Tipparade: Be Honest hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Frenna John Mayer Billie Eilish Lana Del Rey Miley Cyrus Ariana Grande Jonas Blue
Jorja Smith

Twee hits weten deze week de Tipparade te verruilen voor de Top 40 waar er vier andere hits sneuvelen. Dat levert zes nieuwe potentiële Top 40-hits die binnenkomen in de Tipparade.

Post Malone, en dan hebben we het over de titel van de hit van Sam Feldt en Rani, bereikt in de elfde week en meteen ook als langst genoteerde notering het dak van de Tipparade. De hit heeft nog steeds de potentie om de Top 40 te halen maar kwam deze week, opnieuw, tekort. Ondertussen weet de Duits/Nederlandse samenwerking tussen YouNotUs, Senex en Janieck, Narcotic, de meeste winst te pakken door 12 plaatsen te klimmen naar nummer 12.

De volledige Tipparade bekijk je hier.

24 (--) BE HONEST- Jorja Smith feat. Burna Boy
Jorja Smith was beslist een van de smaakmakers op Lowlands. Voor de Britse zangeres is het allemaal in een razend tempo gegaan nadat ze twee jaar geleden het nummer Blue Lights op SoundCloud zette. Drake hield haar in de gaten en nam haar mee op tournee en dat voorbeeld volgde daarna ook Bruno Mars door haar mee te nemen. Nadat ze met Burna Boy eerder het nummer Gum Body afleverde bracht ze halverwege augustus opnieuw een track met de Jamaicaan: Be Honest.

25 (--) GHETTO YOUTH- Frenna
Voor de videoclip bij zijn nieuwste track ging Frenna naar Tanzania waar hij in Dar Es Salaam indrukwekkende beelden liet schieten van de jeugd in de ghetto. Na Abloh en Give Dem is ook Ghetto Youth een track die door Spanker is geproduceerd. Dit jaar zagen we Frenna met vier hits in de Top 40: Louboutin, Viraal, Rompe en Plankgas.

27 (--) CARRY ME AWAY- John Mayer
John Mayer bracht urenlang door in de studio te werken aan een nieuwe track, Carry Me Away. Het hele proces legde hij vast op beeld en die fragmenten zijn te zien in de lyric-video bij het nummer. In de studio werd hij vergezeld door zijn producers en zijn hond. Of we binnenkort een heel album mogen verwachten is nog niet duidelijk maar New Light en I Guess I Just Feel Like zijn inmiddels al twee nummers die niet van zijn vorige album, The Search Of Everything uit 2017, afkomstig zijn.

28 (--) ALL THE GOOD GIRLS GO TO HELL- Billie Eilish
Hoewel de titel anders doet vermoeden is de nieuwste track van Billie Eilish een nummer over klimaatverandering. “Miljoenen mensen overal ter wereld smeken hun leiders om aandacht te schenken aan de opwarming van de aarde. De klok tikt”, zo vertelde ze in een YouTube-video. In de clip bij het nummer, die een week geleden verscheen, is die hitte ook te zien via de vlammenzee waar de met olie bedrenkte engel Eilish zich doorheen probeert te slepen.

29 (--) YOUNGER- Jonas Blue & Hrvy
Hrvy is beslist geen kleine jongen meer. Hoewel hij pas 20 jaar oud is heeft hij al dik 4,5 miljoen volgers op Instagram, 2 miljoen abonnees op YouTube en rent hij ondertussen naar het miljard streams op Spotify. Harvey Leigh Cantwell en Jonas Blue zijn beslist ook geen onbekenden van elkaar. Zo werkten ze eerder al samen aan Rise, Mama en Polaroid. Voor Younger wisten ze Sam Roman te strikken als schrijver en die leverde eerder ook al een andere Top 40-af: Someone You Loved, de hit waarmee Lewis Capaldi inmiddels al 30 weken in de Top 40 staat.

30 (--) DON’T CALL ME ANGEL- Ariana Grande & Miley Cyrus & Lana Del Rey
De film Charlie’s Angels, met daarin onder meer Kristen Stewart, Ella Balinska en Naomi Scott, laat nog wel even op zich wachten want de film staat pas voor 15 november op de planning. Het is de opvolger van de twee eerdere delen uit 2000 en 2003 rond de persoonlijke assistenten van Charlie. Die leverden al nummers op van Destiny’s Child en P!nk met William Orbit waar voor de nieuwste titelsong Ariana Grande, Miley Cyrus en Lana Del Rey werden gestrikt.