Soldier On meest gedraaide hit

- Hitlijsten

 Sam Smith
Sam Smith

Di-Rect weet de zegetocht van The Weeknd te breken op de Nederlandse radio.

De Canadese zanger stond voor een record van 17 weken op de eerste plaats van de Airplay Top 40. Deze week is Soldier On de meest gedraaide hit op de Nederlandse radio geworden. De Haagse band had zeven weken nodig om de meeste draaibeurten in een week te realiseren. Blinding Lights zakt naar nummer 2 terwijl Beat Me van Davina Michelle voor het eerst in de top 3 verschijnt.

Alicia Keys staat met haar Underdog inmiddels 18 weken in de Airplay Top 40 en deze week komt ze ook voor het eerst in de top  5 terecht, op nummer 4. De lijst telt verder slechts een nieuwe binnenkomer via Justin Bieber en Ariana Grande. De Alarmschijf van vorige week op Qmusic komt de lijst binnen op nummer 6. Het is de vierde keer dit jaar dat een eersteweeks nummer in de top 6 start. 17 Miljoen Mensen van Davina Michelle en Snelle debuteerde begin april zelfs op nummer 4. De Alarmschijf van twee weken geleden, Be Kind van Marshmello en Halsey, is met 16 plekken verlies op nummer 29 de snelste zakker.

Waar de Imanbek-remix van Roses vorige week nog een plekje zakte naar nummer 39 weet de track van Saint Jhn nu wel serieuze stappen te zetten op de radio. Deze week is het, met 17 plaatsen winst op nummer 22, de snelste stijger.

Naast de binnenkomst van Stuck With U keert ook To Die For van Sam Smith terug in de lijst. To Die For staat in de vijfde week nu op nummer 33. Twee plekken hoger staat I’m Ready, de track van Sam Smith en Demi Lovato.

Bekijk hier de volledige Airplay Top 40 van deze week.

1 ( 4) SOLDIER ON- Di-Rect

6 (--) STUCK WITH U- Justin Bieber & Ariana Grande

 

22 (39) ROSES – IMANBEK REMIX- Saint Jhn feat. Imanbek

33 (RE) TO DIE FOR- Sam Smith