The Weeknd op recordkoers

- Hitlijsten

 Dua Lipa Justin Bieber Emilee Surf Mesa Ariana Grande Lady Gaga
The Weeknd

The Weeknd lijkt steeds nadrukkelijker op weg om verschillende Top 40-records te gaan verbreken. Zijn Blinding Lights staat voor de dertiende week strak bovenaan de lijst. 

Dat betekent ook dat The Weeknd nu 17 weken op 1 heeft gestaan. Daarmee evenaart hij Dua Lipa en Pharrell Williams die eerder 17 weken op 1 stonden. 19 artiesten stonden nog meer weken bovenaan de Top 40.  Blinding Lights hoort nu bij de zes nummer 1-hits die de Top 40 het langst wisten aan te voeren. Nog slechts vier hits stonden langer bovenaan de Top 40. Ook staat de track nu bij de vijf meest succesvolle Alarmschijven. Maar er is meer met de track aan de hand: in de 25e week op 1 staan, dat is uniek en ook 21 weken in de top 3 zagen we nog nooit eerder. 

Geen Nederlandstalige hits meer in de top 10
Vorige week viel 17 Miljoen Mensen buiten de top 10 en dat betekende dat we een top 10 kregen zonder Nederlandstalige noteringen. De laatste top 10 zonder Nederlandstalige hits zagen, is even geleden: op 15 september 2018. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen Nederlanders bij de 10 populairste hits van ons land te vinden zijn. Het erepodium is bijvoorbeeld precies hetzelfde als vorige week en dat betekent dat DI-RECT nog een week van de derde plek mag genieten en nog altijd in de nek van SAINt JHN en Imanbek hijgt. Roses blijft steken op 2.

Dua Lipa schiet door
Dua Lipa heeft ondertussen de Haagse band in het vizier. Break My Heart rukt op naar de vierde plek en dat betekent dat er van al haar 12 Top 40-hits nu tien in de top 5 zijn beland. Zeven daarvan kwamen hoger dan de vijfde plek. Twee nummers kwamen niet verder dan plek vier: IDGAF en Dua's vorige single Physical.

Winst voor In Your Eyes en Stuck With You
In Your Eyes van The Weeknd en Stuck With U van Ariana Grande en Justin Bieber hebben ook de wind in de zeilen. Al kunnen we beter spreken van een briesje, want beide tracks winnen één plek. In Your Eyes staat daardoor nu op 6 en Stuck With U op 7. Breaking Me van Topic en A7s staat net boven die nummers, maar moet wel inleveren en zakt van 4 naar 5. Benee en Gus Dapperton moeten hetzelfde lot ondergaan, maar zij gaan harder onderuit: Supalonely valt van 5 naar 8.

Surf Mesa en Emilee op weg naar top 10
Beat Me van Davina Michelle en In Your Eyes van Robin Schulz en Alida sluiten net als vorige week de top 10 af, want ze blijven net zo 9 (Beat Me) en 10 (In Your Eyes) als vorige week. Of dat volgende week ook nog zo is, valt te betwijfelen. ILY van Surf Mesa en Emilee knalt van 19 naar 11 en lijkt één van de twee nummers volgende week uit de bovenste 10 van de Top 40 te stoten. Maar ook Suzan & Freek hebben hun zinnen gezet op een top 10-hit. Weg Van Jou stijgt van 16 naar 13 en moet ook nog voorbij Underdog van Alicia Keys (#12) om die missie tot een goed einde te brengen.

Wat gaan Lady Gaga en Ariana Grande doen?
Dat is de grote vraag. Rain On Me wordt flink gestreamd en is de hoogste binnenkomer op de 22e plek. Ondertussen is Be Kind van Marshmello en Halsey wat rustiger aan het stijgen dan vorige week, toen het nummer van 26 naar 18 schoot. Be Kind moet het nu doen met een lichte stijging naar de vijftiende plek. Overigens komen er naast de collab van Gaga en Ariana nog twee andere tracks de lijst binnen. Daar lees je hier meer over.

De complete Top 40 van deze week, inclusief stijgingen van Duncan Laurence en Martin Garrix en John Martin, check je hier.

Foto: YouTube