Tipparade: Billie Eilish hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Josylvio Famke Louise Billie Eilish Ariana Grande Armin Van Buuren Josh Cumbee Lucas & Steve
Billie Eilish

De nieuwe Tipparade telt zeven binnenkomers. Billie Eilish is in die rij van verversing de hoogste nieuwe.

De Alarmschijf van deze week, What I Like About You (van Jonas Blue en Theresa Rex) maakt de grootste sprong voorwaarts. Dat kan dan niet worden gezegd van Peer Pressure; die track van James Bay en Julia Michaels blijft zitten op nummer 17.

Alle verschuivingen in de lijst bekijk je hier. De binnenkomers nemen we, zoals je gewend bent, met je door.

10 (--) BAD GUY- Billie Eilish
Met When The Party’s Over en Bury A Friend heeft Billie Eilish inmiddels twee Top 40-hits op haar naam geschreven. Van haar nieuwe album When We All Fall Asleep Where Do We Go, dat afgelopen week verscheen, is nu Bad Guy één van de populaire tracks. Het nummer valt op omdat het veel dansbaarder is dan het gros van de nummers op het album. De 17-jarige komt met Bad Guy als hoogste binnen in de Tipparade op nummer 10.

20 (--) GIMMA- Josylvio
Josylvio was de afgelopen tijd te vinden in Los Angeles waar kosten noch moeite werden gespaard om met nieuwe nummers op de proppen te komen. De rapper was afgelopen jaar de meest beluisterde artiest op Spotify waar in de complete top 5 geen buitenlandse artiest te bespeuren was. De nieuwste track van de rapper, Gimma, is geproduceerd door Monsif.

21 (--) DERRIERE- Famke Louise
Puur natuur. Dat laat Famke Louise weten over haar achterwerk. “We waren in de studio om de cover te schieten en toen dacht ik… waarom laat ik niet even zo gaan zitten”, zo vertelt Famke aan Shownieuws. Inmiddels zijn die billen te zien op het artwork bij haar nieuwste track. Derrière is de eerste single die ze uitbrengt bij Trifecta, het label van Ali B.

25 (--) ROLLER COASTER- Danny Vera
Op zijn nieuwste single zingt Danny Vera over de ups en downs die elk mens in zijn leven lijkt tegen te komen. De track was al terug te vinden op het album Pressure Makes Diamonds 2 – Pompadour Hippie en krijgt steeds meer airplay op de Nederlandse radio. En die draaibeurten zorgen vervolgens weer voor lovende commentaren over het nummer van Vera. De 41-jarige Zeeuw stond in 2011 in de Tipparade met Tomorrow Will Be Mine en maakt nu met zijn nieuwste opnieuw kans op een Top 40-hit.

27 (--) DON’T GIVE UP ON ME- Armin van Buuren x Lucas & Steve feat. Josh Cumbee
In 2017 lukte het Sunny Days nét niet om de top 3 van de Top 40 te bereiken. De track, die Armin met Josh Cumbee maakte, stond wel 26 weken in de lijst en dat presteerde de Nederlander eerder met This Is What It Feels Like één keer eerder. Lucas & Steve maakten in 2017 ook een hit die het precies een half jaar wist vol te houden in de Top 40: Up Till Dawn (On The Move). Op Don’t Give It Up werkt het duo samen met Cumbee en van Buuren.

29 (--) MONOPOLY (A THANK U TO THEM FANS)- Victoria Monét & Ariana Grande
Victoria Monét heeft kortgeleden nog haar schrijfstempel gedrukt op twee Top 40-hits van Ariana Grande: Thank U, Next en 7 Rings. Monét heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat ze biseksueel is en de laatste geruchten die nu de ronde doen is dat ook Ariana Grande zowel op mannen als vrouwen zou vallen. Of dat bij al haar fans in goede aarde valt is de vraag maar feit is wel dat de homogemeenschap er weer een nieuw icoon bij lijkt te hebben. Zelf heeft de zangeres nog niet gereageerd op de geruchten.

30 (--) STAY AWAKE- Dean Lewis                
Be Alright werd in Australië een viervoudig platina-hit. Ook in België wist het nummer de eerste plaats te bereiken waar de track in ons land op nummer 6 wist te komen. Eerder deze maand vertrok Be Alright na 26 weken uit de lijst en juist op dat moment verscheen ook het album A Place We Knew. Van dat album is nu Stay Awake gekozen als de volgende single van de 31-jarige Australiër.