Tipparade: Billie Eilish hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Billie Eilish Dimitri Vegas & Like Mike Frenna The Chainsmokers 5 Seconds Of Summer Alvaro Soler Little Mix Ty Dolla $ign André Hazes Jr.
Billie Eilish

Voor de tweede achtereenvolgende week telt de nieuwe Tipparade 8 binnenkomers.

Van de 8 tracks die we deze week niet meer in de Tipparade zien zijn er drie door naar de Top 40. Een vijftal nummers heeft de overstap niet kunnen maken waarbij The Chainsmokers deze week hun samenwerking met Winona Oak hebben ingeruild voor een nieuwe track met 5 Seconds Of Summer.

De Australische band, die deze week niet meer in de Top 40 staat met Youngblood, heeft nu een dubbel wapen in de jacht naar hun volgende (en dan ook pas hun tweede) Top 40-hit. Zo staan ze, samen met Julia Michaels, met Lie To Me al zeven weken in de Tipparade. Met het Amerikaanse dj-duo The Chainsmokers zijn ze nieuw op nummer 30.

Daddy Yankee en Snow lijken de grootste kanshebber op een hit in de nieuwe Top 40 van komende week. Con Calma, misschien wel een hele vroege zomerhit, schiet 23 plaatsen omhoog naar de 3e plek in de Tipparade.

De binnenkomers zetten we voor je op een rij; de complete lijst bekijk je hier.

15 (--) BURY A FRIEND- Billie Eilsh
In november van het afgelopen jaar maakte, de toen nog 16-jarige, Billie Eilish haar debuut in de Top 40 met het ingetogen When The Party’s Over. Voor Eilish kwam het nummer spontaan aanwaaien: “Ik wist gewoon waar het over ging, hoe het er visueel uit moest zien en hoe het gezien moest worden”, zo vertelt ze over haar nieuwste track Bury A Friend. Het nummer was een belangrijke basis voor When We All Fall Asleep Where Do We Go waarmee ze op 29 maart haar debuutalbum lanceert. In de video bij het nummer is ook de Britse rapper Crooks te zien.

22 (--) DAAR GAAT ZE (NOOIT VERDIEND)- Dimitri Vegas & Like Mike x Frenna
Met Verleden Tijd scoorde Frenna vorig jaar zijn eerste nummer 1-hit. Terwijl de rapper deze week met Viraal zijn tiende Top 40-hit scoort herhaalt hij het trucje van het coveren van een grote Nederlandstalige hit. Waar Onderweg een nummer 1-hit was voor Abel in 2000 grijpt hij, samen met het Belgische duo Dimitri Vegas en Like Mike nu terug naar een nóg oudere track: Daar Gaat ze stond in de originele uitvoering van Clouseau in 1990 zes weken op nummer 2.

24 (--) SCARS- Snelle
“Ik ben volwassener geworden en trek me iets minder aan van meningen”, zo vertelde Snelle vorig jaar in een gesprek met hiphopinjesmoel.com. Na zijn studie op de Herman Brood Academie leerde hij de basis die hij als muzikant nodig heeft. Inmiddels heeft hij, met de beheersing van de rapskills, zich ook verder ontwikkeld in het zingen. Dat vertaalde hij met meest recent op zijn laatste EP Beetje Bij Beetje die halverwege vorige maand verscheen. De openingstrack, Scars, komt deze week binnen in de Tipparade.

26 (--) DON’T CALL ME UP- Mabel
Mabel kreeg de muziek letterlijk met de paplepel ingegoten als dochter van Neneh Cherry en met muzikant en producer Cameron McVey als vader. Dit jaar staat ze op de nominatielijst voor een BRIT Award waar ze het, in de categorie Beste Britse nieuwkomer moet opnemen tegen Ella Mai, Idles, Jorja Smith en Tom Walker. In mei van het afgelopen jaar speelde ze al in de Amsterdamse Melkweg en deze week maakt de 22-jarige Britse haar debuut in de Tipparade.

27 (--) VERSLAAFD AAN JOU- André Hazes
Afgelopen najaar verscheen de single Anders als voorloper van het gelijknamige album. Sindsdien is er veel gebeurd – zo gaf hij drie uitverkochte concerten in de Rotterdamse Ahoy, verscheen er een kerstalbum (Deze Kerst Ben Ik Bij Jou) en stond hij op het podium tijdens de Vrienden Van Amstel Live. Inmiddels is duidelijk dat er ook volgend jaar (op 18 en 19 oktober) weer Ahoy-concerten zullen zijn. De live-registratie van Verslaafd Aan Jou is zijn nieuwste single.

28 (--) THINK ABOUT US- Little Mix feat. Ty Dolla $ign
Op 24 januari verscheen de nieuwe single van Little Mix in een iets andere versie dan Think About Us op het album LM5 terecht kwam. De dames hebben namelijk Ty Dolla $ign ingeschakeld. Afgelopen week stonden ze op het podium tijdens The Voice Of Holland en op 16 september beginnen ze in Spanje aan hun LM5 Tour die ze op 25 september ook naar de Ziggo Dome zal brengen. Later deze maand, op 20 februari, treden ze op tijdens de BRIT Awards waar ze als Beste Britse Groep en voor de video bij Woman Like Me genomineerd zijn. Zowel in 2017 als ook in 2018 won Little Mix al de BRIT Award voor Beste Britse Groep.

29 (--) LOCA- Alvaro Soler
Je kunt er bijna de klok op gelijk zetten: een zomerhit van Alvaro Soler. Met El Mismo Sol, Sofia en La Cintura scoorde hij in vier jaar tijd een zomerhit in de Top 40. Daarbij ontbreekt 2017 waar het met Animal dan niet lukte. Dit jaar is de 28-jarige Spanjaard er vroeg bij met Loca, zijn nieuwste track die hij op 25 januari uitbracht. Inmiddels is wel duidelijk dat de hele wereld zin heeft in een beetje zomer. Al binnen drie dagen na de release van de clip stonden er 1 miljoen views o1p de teller. Inmiddels zijn we een  dikke week verder als Loca de 4 miljoen views nadert.

30 (--) WHY DO YOU LOVE- The Chainsmokers ft. 5SOS
We hebben The Chainsmokers al een tijdje niet in de top 10 van de Nederlandse hitlijst gezien. Na Something Just Like This (met Coldplay) in 2017 lukte het vorig jaar met Sick Boy en Side Effects niet om het bovenste kwart van de Top 40 te bereiken. Hope (met Winona Oak) stond vorige week nog in de Tipparade maar is deze week vertrokken en ingeruild voor een nieuwe samenwerking met een groep: 5 Seconds Of Summer. Het is niet de enige groep waar Drew en Alex mee aan de slag zijn want ook is er een track met Blink 182 in de maak.

(Foto: YouTube)