Tipparade: 10,000 Hours hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Justin Bieber Dan + Shay
Dan + Shay | Justin Bieber

Het Amerikaanse duo Dan & Shay kreeg voor 10,000 Hours de hulp van Justin Bieber en die track is deze week de hoogste van acht binnenkomers in de Tipparade.

Vier noteringen van vorige week maken de oversteek naar de Top 40 waar een viertal andere nummers vooralsnog sneuvelen en de Tipparade verlaten. Dat maakt Ransom (van Lil Tecca), Torn (van Ava Max) en Stay High (van Brittany Howard) met 8 weken in de lijst nu de langst genoteerde nummers. De hekkensluiter van vorige week, Ride It (van Regard) is met 21 plekken positiewinst nu de snelste stijger.

De volledige Tipparade bekijk je hier.

22 (--) 10,000 HOURS- Dan + Shay & Justin Bieber
Drie mannen brengen een lofzang aan hun vrouw. Prachtig verhaal achter de tienduizend uren die Dan, Shay en Justin willen investeren in de liefde. In de clip bij het nummer zien we Shay naast zijn vrouw Hannah, Dan zit naast Abby en Justin Bieber heeft zijn vrouw Hailey op schoot. Deze week deelde ze op Instagram een foto van haar trouwjurk en ondertussen zien bijna 23 miljoen volgers dat ze nu als Hailey Bieber door het leven gaat.

23 (--) HIGHEST IN THE ROOM- Travis Scott
Voor wie alles over Travis Scott wil weten is de Netflix-docu Look Mom I Can Fly een aanrader. Daarin is te zien hoe hij bezig was met zijn album Astroworld dat in 2018 verscheen. Sinds dat album heeft Scott niet stilgezeten want zowel voor het Game Of Thrones-albu For The Trone leverde hij een track en ook werkte hij mee aan tracks van Schoolboy Q, The Weeknd en Post Malone. Met Highest In The Room verscheen er vorige week weer eigen materiaal van de 27-jarige Amerikaan die in 2017 zijn enige hit tot nu toe in ons land scoorde met Know No Better, de track van Major Lazer waarop ook Quavo en Camila Cabello te horen waren.

24 (--) WINNER- Floor Jansen
1,3 miljoen mensen zagen Floor Jansen tijdens het AVROTROS-programma het nummer Winner zingen. Tijdens de aflevering van afgelopen zondag stond de muziek van Tim Akkerman centraal en kreeg Floor het voorrecht om Winner te zingen. Akkerman schreef dat nummer ooit voor zijn gehandicapte broer en de uitvoering van Floor zorgde er uiteindelijk voor dat Tim het niet droog wist te houden.

25 (--) HOT GIRL BUMMER- Blackbear
Met de track Hot Girl Bummer wist Blackbear zich de woede op de hals te halen van de fans van Megan Thee Stallion die recent met Nicki Minaj en Ty Dolla $ign de track Hot Girl Summer maakte. Blackbear liet weten dat er geen enkel raakvlak is met de track van Megan Thee Stallion behalve dan de hashtags die momenteel worden gebruikt; #hotgirlsummer en #hotgirlbummer. Blackbear timmert al sinds 2008 aan zijn muzikale loopbaan en bracht in april van dit jaar met Anonymous zijn vijfde studioalbum uit.

27 (--) TAKEAWAY- The Chainsmokers & Illenium ft. Lennon Stella
Langzaam maar zeker bouwen The Chainsmokers aan hun derde studoalbum, World War Joy. Net als bij het album Sick Boy voegen ze steeds nummers toe die uiteindelijk tot een volwaardig album moeten leiden. Illenium hanteert dezelfde strategie en bouwt aan zijn album Ascent waarvan inmiddels al zes nummers zijn verschenen. Takeaway is in dat opzicht al een ‘oudje’ want op 24 juli werd dat nummer al uitgebracht.

28 (--) WHAT I AM- Why Don’t We
Deze maand geeft Why Don’t We een drietal concerten in ons land. WDW, zoals ze geregeld worden afgekort, bracht vorig jaar met 8 Letters hun debuutalbum uit. Op dat album schreef Ed Sheeran mee aan het nummer Trust Fund Baby. De Britse zanger heeft zich ook nu weer met de muziek van de groep bezig gehouden want What I Am is opnieuw een Sheeran-track die door Steve Mac werd geproduceerd. De afgelopen week werd de track met veel complimenten beladen tijdens Repeat Of Niet op Qmusic.

29 (--) LOSE CONTROL- Meduza x Becky Hill x Goodboys
Toen we Piece Of Your Heart voor het eerst hoorden was er nog veel onduidelijk rond Meduza. Maar het Italiaanse trio heeft echt wel een serieuze muzikale basis. Zo volgde Simon een studie klassieke piano en is ook Luke thuis prima onderlegd. Matt completeert de twee met zijn voorliefde voor rock en funk. Het drietal werkt voor Lose Control opnieuw samen met de Britse Goodboys die voor deze gelegenheid worden bijgestaan door Becky Hill.

30 (--) RITMO- The Black Eyed Peas & J Balvin
Wie een beetje gevoel heeft bij de Eurodance-golf van de jaren negentig kan The Rhythm Of The Night voor een groot deel meezingen. Het nummer uit 1994 werd gezongen door Giovanna Bersola die verder alleen achter de schermen werkte voor Corona. In de clip is Olga Souza te zien als zangeres. Het bleef met afstand de grootste hit van Corona en de basis van dat nummer werd nu door The Black Eyed Peas gebruikt voor hun nieuwste track, Ritmo. Daarop is ook reggaeton-koning J Balvin te horen die deze week met Loco Contigo in de Top 40 staat en ondertussen met Que Calor omhoog schuift in de Tipparade.