Tipparade: Blackpink debuteert

- Hitlijsten

 Blackpink Ellie Goulding Lauv Dermot Kennedy Maan Brando Zoe Wees
Tipparade: Blackpink debuteert

Blackpink weet met de release van hun nieuwste single deze week de hoogste binnenkomer te zijn in de Tipparade.

De Top 40 van deze vrijdag telt drie binnenkomers en met het verdwijnen van nog eens drie tracks is er ruimte voor zes nieuwe Tipparade-tracks. Bovenin zijn Slow Down (van Maverick Sabre en Jorja Smith) en Tondo (van Disclosure) de oudgedienden. Zowel Slow Down als ook Was Sorry Maar Genoeg (van Tino Martin) blijven zitten in de lijst. Dat kunnen we dan weer niet zeggen van Symphony, de track van Sheppard. Met 15 plaatsen winst is dat deze week de snelste stijger in de lijst.

Zoals gebruikelijk zetten we alle binnenkomers voor je op een rij.

22 (--) HOW YOU FEEL LIKE THAT- Blackpink
Nog steeds is PSY de enige act uit Zuid-Korea die het tot de Top 40 wist te schoppen. BTS stond met Waste It On Me (in 2018) en Boy With Luv (2019) tot twee keer toe in de Tipparade maar wist de oversteek naar de Top 40 niet te maken. Nu is het de beurt aan het vrouwelijke kwartet van Jisoo, Jennie, Rosé en Lisa om de eer van het land te vertegenwoordigen. De track How You Like That zette in de eerste dag na de release van de clip al meteen een record op YouTube neer want nog nooit werd een nummer zo vaak bekeken in 24 uur tijd.

26 (--) CONTROL- Zoe Wees
In 2017 doet Zoe Wees mee aan de Duitse Voice Kids waar ze in de derde ronde wordt uitgeschakeld. Wel kreeg ze van Ed Sheeran een enorm compliment: “Zoe heeft een stem die absoluut naar voren komt en ze heeft een bijzondere aanwezigheid”. In het voorjaar van 2020 verschijnt Control als debuut van de in Hamburg woonachtige Zoe Wees. In het nummer schrijft ze over de epilepsie waar ze in haar jonge jeugd mee te maken heeft gehad. Het zorgde er voor dat ze zich hopeloos en buitengesloten voelde.

27 (--) LOOK INTO MY EYES- Brando
In 1992 brachten Charles en Eddie de track Would I Lie To You uit. Het leverde de Amerikaanse heren niet alleen hun Top 40-debuut op maar ook een top 2-notering. Die track was inspiratie voor Brando om een nieuwe versie te maken. Brando ken je wellicht van de samenwerking met Loud Luxury uit 2018. Body wist toen in Nederland op nummer 14 te komen maar werd een regelrechte wereldhit.

28 (--) NOG EVEN NIET- Maan
“Puur en oprecht”. Zo bestempelde Maan haar debuutalbum dat begin dit jaar verscheen. Onverstaanbaar laat zich misschien wel het beste beschrijven als een dagboek. Maan bracht de verzameling van twaalf Nederlandse nummers meteen uit met een bijbehorende clip. Na Zo Kan Het Dus Ook wist Ze Huilt Maar Ze Lacht de top 3 te bereiken. Na een muzikaal uitstapje met Kraantje Pappie (Rode Wijn) grijpt ze nu terug naar het album met de volgende single, Nog Even Niet.

29 (--) GIANTS- Dermot Kennedy
Dermot Kennedy was een van de smaakmakers van 2019. De Ierse zanger debuteerde met Power Over Me in de Top 40 en wist het daar, met een elfde plek als beste resultaat, 11 weken vol te houden. Outnumbered kwam later dat jaar nog wel in de Tipparade maar wist de overstap naar de Top 40 niet te maken. De coronacrisis kwam voor de zanger misschien wel op een goed moment: “De periode voor de lockdown was zeker even moeilijk”, zo vertelde hij over de hectiek en drukte. “Dus was het ook wel even lekker om gewoon stil te kunnen zitten.” Toch gaat hij weer een poging wagen het succes aan te zwengelen met de volgende track van zijn album, Giants.

30 (--) SLOW GRENADE- Ellie Goulding feat. Lauv
Over twee weken moet het album Brightest Blue verschijnen. Ellie Goulding wist inmiddels al twaalf keer in de Top 40 te komen maar slechts een keer gebeurde dat met een top 3-hit; Love Me Like You Do bereikte zelfs de tweede plaats in 2015. Op haar nieuwste single werkt Ellie Goulding samen met Lauv die we in 2017 in de Top 40 zagen via A Different Way, de track met DJ Snake.

De complete Tipparade bekijk je hier, kijk je opYouTube of luister je via Spotify.