Tipparade: Beyoncé hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Beyoncé Slimme Schemer ft. Tido Maan Dimitri Vegas & Like Mike David Guetta Daddy Yankee Post Malone Young Thug
Beyoncé

Vanaf volgende week is de nieuwe versie van The Lion King te zien in de bioscoop. De eerste track uit die film is deze week de hoogste nieuwe in de Tipparade.

De nieuwste Tipparade bestaat deze week voor bijna de helft uit Nederlandse producties. Toch lijken een aantal van die hits van eigen bodem de overstap naar de Top 40 niet te gaan maken want de vier zittenblijvers in de nieuwe Tipparade zijn allemaal van Nederlandse makelij. Anderzijds is ook de snelste stijger er eentje met een rood-wit-blauw vlaggetje; Dom Doen (van Henkie T en Jonna Fraser) is met tien plaatsen winst de snelste stijger.

Bekijk hier de volledige Tipparade

17 (--) SPIRIT- Beyonce
Beyoncé verzorgt niet alleen de stem van Nala in de film The Lion King. De zangeres werkte namelijk ook samen met componist Hans Zimmer aan de soundtrack van de film en stelde het album The Lion King: The Gift samen. Dat album mogen we volgende week vrijdag verwachten. Deze woensdag verscheen als voorloper de track Spirit en daarin horen we Beyoncé zelf zingen. Met dat nummer verschijnt er voor het eerst sinds 2016 weer een nieuwe solotrack van de 37-jarige zangeres die dat voor het laatst in het voorjaar van 2016 deed met haar album Lemonade. Begin vorig jaar stond ze voor het laatst in de Top 40 op de tweede versie van Perfect, de hit van Ed Sheeran.

24 (--) GOODBYES- Post Malone featuring Young Thug
Waar Post Malone met Stay eerder dit jaar weer een single van Beerbongs & Bentleys haalde is Goodbyes een compleet nieuwe track van de 24-jarige zanger. Voor Goodbyes werkte hij samen met Young Thug die vorig jaar via een samenwerking met Camila Cabello op Havana een nummer 2-hit scoorde, zijn eerste hit in ons land. 
De videoclip bij Goodbyes verscheen eind vorige week en werd geregisseerd door Colin Tilley die eerder bijvoorbeeld de clips bij Wild Thoughts (DJ Khaled, Rihanna en Bryson Tiller) en Anaconda (Nicki Minaj) afleverde. De eerste bloederige versie van Goodbyes, waarin Post Malone wordt neergestoken, heeft inmiddels een iets meer toegankelijke clip gekregen.

25 (--) INSTAGRAM- Dimitri Vegas & Like Mike & David Guetta & Daddy Yankee & Afro Bros & Natti Natasha
Na Complicated, de Top 40-hit uit 2017 van Dimitri Vegas en Like Mike, hebben de Belgische dj’s opnieuw een samenwerking met David Guetta afgeleverd. Op Instagram worden ze ditmaal bijgestaan door Daddy Yankee, Natti Natasha en de Arnhemse Afro Bros. Voor onze zuiderburen was het een uitdaging om zoveel mogelijk stijlen bij elkaar te brengen. “Een zomers dansnummer met een grote latinvibe”, zo bestempelen ze de track zelf.

26 (--) BETER IN BED- Lu Bach
Het was een groot succes tijdens de theatershow Arjen Lubach Live en vorige week werd het nummer rond Thierry Baudet, vanwege die populariteit, uitgebracht als single. De bijbehorende videoclip, die een dag later verscheen, is in een week tijd bijna 600.000 keer bekeken en daarmee is duidelijk dat het nummer ook hitpotentie heeft. Arjan Lubach stond in 2001 twee weken op nummer 3 met Jelle, een parodie op Stan (van Eminem). Die track maakte hij met Tido (Janine Abbring) onder het pseudoniem Slimme Schemer.

29 (--) THE GIT UP- Blanco Brown
Zelf luisterde Blanco Brown op zijn slaapkamertje vooral naar muziek van acts als Outkast waar hij bij het bezoek aan zijn oma de countrymuziek van Johnny Cash voorgeschoteld kreeg. Brown zag het wel als uitdaging om die twee stijlen samen te brengen en daarin is de Amerikaan prima geslaagd met The Git Up Het nummer stijgt in de Verenigde Staten in vier weken hitlijst naar de 16e plaats en het pakkende deuntje lijkt nu ook de rest van de wereld te gaan veroveren.

30 (--) ZO KAN HET DUS OOK- Maan
Afgelopen woensdag liet Maan haar nieuwste track al horen op de Nederlandse radio: Zo Kan Het Dus Ook. Ze maakte het nummer samen met Alain Clark.  Maan gaat in 2020 weer touren en liet ook weten bezig te zijn met de voorbereidingen van een compleet album, haar eerste. Daarbij is Zo Kan Het Dus Ook zeker niet het enige geluid van het album want daarop wil ze vooral veel verschillende stijlen terug laten komen.