3 Lions met record op 1 in UK

- Hitlijsten

 Green Day Cardi B Maroon 5 Years & Years Drake
3 Lions met record op 1 in UK

Football is coming home. Die zin kon je de afgelopen week heel vaak terughoren in pubs en in de Londense metro. Het gebeurde niet, maar de track waar de zin uit komt, knalt deze week naar de eerste plek van de hitlijst van het Verenigd Koninkrijk. Daarmee breken Baddiel, Skinner & Lightning Seeds een record.

3 Lions, verwijzend naar het legendarische embleem op het shirt van het Engelse nationale voetbalelftal, werd afgelopen week 43.000 keer gedownload, 6,8 miljoen keer gestreamd en de video werd ook nog eens 5,2 miljoen keer bekeken. Daardoor stijgt de track van 24 naar 1 en knalt het nummer Shotgun van George Ezra van de eerste plaats. 

Record
Het is voor de eerste keer in de 66-jarige geschiedenis van de Engelse Official Chart, dat een nummer in vier verschillende periodes op nummer 1 verblijft. In 1996 en 1998 stond het nummer al op de eerste plek en nu dus opnieuw in 2018. De enige track die daarbij in de buurt komt, is Do They Know It's Christmas? van Band Aid, dat in 1984, 1989, 2004 en 2014 op 1 wist te komen. Enig verschil: de samenstelling van die groep artiesten was steeds anders. Met 1,6 miljoen exemplaren is 3 Lions ook nog eens één van de 40 best verkochte tracks ooit in de UK.

Pech voor Drake
De nummer 1-hit van Baddiel, Skinner & Lightning Seeds betekent slecht nieuws voor Drake. Don't Matter To Me (met Michael Jackson) zakt van 2 naar 5 en In My Feelings valt binnen op 4. In de top 10 boeken If You're Over Me van Years en Years (9 naar 6), Rise van Jonas Blue en Jack & Jack (11 naar 7) en Girls Like You van Maroon 5 en Cardi B (10 naar 8) grote winst.

Succes voor Tiësto 
Nederlands succes is er deze week ook. Tiësto komt met Jackie Chan steeds dichter bij de top 10. Jackie Chan gaat in de UK vijf plaatsen omhoog en komt terecht op nummer 12. 

Trump
De actie om American Idiot van Green Day op nummer 1 te krijgen, wanneer de Amerikaanse president Donald Trump in het Verenigd Koninkrijk was, is mislukt. De track maakt een re-entry op 25, wat vooral te maken heeft met een gebrek aan streams. 

Foto: YouTube

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!