Snelle pakt nummer 1-hit

- Hitlijsten

 Snelle Camila Cabello Shawn Mendes Lewis Capaldi Tones And I
Snelle

De afgelopen vier weken moest Snelle genoegen nemen met de tweede plaats maar deze week weet hij het laatste stapje te maken naar de toppositie in de Top 40.

De nummer 1-hit voor Reünie is al een beetje de kroon op het jaar van Snelle die pas dit jaar zijn debuut in de Top 40 maakte. In dat opzicht bleven Scars en Plankgas nog bescheiden hits want laatstgenoemde hit wist met een bereikte 18e plaats het hoogst te komen. Met Reünie op nummer 1 weten we nu ook wat hij gaat doen: “sushi eten en champagne drinken”, zo vertelde hij ons eerder in een interview. En ook zijn moeder krijgt een cadeautje om het succes te vieren.

Snelle was vanmorgen te gast bij de ochtendshow van Mattie & Marieke op Qmusic voor de promotie van zijn nieuwe single, Lippenstift, samen met Marco Borsato en John Ewbank. Daar werd hij verrast met het nieuws dat hij deze week de eerste plek in handen heeft. 

Vijfde Nederlandstalige nummer 1-hit
Reünie bereikt, uitgerekend in de week tegen pesten, de eerste plek. Het is niet alleen de eerste nummer 1-hit voor Snelle maar inmiddels ook de vijfde Nederlandstalige hit die op de eerste plaats staan in 2019. Zo veel nummer 1-hits in de Nederlandse taal in één kalenderjaar is wel even geleden. Dat gebeurde in 2007 voor het laatst toen er 10 (!) Nederlandstalige hits op 1 kwamen. Snelle is de tweede artiest die dit jaar voor het eerst in de Top 40 staat en in zijn debuutjaar ook meteen een nummer 1-hit pakt. De eerste…? Dat was Duncan Laurence.

Señorita in recordrijtje
Na twaalf weken komt er een einde aan de zegetocht van Shawn Mendes en Camila Cabello. Señorita staat ondertussen in een rijtje van zes Top 40-hits die het langst op nummer 1 stonden. Vorig jaar wist een ander duo, de samenwerking tussen Calvin Harris en Dua Lipa, het record op 16 weken te brengen.

Dance Monkey klimt verder omhoog
Vorige week stond Tones And I voor het eerst in de top 10 en deze week gaat ze verder omhoog met Dance Monkey. Heel misschien weet ze wel door te stoten naar de eerste plaats. De laatste keer dat er een Australische act op nummer 1 stond was in 2017 via William Singe die meezong op Mama van Jonas Blue. Voorlopig is ze de 20e act uit Australië die bij ons de top 3 weet te halen – deze week op nummer 3.

De lange adem van Lewis Capaldi
Lewis Capaldi weet van geen wijken. De Brit staat voor de 32e week in de Top 40 en blijft zitten op nummer 25. Daarmee staat de hit nu bij de 20 langst genoteerde Top 40-hits ooit. Om ook het record te pakken moet Lewis het nog wel wat langer gaan volhouden. Dat staat op naam van Pharrell Williams die in 2014 pas na 49 weken uit de Top 40 vertrok.

De Top 40 van deze week telt twee binnenkomers. De details over die hits lees je hier.