The Weeknd blijft overtuigend leider

- Hitlijsten

 Harry Styles Lucas & Steve Robin Schulz Tino Martin Emma Heesters Kris Kross Amsterdam Racoon Lewis Capaldi The Weeknd Jonas Brothers Haris Justin Bieber Dua Lipa
The Weeknd

Voor de vijfde week op rij en voor de zesde week in totaal staat The Weeknd met Blinding Lights met voorsprong op nummer 1 in de Top 40. Al zijn er in de top 5 aardig wat verschuivingen.

Blinding Lights weet nog altijd veel meer streams en airplay bij elkaar te harken, dan de overige nummers in de top 10. Daardoor verstevigt The Weeknd zijn persoonlijke record nu: hij staat nu twee weken langer op de eerste plek, dan zijn vorige nummer 1-hit Starboy (met Daft Punk). 

Winst voor Lewis Capaldi en Racoon
Onder Blinding Lights vindt een heftige strijd plaats. Before You Go van Lewis Capaldi komt daar tot nu toe als winnaar uit, want de track van de Schot stijgt van 3 naar 2. Snelle moet daardoor zijn tweede plaats inleveren. De rapper zakt met Smoorverliefd naar 3, terwijl Racoon hem nu in zijn nek hijgt. De Zeeuwse band gaat met Het Is Al Laat Toch van 5 naar 4 en daardoor staan de mannen voor het eerst sinds 2011 weer in de top 4 van de enige lijst die echt telt. Destijds was de derde plaats het eindstation voor No Mercy.

Een lach en een traan voor Dua Lipa
Ook Kris Kross Amsterdam, Tino Martin en Emma Heesters boeken winst. Vorige week stegen de drie acts nog van 10 naar 6, maar deze week gaan ze voorzichtig een stapje vooruit. Het resultaat is een vijfde plek. Het zorgt er meteen voor dat Don't Start Now van Dua Lipa nog harder zakt. De eerste single van Future Nostalgia valt van 4 naar 6. Voor het eerst in weken is er ook geen winst voor Alan Walker en Ava Max. Het nummer van het duo, Alone Pt. II, is deze week net zo zeven als vorige week. Op nummer 8 heeft Dua Lipa dan wel weer wat te lachen: Physical wint twee plaatsen.

Derde top 10-hit voor Lucas & Steve
Maan gaat van 8 naar 9 met Ze Huilt Maar Ze Lacht, maar de nummers 10 tot en met 12 bevatten enkel stijgers. Lucas & Steve en Haris gaan met Perfect van 11 naar 10, waardoor zij na 15 weken eindelijk de top 10 hebben bereikt. In 2016 stonden Lucas & Steve met Summer On You voor het eerst in de Top 40. De track die ze met Sam Feldt en Wulf maakten kwam op nummer 4. De opvolger, Up Till Dawn (On The Move), was een remake van de top 10-hit van Barthezz. De Maastrichtenaren waren er succesvoller mee en brachten hun versie tot 2. Die hit uit 2017 werd hun grootste succes. Sindsdien kwamen ze ook niet meer in de top 10. Perfect is opnieuw een bewerking van een eerdere Top 40-hit, nu van het Noorse A-ha, dat met Take On Me in 1985 op nummer 1 kwam. Perfect is vanaf nu de derde top 10-hit voor Lucas & Steve. Voor Haris is het zijn eerste.

Grote sprong voor Justin Bieber
Ondertussen kunnen Justin Bieber en Quavo de top 10 ruiken. Intentions knalt van 21 naar 11 en daarmee heeft The Biebs zijn elfde hit bij de 10 populairste nummers van het land voor het grijpen. Justin heeft inmiddels al tien hits bij de beste tien van ons land weten te krijgen. In totaal stond de Canadese zanger nu al 147 weken in de top 10 en daarmee werd hij de vijfde man met de meeste weken in de top 10 achter Marco Borsato (230 weken), David Guetta (164 weken), Calvin Harris (163 weken) en Michael Jackson (151 weken).

Robin Schulz en Alida van 23 naar 12
In 2014 leek het nog alsof Robin Schulz een eendagsvlieg zou blijven, toen hij met zijn remix van Prayer In C van Lily Wood & The Prick een nummer 1-hit scoorde. Maar niets bleek minder waar, want inmiddels staat zijn teller al op 8 Top 40-hits. Drie daarvan kwamen in de top 10 terecht en vorig jaar stond de Duitser nog 22 weken in de lijst met Speechless, met Erika Sirola. Nu weet Robin opnieuw een redelijk onbekende zangeres omhoog te stuwen: In Your Eyes schiet van 23 naar 12.

Jonas Brothers schieten door
Nog een snelle stijger. Sinds de Jonas Brothers vorig jaar hun comeback maakten met Sucker, rijgen ze de hits aan elkaar alsof ze nooit gestopt zijn. Na Only Human en Like It's Christmas is het nu de beurt aan What A Man Gotta Do. Dat nummer staat deze week zes weken in de lijst en lijkt nu net als Sucker en Only Human op weg naar de top 10. De track stoot door van 20 naar 16.

Harry Styles terug in de top 20
Adore You van Harry Styles was even verdwenen uit de top 20, maar deze week keert de track terug door van 27 naar 18 te stijgen. Op 15 februari zakte het nummer van 20 naar 22 en leek het alsof de ex-Alarmschijf al de terugtocht had ingezet. En dat terwijl Harry de hele maand januari niet uit de top 20 was weg te slaan. Sterker nog: aan het einde van die maand bereikte hij met 15 zijn hoogst behaalde positie. Die plek kan hij nu weer gaan overtreffen.

Er zijn nog veel meer stijgers in de Top 40 van deze week. Check hier de hele lijst!

Foto: YouTube