Suzan & Freek met Weg Van Jou hoogste binnenkomer in de Top 40

- Hitlijsten

 Halsey Marshmello Ilse DeLange Twenty One Pilots
Suzan & Freek

Suzan & Freek brachten onlangs Weg Van Jou uit, maar dik een week na de release staat de track al in de Nederlandse Top 40. Ook Level Of Concern van Twenty One Pilots, Be Kind van Marshmello en Halsey en Changes van Ilse Delange zijn nieuw in de Lijst der Lijsten.

27. WEG VAN JOU- Suzan & Freek

In tijden van crisis ontstaan vaak de beste en meest vindingrijke ideeën. Daar kwamen Suzan & Freek achter toen ze een videoclip wilden maken bij hun nieuwe single Weg Van Jou, maar door de coronamaatregelen nergens heen konden en geen filmcrew konden inhuren. Ze besloten hun eigen huiskamer om te toveren tot pop-up studio en met hun telefoons te filmen. Die beelden werden naar een stel creatievelingen gestuurd en die maakten er een clip van. De titel Weg Van Jou verwijst natuurlijk voor een deel naar het feit dat mensen de afgelopen tijd amper samen konden zijn. Het levert Suzan & Freek, na de nummer 1-hit Als Het Avond Is en opvolgers Blauwe Dag en Deze Is Voor Mij, hun vierde Top 40-notering op.

31. LEVEL OF CONCERN- Twenty One Pilots

Zonder de coronacrisis had de mannen van Twenty One Pilots hun nieuwste hit nooit geschreven. De Covid-19 pandemie is namelijk de directe aanleiding voor de vierde Top 40-hit van de Amerikaanse duo. De tekst gaat over het houden van hoop in moeilijke tijden en een deel van de opbrengst van de single wordt afgestaan aan Crew Nation. Dat is een speciaal fonds dat door concertorganisator Live Nation in het leven is geroepen om geld in te zamelen voor freelancers en zzp-ers die zonder inkomsten zitten nu alle concerten en festivals voorlopig zijn afgelast. Na Stressed Out, Ride en Heathens, die alle drie in 2016 in de Top 40 stonden, is Level Of Concern na drie en een half jaar de comeback van Twenty One Pilots.

35. BE KIND- Marshmello & Halsey

36. CHANGES- Ilse DeLange

Dankzij het succes van The Common Linnets is Ilse Delange in Duitsland inmiddels ook behoorlijk populair. Zo werd de zangeres, die volgende week 43 jaar wordt, gevraagd voor het televisieprogramma Sing Meinen Song – Das Tauschkonzert, de Duitse versie van Beste Zangers. Haar deelname bracht Ilse in contact met een aantal producers in Duitsland, met wie ze een paar nieuwe liedjes heeft gemaakt. Eén daarvan is Changes, dat al in januari werd geschreven, maar goed past bij de huidige toestand in de wereld. Ook in Duitsland is Changes populair en een grote hit aan het worden. Dat komt voor een deel doordat het gebruikt wordt als intro van Bauer Sucht Frau. Inderdaad, dat is de Duitse variant op Boer Zoekt Vrouw.

Foto: YouTube