The Motto is de hoogste binnenkomer in de Top 40

- Hitlijsten

 Tiësto Ava Max Meau Post Malone The Weeknd Silk Sonic
The Motto is de hoogste binnenkomer in de Top 40

The Motto van Tiësto en Ava Max hoorde je de hele week als Alarmschijf bij Qmusic en is deze week de hoogste binnenkomer in de Nederlandse Top 40. Er zijn daarnaast nog vier andere tracks die de lijst binnenvallen.

26 (--) THE MOTTO – Tiësto & Ava Max
Tiësto lijkt aardig op weg om David Guetta te evenaren als het gaat om productiviteit. De inmiddels 52-jarige Brabander staat met Don’t Be Shy (samen met Karol G) voor de veertiende week genoteerd, de samenwerking Oohla Oohla met Lucas & Steve stond tot deze week in de Tipparade en ondertussen komt er al weer een volgende track van Tiësto de Top 40 binnen. The Motto is een samenwerking met Ava Max. De 27ste hitnotering van Tijs Verwest, zoals Tiësto natuurlijk eigenlijk heet, is een voorloper op een nieuw album dat over niet al te lange tijd moet verschijnen. Daarop zullen behalve The Motto ook het al genoemde Don’t Be Shy en The Business te vinden zijn. Qmusic riep The Motto uit tot Alarmschijf.

27 (--) DAT HEB JIJ GEDAAN - Meau
Er zijn maar weinig artiesten die al voor hun eerste Top 40-hit kunnen zeggen dat ze hebben opgetreden in grote televisieshows als The Passion, All You Need Is Love en The Voice Of Holland, maar Meau kan dat wel degelijk. De 21-jarige singer/songwriter uit Utrecht, die voluit Meau Hewitt heet, maakte een paar jaar lang deel uit van het koor van Babette Labeij en kwam zo in diverse televisiestudio’s terecht. Daarvoor deed Meau ook al drie edities van Kinderen Voor Kinderen mee. Inmiddels heeft ze de Herman Brood Academie afgerond en is ze volop bezig met haar eigen muziek. Momenteel verzorgt Meau het voorprogramma tijdens de clubtour van Suzan & Freek en met Dat Heb Jij Gedaan scoort ze haar eerste Top 40-hit.

34 (--) ONE RIGHT NOW – Post Malone and The Weeknd
Na een pauze van twee jaar is Post Malone terug in de Top 40. De Amerikaanse rapper en zanger, die in het dagelijks leven Austin Post heet, bracht na zijn top 3-hit Circles in 2019 een hoop muziek uit en werkte samen met onder anderen Justin Bieber, Ty Dolla $ign en rocklegende Ozzy Osbourne, maar geen van die tracks haalde de Top 40. Nu heeft Post een andere bekende naam gestrikt: The Weeknd. One Right Now is de voorloper op een nieuw album, dat binnenkort verschijnt. De spraakmakende clip is geregisseerd door de Oekraïense Tanu Muino, die eerder verantwoordelijk was voor die bij Montero (Call Me By Your Name) van Lil Nas X. Op het einde zie je Post Malone en The Weeknd elkaar overhoop schieten.

35 (--) SMOKIN OUT THE WINDOW – Silk Sonic
Een week geleden brachten Bruno Mars en Anderson .Paak hun eerste album als Silk Sonic uit. An Evening With Silk Sonic heet het en naast de twee vorige hits, Leave The Door Open en Skate, vind je daar ook hun nieuwste single Smokin Out The Window op. Daarmee is het hobbyproject van Bruno en Anderson aardig uit de hand gelopen. Silk Sonic ontstond vier jaar geleden backstage bij Bruno’s 24K Magic World Tour. Anderson .Paak toerde mee en buiten het optreden om besloten de twee samen wat te jammen en liedjes te schrijven. Smokin Out The Window was een van de eerste nummers die de twee samen maakten. De titel was destijds een soort ‘running gag’ toen iemand uit de crew blijkbaar wilde gaan roken.

Foto: YouTube