Tiësto begint 2021 op 1

- Hitlijsten

 Tiësto Jason Derulo Nuka Meduza Dermot Kennedy Justin Bieber Shawn Mendes Miley Cyrus Dua Lipa Robin Schulz Kiddo Galantis Nghtmre Liam O'Donnell
Tiësto begint 2021 op 1

De eerste Top 40 van 2021 kent dezelfde nummer 1 als de laatste lijst van 2020: The Business van Tiësto. Jason Derulo en Nuka hebben ondertussen de aanval op de top van de Lijst der Lijsten geopend.

Voor de derde week staan Tiësto, Jaap Reesema en Pommelien Thijs en Miss Montreal dus op de plekken 1, 2 en 3 en de afgelopen twee weken is dat onveranderd gebleven. De laatste keer dat de top 3 drie achtereenvolgende weken gelijk was op 23 februari 2020. Toen stond Blinding Lights van The Weeknd op 1, Smoorverliefd van Snelle op 2 en Don’t Start Now van Dua Lipa op 3. The Business staat voor de zesde week op de eerste plaats van de Top 40. Daarmee zet Tiësto zich in een rij van 21 Nederlandse mannen die de Top 40 zo lang wisten aan te voeren. Kris Kross Amsterdam blijft het lijstje van Nederlandse dj’s aanvoeren. Zij stonden totaal 7 weken op de eerste plek van de Top 40. Tiësto was Armin van Buuren (3 weken op 1), Afrojack en DJ Jean (elk 2 weken op 1) al ruimschoots voorbij.

Derde top 5-hit voor Jason Derulo
You Broke Me First van Tate McRae zit weer in de lift. De track is al 15 weken in de Nederlandse Top 40 te vinden, maar stijgt van 5 naar 4. Vlak daarachter openen Jason Derulo en Nuka de aanval op de top 4. Deze week stijgen ze met Love Not War (The Tampa Beat) van 9 naar 5 en dat brengt Jason na Savage Love (Laxed – Siren Beat) en Talk Dirty op drie top 5-hits. Opvallend genoeg zijn de top 5-hits van de Amerikaan allemaal samenwerkingen (met Jawsh 685, 2 Chainz en Nuka).

Paradise naar 8
Head, Shoulders, Knees & Toes van Ofenbach, Quarterhead en Norma Jean Martine valt ondertussen van 4 naar 6 en ook Head & Heart van Joel Corry en MNEK moet inleveren. De ex-nummer 1-hit zakt van 6 naar 7. Meduza en Dermot Kennedy gaan stukken beter het nieuwe jaar in, want Paradise knalt van 16 naar 8. Voor de Ierse Dermot is het zijn eerste top 10-hit, doordat Power Over Me in 2019 niet verder kwam dan de elfde plaats. Meduza heeft al wel eerder in de top 10 gestaan en dat gebeurde ook in 2019, met de zomerhit Piece Of Your Heart (met Goodboys).

Prisoner wint van Monster
Let’s Love van David Guetta en Sia zakt van 7 naar 9. Wekenlang was er een strijd gaande tussen Prisoner van Miley Cyrus en Dua Lipa en Monster van Shawn Mendes en Justin Bieber. Inzet was wie het eerst de top 10 zou halen. Die eer gaat nu naar de twee zangeressen, want Prisoner stijgt van 12 naar 10. Monster blijft zich stevig vasthouden aan de elfde plaats. Prisoner is Dua Lipa’s 13e top 10-hit. Daarmee evenaart ze bij de zangeressen de 13 noteringen van Beyoncé en Nelly Furtado. 8 zangeressen stonden nog vaker in de top 10 en daarbij blijft Madonna voorlopig de ‘koningin’, met 36 top 10-hits.

Twee grootste stijgers
Er zijn deze week nog meer winnaars. Nona gaat van 20 naar 17 met Forever Yours, Who’s Laughing Now van Ava Max wandelt van 22 naar 18 en Robin Schulz en KIDDO stijgen van 29 naar 19 met ex-Alarmschijf All We Got. Samen met Tu Tu Tu (That’s Why We) van Galantis, Nghtmre en Liam O’Donnell is het de grootste stijger, want ook laatstgenoemde track gaat 10 plaatsen omhoog en wel van 34 naar 24. To Love Somebody van Tim Dawn stijgt vijf plekken en komt terecht op 22 en Maluma en The Weeknd behoren net niet tot de grootste stijgers met Hawái, maar ze gaan wel 9 plekken omhoog naar 23.

Ed Sheeran is terug
Deze week zijn er twee nieuwkomers in de enige echte hitlijst van Nederland. Ed Sheeran bracht vorige week verrassend zijn nummer Afterglow uit en dat is nu de hoogste binnenkomer op 30. Goosebumps van Hvme is daaronder nieuw op 34. Lees hier alles over de nieuwelingen in de Top 40.

De complete Top 40 check je hier.

Foto: YouTube