The Weeknd populairst op radio

- Hitlijsten

 The Weeknd
The Weeknd

Voor de vijfde week is Blinding Lights van The Weeknd de meest gedraaide hit op de Nederlandse radio.

De afgelopen week kende op de grote stations een afwijkende speellijst vanwege hitlijsten rond de 00’s en de 90’s. Dat vertaalt zich ook in een afwijkende Airplay Top 40 waar bij de samenstelling het aantal plays aanzienlijk lager lag. Desalniettemin wist The Weeknd met zijn Blinding Lights wel een vijfde week op nummer 1 af te dwingen. De hit van The Weeknd volgt nu Beautiful People op, de hit van Ed Sheeran en Khalid die begin november de Airplay Top 40 ook voor vijf weken wist aan te voeren.

Eind juni van 2019 stond Duncan Laurence voor het laatst in de top 2 van de 40 meest gedraaide radiohits. Arcade stond zeven weken bij de twee meest gedraaide nummers van ons land. Deze week weet Laurence daar, met Love Don’t Hate It, ook weer een plek in te krijgen. De nieuwste hit van de Eurovisiesongfestivalwinnaar stond in de voorgaande 15 weken nog niet eerder zo hoog. Ook Lewis Capaldi profiteert en weet zijn Before You Go nu ook voor het eerst in de top 10 te krijgen.

Opvallend is de snelste stijger in de Airplay Top 40 van deze week. De afgelopen drie weken zakte Roller Coaster van Danny Vera geleidelijk af naar nummer 38 maar deze week herpakt de track zich als snelste stijger door met 23 plekken winst naar nummer 15 te stijgen. In de voorgaande 26 weken wist het nummer nog niet zo hoog in de lijst te komen. De ex-Alarmschijf van Dua Lipa, Physical, lijkt deze week juist weer de dupe te zijn van de afwijkende rotaties. Met 22 plekken verlies is haar hit op nummer 28 de snelste zakker.

De Airplay Top 40 telt twee nieuwe toevoegingen met What A Man Gotta Do (van de Jonas Brothers) en Know Your Worth (van Khalid en Disclosure). Die laatste is op nummer 31 de hoogste nieuwe.

De complete Airplay Top 40 bekijk je hier.

1 ( 1) BLINDING LIGHTS- The Weeknd

15 (38) ROLLER COASTER- Danny Vera

 

31 (--) KNOW YOUR WORTH- Khalid & Disclosure

37 (--) WHAT A MAN GOTTA DO- Jonas Brothers