The Weeknd schrijft uniek Top 40-record op zijn naam

- Hitlijsten

 Robin Schulz Dua Lipa Powfu Demi Lovato Sam Smith Becky Hill Alicia Keys Di-Rect
The Weeknd

Blinding Lights van The Weeknd weet van geen ophouden. Vijf weken geleden nam de Canadees afscheid van de nummer 1-positie, maar deze week heeft hij die plek weer terug. Nog nooit eerder in de lange geschiedenis van de Nederlandse Top 40 keerde een vorige nummer 1-hit voor een tweede keer terug op nummer 1. 

Twee keer werd The Weeknd door Snelle aan de kant gezet. Eerst via Smoorverliefd, waarna Blinding Lights na 3 weken terug wist te komen op nummer 1. En daarna werd The Weeknd dus voor 4 weken overtroffen door 17 Miljoen Mensen. Nu staat de zanger dus wéér op de eerste plek en dat is een officieel Top 40-record!

21 weken in de lijst én op nummer 1
En het houdt nog niet op, want Blinding Lights pakt nog een Top 40-record. Nooit eerder stond een hit 21 weken in de Top 40 én tegelijkertijd op nummer 1. Drie hits moesten eerder, na in de 20e week op nummer 1 te hebben gestaan, buigen voor de concurrentie. Daarbij was Paint It Black (van The Rolling Stones) zelfs een hit die na 24 jaar afwezigheid, voor een tweede keer in de Top 40 stond.

Evenaring top 3-record
Met de terugkeer van The Weeknd op nummer 1 lijkt het einde van het succes nog niet in zicht. Deze week staat Blinding Lights voor de 21e week in de lijst en van die weken stond de Canadees er 18 in de top 3. Daarmee evenaart hij nu de 18 weken die Ed Sheeran eerder in de top 3 stond met Shape of You.

Nieuw in top 100 grootste Top 40-hits ooit
Met 21 weken Top 40 en inmiddels 9 weken op nummer 1 loopt de totaalscore ook snel op. Deze week komt The Weeknd ook voor het eerst in de lijst van de 100 grootste hits aller tijden terecht. De ex-Alarmschijf stijgt 30 plaatsen naar nummer 89. Daarmee valt Set Fire To The Rain van Adele tot net buiten die top 100. Maar de Britse zangeres heeft nog wel een ander ijzersterk wapen in die top 100… Rolling In The Deep staat namelijk op nummer 15.

Winst voor Robin Schulz en Alida en voor Dua Lipa
Natuurlijk zijn er ook andere hoogtepunten in de lijst, maar die zijn niet in de top 5 te vinden. Alleen 17 Miljoen Mensen van Davina Michelle en Snelle daalt een plek, maar de rest blijft plakken. Dat betekent dat Roses van SAINt JHN en Imanbek op 3 staat, Supalonely van Benee en Gus Dapperton op 4 en dat Breaking Me van Topic en A7S op 5 blijft hangen. In Your Eyes van Robin Schulz en Alida en Break Your Heart van Dua Lipa stijgen binnen de top 10: de zangeres vliegt van 10 naar 8, waardoor ze net onder haar eigen Physical komt te staan dat op 7 staat. In Your Eyes gaat van 7 naar 6.

DI-RECT en Alicia Keys onderweg naar de top 10?
DI-RECT en Alicia Keys lijken allebei op weg naar de top 10. Underdog brengt de zangeres naar nummer 12 en daarmee lijkt het haar achtste top 10-hit te gaan worden. De laatste keer dat Alicia de top 10 wist te bereiken, was in 2012 toen Girl On Fire tot de vijfde plek in de Top 40 wist te komen. Voor DI-RECT is een top 10-hit al veel langer geleden, want de laatste werd in 2007 gescoord. Toen kwam A Good Thing tot de tweede plek. Soldier On kan de volgende worden, want de track gaat van 16 naar 13.

Flinke winst voor gelegenheidsduo’s
Ondertussen gaan ook Powfu en Beabadoobee hard: Death Bed schiet van 26 naar 17. Daaronder doet Rolf Sanchez goede zaken met Como Tu, dat van 25 naar 22 stijgt. Tiësto en Becky Hill gaan nog harder: zij winnen 11 plaatsen en komen met Nothing Really Matters op 24 terecht. Het is nog niet de snelste stijger, want dat is I’m Ready van Sam Smith en Demi Lovato. Dat nummer stijgt van 39 naar 26.

Twee binnenkomers
Twee tracks zijn deze week nieuw in de Top 40: Slapen Met Het Licht aan van Tabitha en Nielson op 29 en How To Be Lonely van Rita Ora op nummer 40. Je checkt hier alles over deze tracks. Wil je de complete Top 40 van deze week bekijken? Dat kan hier.

Foto: YouTube