Tipparade: 2500e Alarmschijf op 1

- Hitlijsten

 Tom Walker
Tipparade: 2500e Alarmschijf op 1

Tom Walker maakt zich op voor zijn Tipparade-debuut met Leave A Light On dat deze week de Alarmschijf is.

De zes nieuwe tracks in de Tipparade zetten we, zoals je van ons gewend bent op donderdag, voor je op een rij.

1 (--) LEAVE A LIGHT ON- tom walker
De Alarmschijf heeft zich in het verleden bewezen als springplank voor nieuwe acts. Deze week is Leave A Light On van Tom Walker de Alarmschijf en ook nog eens een bijzondere… na de start op 1 november 1969 staat de teller deze week namelijk op 2500. In verschillende Europese landen kwam de track al in de top 3 en nu gaat ook ons land overstag voor de Schotse zanger. Op 25 april geeft hij een uitverkocht concert in Paradiso noord.

 

24 (--) ZE WILLEN MEE- hardwell x bizzey x lil kleine x chivv
Hardwell is een hele grote naam in de dancewereld maar met zijn nieuwste track gooit de Nederlander het over een hele andere boeg. Hij maakte namelijk een track met Bizzey, Chivv en Lil Kleine. En daarmee is al duidelijk dat zijn beats zich uitstekend lenen voor een urban-track. “Denk dat niemand dit zag aankomen”, zo vertelde hij eerder aan RTL Boulevard. Hij stuurde de beat naar Bizzey die er zijn ding mee deed. Hardwell draaide het nummer in zijn hotelkamer op Curaçao en Lil Kleine, die ook in het hotel verbleef, ging meteen overstag. Nadat Bizzey ook Chivv aan boord wist te krijgen was deze collab een feit.

 

26 (--) SOFIANE- boef
Met zijn nieuwste track vertelt Boef zijn levensverhaal. Sofiane, ontleend aan zijn echte naam Sofiane Bossaadia, doorkruist de verschillende periodes uit het leven van de rapper die verschillende ups en downs kende. Teemong maakte een pakkende clip bij de track en daarmee is het plaatje compleet. De track kwam vrijdag uit en inmiddels is het, met afstand, de meest gestreamde track op Spotify.

 

28 (--) CALL OUT MY NAME- the weeknd
Met Pray For Me, de track die The Weeknd met Kendrick Lamar maakte voor de soundtrack van de film Black Panther, staat de Canadese zanger inmiddels al weer twee maanden in de Top 40. Sinds Beauty Behind The Mask is The Weeknd een grote naam in muziekland en dat wist hij met Starboy (2016) nog eens dik te onderstrepen. Afgelopen vrijdag bracht hij een ep uit; My Dear Melancholy. Daarmee horen we een meer ingetogen kant van de zanger maar daarom niet minder smaakvol. De openingstrack, Call Out My Name, viel de afgelopen dagen het meest in de smaak.

 

29 (--) US- james bay
Op 18 mei moet het nieuwe album van James Bay verschijnen, Electric Lights. Inmiddels hebben we met Wild Love en Pink Lemonade al kennis mogen maken met een ‘andere’ James Bay die het singer-songwriter stempel met die nummers een beetje van zich af wil gooien. Us komt in veel opzichten weer een stuk dichter bij de basis van Bay die we eerder met Hold Back The River, Let It Go, If You Ever Want To Be In Love en Best Fake Smile in de Top 40 tegenkwamen. Op 11 juni geeft hij een uitverkocht concert in de Amsterdamse Melkweg.


30 (--) LULLABY- sigala & paloma faith
Dat je nooit een tweede kans krijgt voor een eerste indruk bewees Sigala in 2015 met Easy Love, een remake van ABC (van de Jackson 5). Nog geen half jaar later kwam hij met Sweet Lovin’ opnieuw in de Top 40 terecht. Na een serie samenwerkingen die in de Tipparade bleven steken maakte hij met Ella Eyre zijn derde Top 40-hit, Came Here For Love. Deze week pakt hij met Paloma Faith voor de tweede keer de Dance Smash bij Radio 538 via Lullaby. En dat is beslist geen slaapliedje…