdag in première zou gaan, is nu verplaatst naar de digitale wereld waar het te huren zal zijn.  Opnieuw kruipt Justin Timberlake in de film in de huid van Branch. Naast Justin zijn ook Anna Kendrick, James Corden en Ozzy Osbourne in de film te horen. Anderson .Paak is in de film te horen als Prince D en hij en Justin Timberlake maakten samen de track Don’t Slack.

29 (--) MIDNIGHT- Alesso & Liam Payne
De coronacrisis is voor Alesso en Liam Payne geen belemmering om nieuwe muziek uit te brengen. De twee maakten zelfs gewoon een videoclip bij de track Midnight en hielden daarbij rekening met alle regels rond social distancing en de verplichte thuisisolatie. Payne regelde een vriendje die hem filmde terwijl hij op zijn balkon stond te zingen. Alesso is te zien in de studio in Los Angeles. “Eigenlijk was het best aardig om een video te maken zonder alle drukte. Clips zijn altijd zo verschikkelijk druk”, zo liet Payne weten aan Associated Press.

30 (--) BOYFRIEND- Selena Gomez
Op 10 januari verscheen er met Rare een derde studioalbum van Selena Gomez. En het bracht haar opnieuw succes want Rare werd ook haar derde nummer 1-album. Precies drie maanden later verschijnt er een deluxe-versie van het album . Met She, Souvenir en Boyfriend voegt ze drie nummers toe aan de collectie die eerder uit 13 tracks bestond. Met Love You To Love Me en Rare leverde het album al twee Top 40-hits op.