Tiësto houdt de nummer 1-positie vast

- Hitlijsten

 Tiësto Jaap Reesema Pommelien Thijs Tate McRae Tate McRae David Guetta Sia Shawn Mendes Justin Bieber Miley Cyrus Dua Lipa Ava Max Miss Montreal
Tiësto houdt de nummer 1-positie vast

The Business van Tiësto blijkt een lastige horde voor de concurrentie: de hit van Tiësto staat deze week voor de vierde week op nummer 1 in de Top 40. Toch zijn het Jaap Reesema en Pommelien Thijs die deze week de show stelen.

De Nederlandse dj en producer is deze week opnieuw oppermachtig. In de streaminglijsten en airplaylijsten moet hij alleen wat kerstklassiekers voor zich laten. Daarmee is The Business met recht de populairste track van Nederland. De top 10 is deze week redelijk bijzonder. Voor de achtste keer sinds de Alarmschijf 51 jaar geleden is ontstaan, bestaat de complete top 7 bijvoorbeeld uit Alarmschijven. Dit jaar zagen we dat trouwens al één keer eerder, op 4 januari. Het is bijna een record, want drie keer bestond de complete top 8 uit ex-Alarmschijven: op 2 november 2002, op 23 oktober 2010 en op 28 december 2019. En er is meer. Voor het eerst sinds 16 maart 2019 heeft de Top 40 weer een compleet Nederlands podium. Toen wisten Hij Is Van Mij, Als Het Avond Is en IJskoud de bovenste drie plekken van de Top 40 te bezetten. Dat waren toen ook nog eens drie Nederlandstalige hits. Het was toen, op 16 maart 2019, de derde van drie achtereenvolgende weken met een Nederlandse top 3.

Jaap en Pommelien jagen op de eerste plek
The Business heeft nog een flinke voorsprong, maar Jaap Reesema en Pommelien Thijs geven deze week een stevig signaal af. Hun Nu Wij Niet Meer Praten schiet van 10 naar 2. Voor Jaap is het een nieuw hoogtepunt, in een jaar waarin hij opnieuw succesvol was over de grens. Nu Wij Niet Meer Praten stond in de top 3 van dé hitlijst van België, de Ultratop 50 en Kom Wat Dichterbij, met Regi en OT, bereikte in het voorjaar al de eerste plaats in die chart. Het was zijn tweede nummer 1-hit bij onze zuiderburen. In Nederland is de tweede plek nu de hoogst behaalde positie ooit voor de Nederlandse zanger. Dat geldt uiteraard ook voor de talentvolle Pommelien Thijs, die een debuut maakt waar menig Belgische zangeres of zanger alleen maar van kan dromen.

Eindelijk top 10 voor Tate McRae
Door De Wind van Miss Montreal en Head, Shoulders, Knees & Toes van Ofenbach, Quarterhead en Norma Jean Martine blijven op nummer 3 en 4 staan, terwijl Lonely van Justin Bieber en Benny Blanco afhaakt in de strijd om de eerste plek. De track kukelt van 2 naar 5. Head & Heart van Joel Corry en MNEK is ook op de weg terug, maar daalt een stuk langzamer. Deze week zakt de ex-nummer 1 van 5 naar 6. Meer geluk hebben David Guetta en Sia: Let’s Love stijgt van 8 naar 7. Het is de zestiende van in totaal 48 Top 40-hits van David Guetta, die hoger dan de achtste plaats weet te komen. Voor Sia is de achtste van 14 Top 40-hits die hoger dan 8 weet te komen. Tate McRae staat na 13 weken eindelijk in de top 10: You Broke Me First gaat van 12 naar 8. De nummers 9 en 10 bevatten allebei nummers die zakken: Holy van Justin Bieber en Chance The Rapper daalt van 7 naar 9 en Mood van 24kGoldn en Iann Dior verliest 4 plekken en komt op 10 terecht.

Prisoner en Monster vallen een beetje stil
Buiten de top 10 is de klad er een beetje ingekomen bij Monster van Shawn Mendes en Justin Bieber en Prisoner van Miley Cyrus en Dua Lipa. Beide nummers winnen één plek en dat zorgt ervoor dat Prisoner nu op 13 staat en Monster op 12. Achter hen vindt er een gevecht plaats tussen In De Schuur van Snelle en Ronnie Flex en Love Not War (The Tampa Beat) van Jason Derulo en Nuka. De Nederlanders stijgen drie plaatsen en komen op 17 terecht en Derulo en Nuka krijgen er vijf plekken bij en houden zich nu vast aan de zestiende stek. Daarmee heeft de Amerikaanse zanger zijn vijftiende top 20-hit te pakken. Paradise van Meduza en Dermot Kennedy weet net in die top 20 te komen door met drie plekken winst de twintigste plaats te bereiken.

Christmas Without You is de grootste stijger
Onze eigen Nederlandse trots Nona heeft met Forever Yours een dikke hit te pakken. Ze stijgt er deze week van 33 naar 24 mee. Ook de kersthits boeken deze week uiteraard winst. Angels In The Sky van Miss Montreal gaat van 38 naar 27, maar het is Christmas Without You van Ava Max die net iets harder gaat: van 40 naar 26. Die 14 plekken winst leveren haar de grootste stijger van deze week op. Ook de eerdere hit van de zangeres, Who's Laughing Now, zit weer in de lift. Die gaat van 31 naar 28. 

Drie binnenkomers
Er zijn deze week drie binnenkomers: To Love Somebody van Tim Dawn op 34, Als De Eerste Sneeuw Valt van Emma Heesters op 38 en Tu Tu Tu (That’s Why We) van Galantis, Nghtmre en Liam O’ Donnell op 40. Alle info over deze nieuwkomers check je hier.

De complete Top 40 van deze week bekijk je hier.

Foto: YouTube