Tipparade: Acapulco de nieuwe nummer 1!

- Hitlijsten

 Jason Derulo Lil Nas X ABBA Gabry Ponte Lum!x Prezioso Tom Grennan CKay ElGrandeToto Emma Heesters Ronnie Flex Trobi Jonas Brothers
Tipparade: Acapulco de nieuwe nummer 1!

Na 4 weken is het Jason Derulo gelukt om met zijn nieuwste track Acapulco de koppositie van de Tipparade te bereiken.

Deze week vinden er behoorlijk wat verschuivingen plaats in de bovenste helft van de Tipparade. Naast het feit dat Jason Derulo van 4 naar 1 gaat, zien we de snelste stijger van de week gelijk terug op plek 3: Lil Nas X gaat maar liefst 23 plekken in de plus met Thats What I Want. Daartussen zit ABBA gesandwiched met Don’t Shut Me Down. Waar de band in de rest van Europa moeiteloos de hitlijsten bestormt, dreigt het hier te gaan mislukken. Verder lijkt er een hit aanstaande te zijn voor Gabry Ponte, Lum!x en Prezioso, hun Thunder gaat van 24 naar 5. Ook Tom Grennan mag niet klagen, Don’t Break The Heart schuift op van 13 naar 7. De hype rondom Love Nwantiti - North African Remix lijkt ook zijn vruchten af te werpen, CKay en ElGrandeToto stijgen van 16 naar 9. Buiten de top 10 zijn er nog noemenswaardige verschuivingen voor Meisje Zonder Naam van Emma Heesters, Ronnie Flex en Trobi (van 28 naar 12) en Who’s In Your Head van de Jonas Brothers (van 27 naar 15).

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 7 binnenkomers aan je voor.

16 (—) MY UNIVERSE - Coldplay x BTS
Over verrassende samenwerkingen gesproken, dit is er één! Toen Chris Martin afgelopen april een bezoek bracht aan Zuid-Korea kwam de geruchtenstroom over een mogelijke samenwerking tussen Coldplay en BTS meteen op gang. Die geruchten werden nog eens versterkt toen Coldplay vervolgens in juli de tracklist bekend maakte van hun op 15 oktober te verschijnen negende studio album Music Of The Spheres. My Universe is geproduceerd door producer Max Martin, die in zijn succesvolle carrière wereldhits schreef voor onder meer Britney Spears, Justin Timberlake en The Weeknd. Op My Universe zal zowel in het Engels als in het Koreaans worden gezongen.

23 (--) GABBER – Tino Martin & Lil Kleine
Vorige week brachten Tino Martin en Lil Kleine hun nieuwste track Gabber uit. Het nummer gaat over vrienden die elkaar maar weinig zien, maar waarbij het toch altijd weer als vanouds is op de momenten dat ze weer bij elkaar zijn. Tino werkte al eerder samen met verschillende Nederlandse zangers, maar een duet met een rapper ontbrak nog. Over dat hij Lil Kleine hiervoor heeft uitgekozen zijn de meningen verdeeld, gezien de berichtgeving omtrent de rapper van de laatste tijd. Feit is dat ze met Gabber deze week de Tipparade binnenkomen en het zomaar eens Tino’s derde hit in de Top 40 kan worden, na Zij Weet Het uit 2019 en Loop Niet Weg (met Kris Kross Amsterdam & Emma Heesters) uit 2020. Lil Kleine heeft al 18 hits op zijn naam staan.

26 (--) BECAUSE YOU MOVE ME – Tinlicker & Helsloot
De naam Tinlicker klinkt velen waarschijnlijk niet bekend in de oren. Toch zou je deze Utrechtse dj’s kunnen kennen van de remix die ze eerder dit jaar maakten van Hide U van Sian Evans. Met dit nummer stonden ze in juni 3 weken in de Tipparade. Ze doen nu een nieuwe poging met Because You Move Me, samen Thomas Helsloot, beter bekend als Helsloot. De deephouse track stamt al uit 2017, maar bleef onbekend bij het grote publiek. Sinds dat de video in februari online kwam is het balletje opnieuw gaan rollen, met nu als gevolg een notering in de Tipparade.

27 (--) I DON’T LIVE HERE ANYMORE – The War On Drugs feat. Lucius
De Amerikaanse indierockband The War On Drugs is in 2005 opgericht. Sindsdien hebben de heren wereldwijd een grote schare fans op weten te bouwen. Ondanks dat ze nog nooit in de Top 40 hebben gestaan, wordt een track als Under The Pressure uit 2014 inmiddels toch al wel als een klassieker gezien. I Don’t Live Here Anymore, een samenwerking met de band Lucius, is de voorloper van het gelijknamige vijfde studio album van The War On Drugs. Dit album, waar ook de vorige single Living Proof op zal staan, verschijnt in oktober.

28 (--) BETTER DAYS – Dermot Kennedy
De man achter Power Over Me uit 2019 en Paradise (met Meduza) uit 2020 is terug met nieuw werk. Better Days kwam eind juli uit en haalde in thuisland Ierland gelijk de top 5. Inmiddels heeft het nummer ook in Engeland voet aan grond weten te krijgen en is nu de rest van Europa aan de beurt. Better Days lijkt te zijn geschreven met de coronapandemie in het achterhoofd, maar niets is minder waar. Dermot Kennedy schreef het nummer alsof hij tegen zichzelf aan het praten was, met in gedachte zijn ouders die hem altijd op het hard drukte om door te gaan, ook als het even tegenzat.

29 (--) 123 (DOLLY SONG) – Rompasso & Imanbek feat. Karma Child
Bij het horen van 123 (Dolly Song) zal menigeen een connectie maken met een bekende animatie uit 2006: Het Meisje Met De Prei. In deze animatie horen we een deel van een typisch Finse volkslied: Ievan Polkka. De animatie, die later evolueerde in een digitaal schaap, compleet met passende beats, werd een flinke hype en werd destijds erg gewild als beltoon. Dit alles is nu de basis geworden van een nieuw nummer: 123 (Dolly Song), een collab tussen Rompasso, Imanbek en Karma Child. Rompasso is een Russische dj die we nu voor het eerst tegenkomen in de Tipparade. Hetzelfde geldt voor de band Karma Child. Imanbek is inmiddels geen onbekende meer.

30 (--) HOW WILL I KNOW – Whitney Houston x Clean Bandit
How Will I Know, de hit van Whitney Houston uit 1986, is toe aan zijn tweede herbewerking binnen een jaar tijd! Eerder dit jaar brachten David Guetta, MistaJam en John Newman nog een nieuwe versie uit: If You Really Love Me (How Will I Know), die de oversteek naar de Top 40 niet wist te maken. Clean Bandit gaat nu ook een poging wagen, nadat ze zijn gevraagd om een remix te maken van de klassieker. De Amerikaanse zangeres werd eerder in 2019 al geëerd toen Kygo een wereldhit scoorde met Higher Love. Het werd de op één na grootste (postume) hit uit de carrière van Whitney Houston in de Top 40, met natuurlijk I Will Always Love You als koploper.