Tipparade: Close To Me op 1

- Hitlijsten

 Ava Max Swae Lee Ellie Goulding Diplo Frenna Billie Eilish Boef Kygo Sandro Cavazza Rudimental Tom Walker Steve Aoki BTS
Ellie Goulding

Deze week heeft Ellie Goulding voor de vijfde keer de Alarmschijf te pakken. De track die ze met Diplo en Swae Lee maakte komt binnen op 1 in de Tipparade.

Inmiddels staat Ik Zie van Jan Smit voor de achtste week in de Tipparade. Het nummer van het album Met Andere Woorden dreigt de oversteek naar de Top 40 niet te gaan maken. Dat lot hangt wellicht ook de drie zittenblijvers boven het hoofd want ook het Nederlandse trio van tracks van Idaly en Josylvio (Lil Mama), Caza en Famke Louise (Slide) en Boef (Ratata) is bovenin de Tipparade tot stilstand gekomen. De meeste beweging in de lijst van kanshebbers heeft Without Me (van Halsey). De 24-jarige Amerikaanse zangeres staat met Eastside in de Top 40 genoteerd en mogelijk dat Without Me haar vierde hit in ons land gaat worden.

1 (--) CLOSE TO ME- Ellie Goulding x Diplo & Swae Lee
Ook een featuring telt als Alarmschijf en dus zet Swae Lee deze week een bijzondere prestatie neer. De Rae Sremmurd-rapper pakte namelijk vorige week al de Alarmschijf met Sunflower en meteen de volgende week krijgt hij ook dat stempel mee via Close To Me. Daarmee is hij de tweede artiest ooit die in twee opeenvolgende weken de Alarmschijf weet te scoren. In 2008 deed Rihanna dat als enige andere met If I Never See Your Face Again en Take A Bow.

20 (--) SPECIAAL- Frenna & Boef & Madam Julie ft. Kaeh
Frenna staat deze week met twee gelijktijdige hits in de Top 40. Verleden Tijd heeft inmiddels zes weken op nummer 1 gestaan en Culo was afgelopen week één van de snelle stijgers. Capuchon bleef eerder deze maand steken in de Tipparade en nu komt de 26-jarige rapper met een samenwerking met Boef, Madam Julie en Kaeh. Boef heeft met de binnenkomst nu twee tracks in de Tipparade staan – Ratata heeft deze week een ‘triple 4’ te pakken want dat nummer blijft in de vierde week zitten op nummer vier.

24 (--) SWEET BUT PSYCHO- Ava Max
“Als ik mezelf moest beschrijven dan zou ik zeggen dat ik een beetje van dit en een beetje van dat ben. Ik ben een kameleon”, zo vertelt de 24-jarige Amerikaanse in gesprek met Celeb Mix. “Sweet But Psycho is trouwens ook een prima beschrijving.” En dat is dan weer de titel van haar grote hit. De track heeft in Zweden en Noorwegen inmiddels al de eerste plaats weten te bereiken en in Zweden is het nummer inmiddels ook al platina geworden. De kans is groot dat de aanstekelijke track nu gaat afglijden naar het Europese vasteland.

27 (--) HAPPY NOW- Kygo feat. Sandro Cavazza
Hadden we het bij Ava Max over Zweden en Noorwegen… de volgende samenwerking is uit die landen afkomstig via Sandro Cavazza en Kygo. De twee mannen hebben nog meer overeenkomsten want ze zijn allebei geboren op 11 september. Klein verschilletje is dan wel weer dat Cavazza één jaartje minder op de teller heeft staan. Het stemgeluid van de Zweedse zanger ken je wellicht van Beautiful Life, de samenwerking Lost Frequencies. Of van Without You, de track van Avicii die eerder dit jaar na 27 weken in de Top 40 de lijst verliet.

28 (--) WHEN THE PARTY’S OVER- Billie Eilish
Billie Eilish O’Connell bracht in 2016 met Ocean Eyes haar eerste single uit. Het nummer was een cadeautje van haar broer Finneas O’Connell die sindsdien de vaste schrijver en producer van de zangeres is. Voor de serie 13 Reasons Why maakte ze de nummers Bored en Lovely. Die laatste track, een samenwerking met Khalid, werd haar grootste succes in de Verenigde Staten. Tot een paar weken geleden want When The Party’s Over heeft die prestaties inmiddels overtroffen. Ook in ons land zien we nu dat Billie Eilish snel terrein aan het winnen is.

29 (--) WALK ALONE- Rudimental feat. Tom Walker
Rudimental scoorde in 2012 voor het eerst een Top 40-hit met Feel The Love dat zes weken op de tweede plaats stond. Dit jaar wist These Days de puntenscore van die hit te overtreffen waar de hit met Jess Glynne, Macklemore en Dan Caplen niet verder kwam dan twee weken op de zesde plaats. Voor hun nieuwste track, Walk Alone, hebben ze Tom Walker weten te strikken en die stond dit jaar liefst vijf maanden in de Top 40 met zijn eerste hit, Leave A Light On.

30 (--) WASTE IT ON ME- Steve Aoki feat BTS
De A.R.M.Y. kan juichen want na hun uitverkochte show in de Ziggo Dome lijkt BTS een opmars richting de Media Markt Top 40 te gaan maken. Het zevental maakte hun nieuwste track, Waste It On Me, met Steve Aoki. En dat nummer werd ook meteen een bijzondere want de groep die al dik vijf jaar bezig is bracht nu voor het eerst een volledig Engelstalig nummer uit.

De nieuwe Tipparade is hier terug te vinden.