Stay is opnieuw niet van de Top 40-troon te stoten

- Hitlijsten

 The Kid Laroi Justin Bieber Ed Sheeran Lil Nas X Elton John Dua Lipa Donnie René Froger Lost Frequencies Calum Scott Coldplay BTS Racoon Rondé Lucas & Steve Tungevaag
Stay is opnieuw niet van de Top 40-troon te stoten

Voor de zesde week staat Stay van The Kid Laroi en Justin Bieber op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40.

Het Australisch-Canadese duo voert een ongewijzigde top 3 aan. Achter Stay staat Bad Habits van Ed Sheeran voor de zevende week op nummer 2. Pepas van Farruko staat voor de tweede keer op nummer 3.

Ed Sheeran voor de zevende week op 2
Ed Sheeran lijkt een beetje patent te krijgen op nummer 2. Thinking Out Loud (2014) stond zes keer op nummer 2 en I Don’t Care (2019) zelfs elf keer. Deze week lopen de aantallen voor Bad Habits ook op, want die track noteert inmiddels de 7e keer. Het is daarmee de 24e hit ooit die zo vaak (of zelfs nog vaker) op nummer 2 staat.

60-plussers in de top 5
Elton John en Dua Lipa klimmen met de Pnau-remix van Cold Heart zes plaatsen naar nummer 4, waar Donnie en René Froger met Bon Gepakt aansluiten op nummer 5. Het is voor het eerst in de historie van de Top 40 dat er tegelijkertijd twee artiesten in de top 5 staan die de 60-jarige leeftijd inmiddels zijn gepasseerd. René Froger scoort voor het eerst in bijna 25 jaar tijd weer een top 5-hit. Dat deed hij in 1996 voor het laatst met In Dreams dat toen tot nummer 3 wist te komen.

Vijfde top 10-hit voor Lost Frequencies
Becky Hill en David Guetta doen afstand van de top 5 en kwakken van 4 naar 6, terwijl Ed Sheeran een plek wint en op 7 terechtkomt met Shivers. Never Going Home van Kungs zakt van 6 naar 8 en staat nu vlak voor Where Are You Now van Lost Frequencies en Calum Scott, dat van 11 naar 8 snelt. Het is voor de Belgische dj en producer zijn vijfde top 10-hit. Daarmee evenaart hij het aantal top 10-hits dat Clouseau tussen 1990 en 1997 wist te scoren. Recordhouder uit België blijft K3, dat 7 hits in de top 10 wist te brengen. Voor de Britse Calum is een top 10-notering al even geleden. Hij stond in 2016 voor het laatst in de top 10 met zijn Robyn-cover Dancing On My Own. Glass Animals besluit de top 10. De Britten stijgen van 15 naar 10 met Heat Waves. 

Lil Nas X gaat hard
Thats What I Want van Lil Nas X kwam vorige week op 31 de lijst binnen, maar deze week wint de ex-Alarmschijf 11 plekken en daarmee is het de snelste stijger van deze week. De Amerikaanse rapper blijft daarmee My Universe van Coldplay en BTS voor. Dat nummer wint 9 plaatsen en staat nu op de negende plaats, vlak voor Thats What I Want dat dus op 20 staat. Het houdt nog niet op met het rijtje flinke stijgers, want ook Hard To Say Goodbye van Rondé zit in de lift. De band van zangeres Rikki Borgelt gaat van 27 naar 21 en blijft zo Lucas & Steve en Tungevaag voor, die drie plekken winnen met Paper Planes en zo op 22 landen.

Binnenkomers
CKay weet met Love Nwantiti (Ah Ah Ah) de Top 40 te bereiken. Het nummer uit 2019 ging viral op TikTok en daardoor wisten verschillende versies en remixen van het nummer ook op andere platformen succes te krijgen. CKay wordt de vierde act uit Nigeria die we in de Top 40 verwelkomen. Love Nwantiti (Ah Ah Ah) is op nummer 17 de hoogste nieuwe. De enige andere nieuwkomer is Geef Je Hart Niet Zomaar Weg van Racoon op 36. Lees hier alles over de binnenkomers.

Bekijk hier de complete Top 40!

Foto: YouTube