Sterren NL Top 25

- Nieuws

Sterren NL Top 25

De Sterren NL Top 20 krijgt er vanaf deze week vijf posities bij en wordt vanaf dan samengesteld door de Stichting Nederlandse Top 40.

Sinds 2008 brengt Sterren NL wekelijks de top 20 en daarmee is het de langstlopende Nederlandstalige hitlijst. Die lijst wordt nu uitgebreid met vijf extra plekken waarmee het als Sterren NL Top 25 door het leven zal gaan. “De populariteit van de Nederlandstalige muziek vraagt om meer duiding. Twintig titels bleek te weinig”, aldus Daniël Dekker, hoofdredacteur van Sterren NL. “Er komt heel veel talent boven drijven en ook vanuit de industrie ontstond de vraag naar meer duiding. Sterren NL springt nu in op deze behoefte door onze hitlijst uit te breiden”.

Het nieuws werd maandag bekend gemaakt tijdens BUMA NL, de vakbeurs voor Nederlandse muziek, waar het startschot voor de nieuwe lijst werd gegeven. Erik de Zwart, voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40 is verheugd met de hitlijst: "In de Sterren NL Top 25 staan de populairste Nederlandstalige hits van dit moment, samengesteld op basis van airplay, streaming en trends in social media. Met deze samenwerking tussen de Nederlandse Top 40 en NPO Sterren NL versterken we de betrouwbaarheid en actualiteit van de Top 25”.

De Sterren NL Top 25 wordt iedere vrijdag uitgezonden op Sterren NL Radio tussen 12.00 en 14.00 uur en is op televisie iedere zaterdag rond de klok van 12.15 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.