Therefore I Am hoogste binnenkomer in de Top 40

- Hitlijsten

 Billie Eilish Meduza Dermot Kennedy Danny Vera
Therefore I Am hoogste binnenkomer in de Top 40

Therefore I Am van Billie Eilish is deze week de hoogste nieuwkomer in de Top 40. De track van de Amerikaanse superster valt binnen op 36. Ook Paradise van Meduza en Dermot Kennedy en The Weigt van Danny Vera zijn nieuw.

36 (--) THEREFORE I AM – Billie Eilish
Een kleine maand geleden gaf Billie Eilish een heus livestreamconcert. Tijdens het optreden, dat in Los Angeles plaatsvond en dat fans voor een paar tientjes konden volgen via Billie’s officiële website, liet de 18-jarige Amerikaanse singer-songwriter onder meer een aantal nieuwe liedjes horen, riep ze op om vooral op Joe Biden te stemmen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen en maakte ze bekend bezig te zijn met een nieuw album. Dat doet ze uiteraard weer samen met broerlief Finneas, die als songschrijver en producer medeverantwoordelijk is voor bijna alle liedjes van zijn zus. Als voorloper op dat album is er alvast een nieuwe track verschenen: Therefore I Am. Het is Billie’s zesde Top 40-notering.

38 (--) PARADISE – Meduza feat. Dermot Kennedy
Zowel Meduza als Dermot Kennedy brak in 2019 door. Het Italiaanse producerstrio deed dat met Piece Of My Heart en Lose Control. Beide hits, in samenwerking met Goodboys en op Lose Control ook met zangeres Becky Hill, kwamen tot de bovenste tien van de Top 40. Dermot Kennedy haalde met zijn eerste hitnotering de top 10 net niet en strandde met Power Over Me op een elfde plaats. Nu hebben ze hun krachten gebundeld. Dat gebeurde vanwege corona uiteraard allemaal op afstand. Mattia Vitale, Simone Giani en Luca de Gregorio zaten in hun Italiaanse studio, terwijl Dermot vanuit New York, waar de Ier tegenwoordig woont, werkte. Online wisselden ze hun ideeën en muziek uit. Het resultaat is de track Paradise.

40. THE WEIGHT – Danny Vera
"Ik wil niet die ballad-jongen blijven," zei Danny Vera onlangs in een interview over zijn nieuwste hit The Weight. Als je die vergelijkt met Roller Coaster en met Tipparade-noteringen als Oblivious Desire, Pressure Makes Diamonds en Hold On To Let Go, zit er inderdaad aardig wat tempo in de tweede Top 40-notering van de 43-jarige Zeeuw. De tekst is minder luchtig dan je misschien denkt. The Weight gaat onder meer over het overlijden van Danny’s ouders. Je vindt het nummer op zijn nieuwe album The New Now, dat vorige week verscheen. Die titel is natuurlijk een verwijzing naar de Corona-omstandigheden. Danny Polfliet, zoals Danny Vera eigenlijk heet, nam het album op tijdens de intelligente lockdown.

Foto: YouTube