Someone Else is de hoogste binnenkomer in de Top 40

- Hitlijsten

 Duncan Laurence Martin Garrix Ava Max
Duncan Laurence

Hij straalde in Eurovision: Europe Shine A Light en was ook nog eens de hele week Alarmschijf bij Qmusic. Deze week is Duncan Laurence met Someone Else de hoogste van drie binnenkomers in de Nederlandse Top 40.

32. SOMEONE ELSE – Duncan Laurence
Ondanks dat Duncan Laurence zijn Songfestivaltitel afgelopen weekend niet kon overdragen aan een opvolger, was de winnaar van het liedjesfestijn van vorig jaar wel in heel Europa op televisie te zien. De 26-jarige zanger uit Spijkenisse zong in de speciale Europe Shine A Light-show zijn nieuwe single Someone Else. De intelligente lockdown van de laatste weken heeft Duncan niet alleen afgelaste optredens gebracht, maar ook iets positiefs. Hij schreef namelijk flink wat nieuwe liedjes. Die verschijnen niet allemaal tegelijk. Duncan brengt er eerst een paar uit op de EP Worlds On Fire en zal later met z’n eerste album komen. Qmusic koos Duncans derde Top 40-notering, na Arcade en Love Don’t Hate It, als Alarmschijf.

35. HIGHER GROUND – Martin Garrix feat. John Martin
Net als veel andere artiesten verzint Martin Garrix in coronatijd originele oplossingen om toch te kunnen optreden. Zo deed de Amstelveense dj en producer een dj-set vanaf het water en trad op vanaf de bovenste verdieping van de A’DAM Toren. Ook produceert Martin veel nieuwe muziek. Een van die nieuwe tracks is Higher Ground, waarop je John Martin hoort. De zanger uit Zweden ken je vooral van zijn samenwerking met Swedish House Mafia. Hij zingt op hun hits Save The World en Don’t You Worry Child, al kreeg hij alleen op die laatste credits, waardoor Higher Ground officieel pas Johns tweede hit is. Met Martin Garrix maakte hij in 2016 al de track Now That I’ve Found You, die strandde in de Tipparade.

39. SALT – Ava Max
Het zou zomaar kunnen dat je Salt al wat langer kent. Ava Max zette de track een kleine twee jaar geleden namelijk al op haar Soundcloud-account. Zo groeide het nummer uit tot een favoriet van haar fans bij liveoptredens. Afgelopen december besloot Ava om Salt dan toch eindelijk maar eens officieel uit te brengen. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en slaagt de 26-jarige Amerikaanse met Albanese roots erin om na bijna een half jaar de Top 40 te bereiken met Salt. Het is haar vierde hitnotering. De grootste is natuurlijk nog altijd Sweet But Psycho, waarmee Ava begin 2019 drie weken op nummer 1 stond in de Top 40. Als het goed is verschijnt er later dit jaar een compleet album van Ava Max. Dat wordt haar eerste.

Foto: YouTube