Streaming Top 40: Herres naar 1

- Hitlijsten

 Sevn Alias
Sevn Alias

Anderhalf jaar nadat Sevn Alias met Patsergedrag de meest gestreamde hit van ons land had weet de rapper opnieuw de lijst aan te voeren.

 Ajax is afgelopen week druk bezig met de afronding van een enorm succesvol seizoen met ontknopingen bij alle prijzen waar de club voor in de running was. Het nummer dat Sevn Alias schreef voor zijn favoriete voetbalclub, Herres, kwam vorige week binnen op de derde plek van de Streaming Top 40 en pakt nu de leiding in de lijst. Daardoor zakt Old Town Road (van Lil Nas X en Billy Ray Cyrus), na twee weken op nummer 1, nu naar nummer 2. In het najaar van 2017 stond Sevn Alias zeven weken op de eerste plaats van de Streaming Top 40 met Patsergedrag, de track die hij met Boef en Lil Kleine maakte.

Vorige week woensdag verraste Marco Borsato met een nieuwe single. De zanger komt met een serie samenwerkingen waarbij Hoe Het Danst, een track met Armin van Buuren en Davina Michelle, de eerste is. Het is meteen de hoogste van drie binnenkomers in de lijst. Daarbij zien we ook I Don’t Care al verschijnen, de nieuwe track die Ed Sheeran en Justin Bieber afgelopen vrijdag uit hebben gebracht. Lil Kleine ziet zijn vorige single, Het Geluid, langzaam uit de Streaming Top 40 zakken. Deze week staat de track op nummer 36. De opvolger, Dichterbij Je, is met 11 plaatsen winst de snelste stijger in de lijst en komt daarmee op nummer 6.

Het is Kalvijn niet gelukt om met De Missie een nummer 1-hit te scoren. De YouTuber stond de afgelopen twee weken op nummer 2 maar moet deze week duidelijk het veld ruimen. Met een verlies van 28 plaatsen is het overduidelijk de snelste zakker in de lijst.

De volledige Streaming Top 40 bekijk je hier

1 ( 3) HERRES- Sevn Alias
Bekijk hier de songtekst van Herres

3 (--) HOE HET DANST- Marco Borsato & Armin van Buuren & Davina Michelle
Bekijk hier de songtekst van Hoe Het Danst

6 (17) DICHTERBIJ JE- Lil Kleine
Bekijk hier de songtekst van Dichterbij Je

12 (--) I DON’T CARE- Ed Sheeran & Justin BIeber
Bekijk hier de songtekst van I Don’t Care

14 (--) IF I CAN’T HAVE YOU- Shawn Mendes
Bekijk hier de songtekst van If I Can’t Have You