Tiësto bij 20 Nederlandse acts met de meeste Top 40-hits

- Hitlijsten

 Tiësto

God Is A Dancer is voor de vorige week getrouwde Tiësto zijn 23e Top 40-hit. Daarmee komt hij deze week bij de 20 Nederlandse acts met de meeste Top 40-hits. 

Tiësto is niet de enige dj in die top 20. Armin van Buuren staat daar namelijk al een tijdje in en hij bezet de elfde plaats. Armin heeft met 35 Top 40-hits dan ook met veel meer tracks in de lijst gestaan. 

Ritual in Tiësto's top 4
Nog meer goed nieuws voor Tiësto: zijn andere Top 40-hit Ritual, met Jonas Blue en Rita Ora, staat inmiddels bij de vier grootste Top 40-hits die de Bredase dj en producer ooit scoorde in Nederland. Je checkt ze hieronder in de enige, juiste volgorde.

4. RITUAL - Tiësto & Jonas Blue & Rita Ora (2019)
Voor Ritual bracht Tiësto dit jaar al heel wat samenwerkingen uit, zoals Halfway There (met Dzeko en Leon Leon), Can You Feel It (met John Christian), Can't Get Enough (met Mesto) en Trouble (met 7 Skies en Micky Blue). Maar dat leverde geen Top 40-hits op. Gelukkig was het bij Ritual wel weer raak. De track werd rond het WK-voetbal voor vrouwen nog populairder, doordat-ie vaak voorbijkwam tijdens de wedstrijden van Oranje.

3. JACKIE CHAN - Tiësto & Dzeko ft. Preme & Post Malone (2018)
Wanneer je alle Top 40-hits van Tiësto achter elkaar afspeelt, kom je erachter wat voor een kameleon de man eigenlijk is. Hij is niet bang om andere stijlen uit te proberen, van pop-rock tot aan hiphop. Met dat laatste genre experimenteerde hij al eerder: zo was Catch 'Em By Surprise een track die hij maakte met Busta Rhymes en op Feel It was Three 6 Mafia te horen. Op Jackie Chan schakelde hij de man van het moment in: Post Malone. Het leverde een track op, die verschillende stijlen mixt en die dus niet zomaar in een hokje te stoppen is.

2. DANCE4LIFE - Tiësto featuring Maxi Jazz (2006)
In 2006 werden er nog cd-singles verkocht en je downloadde nog muziek. De opbrengsten van Dance4Life gingen naar de gelijknamige stichting, die nog altijd wereldwijd werkt aan het grootste en snelst stijgende gezondheidsrisico voor jongeren: onveilige seks. De zang op de track is afkomstig van Maxi Jazz, die je kent als de opvallende zanger van Faithless. Met het nummer bereikte de Nederlander voor de tweede keer de tweede plek in de Top 40. Helaas voor hem, heeft hij nog altijd geen nummer 1-hit op zak.

1. TRAFFIC - Tiësto (2003)
Lange tijd leek Tiësto in 2003 op weg naar zijn eerste nummer 1-hit, ook al was de concurrentie pittig. Sugababes met Hole In The Head, The Black Eyed Peas met Where Is The Love en vooral Anyplace, Anywhere, Anytime van Nena en Kim Wilde zaten hem uiteindelijk dwars. Toch is Traffic nog altijd zijn grootste Top 40-hit, met 601 verzamelde Top 40-punten. Het nummer stond 15 weken lang in de top 20.

Foto: BSR Agency