Tiësto blijft stevig op 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Tiësto Justin Bieber Benny Blanco Shawn Mendes Miley Cyrus Dua Lipa Ariana Grande Jaap Reesema Pommelien Thijs Billie Eilish Miss Montreal Ava Max
Tiësto blijft stevig op 1 in de Top 40

Ook deze week mag The Business van Tiësto zich met afstand de nummer 1 van Nederland noemen. De top 3 blijft onveranderd.

Dat betekent dat Lonely van Justin Bieber en Benny Blanco nog altijd de belangrijkste achtervolger is op de tweede plek en dat Door De Wind van Miss Montreal weer de derde plek in handen heeft. Er valt weer een mooie parallel te trekken naar die andere grote Nederlandse dj, Armin van Buuren. The Business staat voor de derde week op nummer 1 en dat is precies hetzelfde aantal als dat Armin er wist neer te zetten met Hoe Het Danst (met Marco Borsato en Davina Michelle). Er is nog één Nederlands dj-collectief dat langer op nummer 1 stond: Kris Kross Amsterdam. Dat trio hield het met Hij Is Van Mij in 2019 zeven weken vol aan kop van de Top 40.

Ariana Grande evenaart hoogste positie 7 Rings
Head, Shoulders, Knees & Toes van Ofenbach, Quarterhead en Norma Jean Martine kan ondertussen de top 3 al ruiken. De track schuift voorzichtig op van 5 naar 4, ten koste van Head & Heart van Joel Corry en MNEK, dat juist de omgekeerde weg bewandelt. Mood van 24kGoldn en Iann Dior, Holy van Justin Bieber en Chance The Rapper en Let’s Love van David Guetta en Sia gaan alle drie geen kant op en blijven plakken. Positions van Ariana Grande stijgt van 11 naar 9 en is nieuw in de top 10. Het is haar twaalfde top 10-hit in de Nederlandse Top 40. Ariana’s huidige Top 40-hit evenaart de hoogste positie van 7 Rings uit 2019. Met No Tears Left To Cry behaalde ze in 2018 haar hoogste positie tot nu toe: de tweede plaats.

Jaap Reesema op weg om zichzelf te overtreffen
Deze week verwelkomen we ook Nu Wij Niet Meer Praten van Jaap Reesema en Pommelien Thijs voor het eerst in de top 10. Na iets meer dan 10 jaar evenaart Jaap hiermee zijn eerste Top 40-hit, Don’t Stop Believin’. Dat nummer, waarmee hij X Factor won, kwam op 12 juni 2010 op nummer 10 terecht en bleef daar in totaal twee weken staan. De komende weken zou hij die track met Nu Wij Niet Meer Praten zomaar kunnen overtreffen. Qua puntenaantal moet het Nederlandstalige nummer nog wel een strijd voeren: Don’t Stop Believin’ heeft er in totaal 135 en Nu Wij Niet Meer Praten staat op 103 Top 40-punten.

Monster en Prisoner vechten boeiende strijd uit
Monster van Shawn Mendes en Justin Bieber en Prisoner van Miley Cyrus en Dua Lipa blijven elkaar op de hielen zitten. De mannen gaan de vrouwen deze week voorbij, doordat Monster van 18 naar 13 gaat en Prisoner van 17 naar 14. De grote vraag is natuurlijk wie het eerst de top 10 gaat halen. Dat is waar Billie Eilish ook hoopt te komen, maar haar Therefore I Am gaat maar één plek vooruit en komt terecht op 18. Jason Derulo en Nuka gaan dan met Love Not War (The Tampa Beat) een stuk harder vooruit: de track vliegt van 37 naar 21. Daarmee ligt Jason’s vijftiende top 20-notering voor het grijpen. Verder zijn er deze week opvallend weinig andere grote stijgers. Meduza en Dermot Kennedy zijn de laatsten en zij gaan met Paradise van 30 naar 23.

Kersthits zijn de enige binnenkomers
Nederland heeft de blik alweer gericht op de feestdagen en dat blijkt ook uit de binnenkomers van deze week. Christmas Without You van Ava Max is nieuw op 40 en daarmee staat de zangeres nu met drie tracks in de lijst. Miss Montreal komt met Angels In The Sky als hoogste de lijst binnen op 38. In 2010 kwam er voor het laatst al in week 50 een kerstnummer de Top 40 binnen. Sterker nog: dat jaar waren het er, net als deze week, ook twee. Die kwamen toen wel wat hoger binnen in de lijst met Christmas Lights (van Coldplay) op #17 en Kerstmis (van Marco Borsato) op #35. Die week (50) in 2010 was ook meteen de laatste keer dat er tegelijk twee kerstnummers tegelijk binnen wisten te komen. Week 51 van 2006 spande daarvoor de kroon met in één week liefst zes kersthits die binnen wisten te komen. De grootste kersthit die ooit in de Top 40 stond? Dat is Last Christmas van Wham!

Alles over de binnenkomers check je hier. De complete Top 40 van deze week kun je hier bekijken.

Foto: YouTube