Snollebollekes beukt de ballen uit de Top 40-boom

- Hitlijsten

 Robin Schulz Kiddo Snollebollekes
Snollebollekes beukt de ballen uit de Top 40-boom

Op de valreep komt er nog een kersthit de Top 40 binnen: Snollebollekes is met Beuk De Ballen Uit De Boom nieuw op 33. De hoogste nieuwkomer is de Alarmschijf van afgelopen week: All We Got van Robin Schulz en KIDDO.

29 (--) ALL WE GOT – Robin Schulz feat. Kiddo
Robin Schulz is een man van de lange adem. Maar liefst tien weken stond zijn nieuwste single All We Got in de Tipparade, maar het is de Duitse dj en producer uiteindelijk toch gelukt om tot de Top 40 door te dringen met deze samenwerking met Kiddo. Dat is het alias van de Zweedse singer-songwriter Emma Bertilsson. Zij schreef al nummers voor onder anderen Alan Walker, John Newman en Icona Pop en was anderhalf jaar geleden te horen op de track Back To You van de Nederlandse producers van Yellow Claw. Die samenwerking haalde de Top 40 of Tipparade echter niet, zodat Kiddo nu, met dank aan Robin Schulz, haar eerste hitnotering te pakken heeft. Qmusic riep All We Got bovendien uit tot Alarmschijf.

33 (--) BEUK DE BALLEN UIT DE BOOM – Snollebollekes
Snollebollekes is al een paar jaar de populairste feestact van Nederland. In 2019 werd de Gelredome in Arnhem zelfs twee keer in een mum van tijd uitverkocht. Dit voorjaar had Snollebollekes maar liefst vier concerten zullen geven in het stadion, ware het niet dat corona roet in het eten gooide. Toch sluit het Brabantse feestproject 2020 af met iets dat nog niet eerder was gelukt: een Top 40-hit scoren. Na vijf Tipparade-noteringen is de kerstsingle Beuk De Ballen Uit De Boom de eerste hitnotering voor ‘zanger’ Rob Kemps en producers Maurice Huismans en Jurjen Gofers, die achter Snollebollekes zitten. Laatstgenoemde kun je ook kennen als radio-dj en is de echte zanger van Snollebollekes. Kemps is de podiumact.

Foto: YouTube