Sweet But Psycho van Ava Max naar 1 in de Top 40

- Nieuws

 Nielson J Balvin Bebe Rexha David Guetta Rita Ora Panic! At The Disco Bizzey Maan Kris Kross AmsterdamDavina michelle Ava Max
Sweet But Psycho van Ava Max naar 1 in de Top 40

Dromen Zijn Bedrog blijft de Nederlandstalige hit die de meeste weken op nummer 1 stond. Duurt Te Lang van Davina Michelle verlaat na 11 weken de eerste plaats en daarmee houdt Marco Borsato met zijn hit uit 1994 zijn record. Ava Max lacht deze week het hardst.

Na Davina is Ava de volgende nieuwe Top 40-act die meteen met een nummer 1-hit begint. Inmiddels staat er voor de 12e week een vrouw bovenaan de lijst. De laatste keer dat de mannen zo lang van de eerste plaats werden gehouden, was in 2011. Toen zorgden Adele, Lady Gaga, opnieuw Adele en Alexis Jordan voor een periode van 20 weken zonder mannen aan de top. Die periode was ook meteen de langste manloze periode op de eerste plek.

Producers in de spotlights
Sweet But Psycho is een productie van Cirkut. De Canadese producer scoort in ons land zijn vierde nummer 1-hit. Eerder deed hij dat via zijn bijdragen aan Timber (Pitbull & Ke$ha, 2013), Dark Horse (Katy Perry, 2014) en Starboy (The Weeknd & Daft Punk, 2016). Circut werd dit decennium voorgegaan door The Smeezingtons en Calvin Harris, die elk ook 4 nummer 1-hits produceerden. Niet uniek maar wel bijzonder: Will Lobban-Bean (Cook Classics) schreef mee aan zowel de nummer 1 (Sweet But Psycho) als de nummer 2 van deze week High Hopes van Panic! At The Disco.

Nederlandstalige overheersing in top 5
Deze week staan er 3 Nederlandstalige tracks in de top 5: Duurt Te Lang zakt naar 3, IJskoud van Nielson stijgt naar 4 en Hij Is Van Mij gaat omhoog naar nummer 5. In de bijna 55-jarige historie is dat bijzonder en meteen een evenaring van het record, want meer dan 3 kwam nooit eerder voor. 33 keer eerder stonden er drie Nederlandstalige nummers bij de beste vijf van ons land. De laatste keer dat er drie Nederlandstalige tracks in de top 5 stonden, is nog niet zo lang geleden.  Op 24 februari van het afgelopen jaar stond Zoutelande (van BLØF en Geike Arnaert) op 1, Blijf Bij Mij (van Ronnie Flex en Maan) op 3 en Ja! (van Bizzey, Kraantje Pappie, Chivv en Yung Felix) op 5.

Internationale sterren onderuit
De Nederlandse dominantie heeft wel gevolgen voor een aantal andere hits. Zo vallen Miley Cyrus en Mark Ronson van 4 naar 6 en is ook Rita Ora haar notering in de top 5 kwijt. Let You Love Me zakt deze week naar de zevende plek. David Guetta, Bebe Rexha en J Balvin ondergaan hetzelfde lot, maar zij stonden met Say My Name al buiten de top 5. Deze week is de track te vinden op 8.

Dean Lewis heeft weer vleugels gekregen
Dean Lewis leek op de weg terug en stond in de afgelopen weken zelfs al op 16, maar Be Alright staat nu toch gewoon weer bij de tien populairste tracks van dit moment. Het nummer stijgt van 11 naar 9. De laatste keer dat Be Alright in de top 10 te vinden was, was op 10 november. Het nummer bleef toen op 7 staan. Promises van Calvin Harris en Sam Smith sluit de top 10 af, door van 9 naar 10 te zakken.

Check hier de complete Top 40 van deze week.

Foto: BSR Agency

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!