Streaming Top 40: Montero tweede week op 1

- Hitlijsten

 Lil Nas X
Streaming Top 40: Montero tweede week op 1

Voor de tweede week is Montero (Call Me By Your Name) de meest gestreamde track van ons land.

Het is voor Lil Nas X zijn tweede nummer 1-notering nadat hij in 2019 met Old Town Road de Streaming Top 40 vier weken wist aan te voeren. Achter Montero (Call Me By Your Name) blijven ook de volgende vier tracks zitten. Het is voor het eerst sinds bijna een jaar dat de volledige top 5 gelijk is aan die van een week eerder. Op 9 mei 2020 bleef zelfs de complete top 6 zitten. In de top 10 zien we ook geen nieuwe nummers in vergelijking met vorige week.

Rapstar is met een serieuze opmars bezig; de track van Polo G kwam vorige week binnen op nummer 37 en weet deze week 25 plaatsen winst te boeken. Twee weken geleden boekte Montero (van Lil Nas X) ook al een grote sprong voorwaarts door toen 31 plaatsen te klimmen en zo op nummer 2 te komen.

Dorentina en Kosso zijn al flink wat jaren samen bezig. Kosso (Albert Dervishaj) is woonachtig in Limburg en in 2017 verscheen zijn debuutalbum Nooit Te Laat. Inmiddels werkte hij samen met onder meer Ali B, Josylvio en Boef. Met zijn verloofde Dorentina verschenen er inmiddels al verschillende tracks en na Alboz Hajde is net nu de beurt aan Bij Je. Die track is de hoogste van zes nieuwe binnenkomers.

Voor Nike Tech is de uitgang van de Streaming Top 40 wel heel zichtbaar geworden. De track van Ashafar, Mula B, Josylvio, 3robi en JoeyAK zakt 14 plaatsen en is daarmee de snelste zakker.

De volledige Streaming Top 40 bekijk je hier.

1 ( 1) MONTERO (CALL ME BY YOUR NAME)- Lil Nas X

12 (37) RAPSTAR- Polo G

19 (--) BIJ JE- Dorentina & Kosso

21 (--) WAAR IK VANDAAN KOM- Lil Kleine

31 (--) RUNAWAY- Aurora

32 (--) KISS ME MORE- Doja Cat ft. Sza

38 (--) ANOTHER LOVE- Tom Odell

40 (--) DEJA VU- Olivia Rodrigo