The Business stevig op 1

- Hitlijsten

 Tiësto Justin Bieber Benny Blanco Joel Corry MNEK Billie Eilish Shawn Mendes David Guetta Sia Miley Cyrus Dua Lipa
The Business stevig op 1

Vorige week scoorde Tiësto zijn eerste nummer 1-hit ooit in de Top 40 en nu mag hij daar nog minimaal een week langer van genieten. The Business is deze week met een nog grotere afstand de nummer 1 van Nederland en krijgt daardoor een stip.

De track is basis van alle factoren die voor de Top 40 meetellen de concurrentie ver voor. Voorlopig duurt het succes dus voort, maar na deze nummer 1-hit kan Tiësto pas echt geschiedenis schrijven. Geen enkele Nederlandse dj heeft twee keer op nummer 1 gestaan: Armin van Buuren, Afrojack, Kris Kross Amsterdam, DJ Jean, Jeckyll & Hyde, Quintino en Sandro Silva bleven steken bij 1 nummer 1-hit en Tiësto is de nieuwste toevoeging in die rij. Internationaal zijn er drie dj’s die de eerste plek meerdere keren wisten te bereiken: Calvin Harris (4 nummer 1-hits), Avicii (3 nummer 1-hits) en DJ Snake (2 nummer 1-hits).

Mijlpaal voor Justin Bieber onderweg
Ondertussen verandert er onder The Business wat meer, al blijft Lonely van Justin Bieber en Benny Blanco de belangrijkste achtervolger en daarmee brengt The Biebs zijn totaal aantal weken in de top 3 op 99. Een volgende mijlpaal lijkt hem dan ook niet meer te kunnen ontgaan, als de track volgende week ook in de top 3 staat. In de Top 40-historie zijn er slechts twee andere acts die de mijlpaal van 100 weken in de top 3 wisten te bereiken: The Beatles (die uitliepen tot 125 weken in de top 3) en Marco Borsato (140 weken top 3). Door De Wind van Miss Montreal schuifelt van 4 naar 3 en daarmee heeft Sanne Hans haar nummer 3-positie terug. Die raakte ze op 21 november kwijt, toen Tiësto van 6 naar 3 schoot met The Business. De cover van Stef Bos heeft nog wel een flinke achterstand op Lonely.

Head, Shoulders, Knees & Toes hard omhoog
Head & Heart van Joel Corry en MNEK valt uit de top 3 en moet het nu doen met de vierde plek. De track staat ondertussen voor de 17e week in de top 5 en daarmee is het de 20e hit ooit die zo lang in de top 5 weet te staan. Nummer 4 is een positie waar Head, Shoulders, Knees & Toes van Ofenbach, Quarterhead en Norma Jean Martine nog naar verlangt, maar wel dichtbij is. Het nummer schiet namelijk door de top 10. Vorige week stond de track nog op 10, deze week is hij terug te vinden op de vijfde plaats.

Winst voor David Guetta en Sia
Mood van 24kGoldn en Iann Dior en Holy van Justin Bieber en Chance The Rapper hebben deze week iets met elkaar gemeen: beide nummers blijven plakken op de posities waar ze vorige week ook op stonden. Mood is daardoor opnieuw nummer 6, Holy blijft de nummer 7 in de Top 40 bezet houden. Daaronder weet Let’s Love van David Guetta en Sia van 9 naar 8 te stijgen. Het is voor de Fransman de zestiende Top 40-hit die hoger dan de negende plaats weet te komen. Geen hit van Guetta had nummer 8 als hoogst behaalde positie.

Prisoner en Monster ontlopen elkaar nauwelijks
Someone To You van Banners daalt van 8 naar 9 en ex-nummer 1 Jerusalema van Master KG en Nomcebo dondert van 5 naar 10. Jaap Reesema en Pommelien Thijs zijn ondertussen voorzichtig op weg naar de top 10. Het duo wandelt met Nu Wij Niet Meer Praten van 17 naar 15. Veel harder gaan Prisoner van Miley Cyrus en Dua Lipa en Monster van Shawn Mendes en Justin Bieber. Die twee tracks blijven in elkaars voetspoor. Prisoner blijft Monster net iets voor door van 34 naar 17 te stijgen. Shawn en Justin gaan van 36 naar 18. Met 18 plekken winst is Monster dan weer wel de grootste stijger van deze week.

Billie Eilish voor de vierde keer in de top 20 
Ook Billie Eilish heeft de wind flink in de zeilen. Therefore I Am vliegt 8 plaatsen omhoog en komt terecht op 19. Daarmee weet nu ook haar zesde Top 40-hit de top 20 te bereiken, na Bad Guy, Everything I Wanted en No Time To Die.

Binnenkomers
Er zijn deze week 3 binnenkomers in de Lijst der Lijsten: Love Not War (The Tampa Beat) van Jason Derulo en Nuka (#37), Forever Yours van Nona (#38) en Liar van Davina Michelle (#40). Check hier alle info over de nieuwkomers.

De complete Top 40 check je hier!

Foto: YouTube