Stay keert terug op nummer 1

- Hitlijsten

 The Kid Laroi Justin Bieber Mart Hoogkamer Farruko Shouse David Guetta Elton John Dua Lipa Purple Disco Machine Eyelar
Stay keert terug op nummer 1

Met Stay keren The Kid Laroi en Justin Bieber terug op de eerste plaats van de Top 40.

Drie weken geleden wisten The Kid Laroi en Justin Bieber met hun samenwerking de eerste plaats te bereiken. Al na een week werden ze van de troon gestoten door Mart Hoogkamer die met Ik Ga Zwemmen de afgelopen twee weken de lijstaanvoerder was. Deze week zakt de zanger uit Leiden naar nummer 3. Stay is de 16e Top 40-hit die terug weet te keren op de eerste plaats. De vorige hit die een comeback maakte op nummer 1 was Blinding Lights van The Weeknd. De Canadese ster kwam zelfs tot twee keer toe terug op 1, nadat hij eerst Smoorverliefd (van Snelle, voor 2 weken) en daarna 17 Miljoen Mensen (van Snelle en Davina Michelle, voor 4 weken) moest laten passeren. Bad Habits van Ed Sheeran klimt van 3 naar nummer 2. De track staat voor de tiende achtereenvolgende week in de top 3 en daarmee brengt de Britse zanger zijn totaal aantal weken in de top 3 nu op 75.

Farruko zorgt voor het spektakel
Onder de top 3 staat Remember van Becky Hill en David Guetta stabiel op 4, maar de track wordt wel op de hielen gezeten door Love Tonight van Shouse, dat van 8 naar 5 stijgt. Daarmee kan David Guetta zichzelf dwars gaan zitten, omdat zijn remix van Love Tonight erbij wordt opgeteld. Daarbij valt wel aan te tekenen dat de Fransman er geen credits voor krijgt en dat hij er dus ook geen punten bij krijgt voor het Top 40-puntensysteem. Het spektakel komt in de top 10 verder nog alleen van Farruko. De Puerto Ricaanse zanger knalt met Pepas van 21 naar 10 en staat daarmee voor het eerst tussen de 10 populairste tracks van Nederland. De grootste verliezer binnen de top 10 is Dua Lipa: zij dondert met Love Again van 5 naar 9. 

Elton John en Dua Lipa gaan het hardst omhoog
Cold Heart, de track die het Australische Pnau maakte rond opnames van Elton John en Dua Lipa, is met 13 plaatsen winst op nummer 24 de snelste stijger. John, die sinds vorige week weer in de Top 40 staat, heeft een plek bij de zes oudste artiesten die ooit in de Top 40 stonden. Boven Elton John staan de namen van Tony Bennett, Tina Turner, Klazien Uit Zalk, John Lee Hooker en Frank Sinatra die ten tijde van hun Top 40-notering een hogere leeftijd hadden.

Één binnenkomer
Voor de 19e keer in de Top 40-geschiedenis telt de lijst slechts 1 binnenkomer via Dopamine van Purple Disco Machine en Eyelar. De track komt de Top 40 binnen op nummer 39. Vijf weken geleden was ook Only Us van Sera de enige binnenkomer op die positie. Lees hier alles over Dopamine.

De complete Top 40 van deze week bekijk je hier!

Foto: YouTube